Deadshot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Deadshot
Luoja(t) Bob Kane
David Vern Reed
Lew Schwartz
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Batman nro 59 (kesäkuu 1950)
Henkilötiedot
Oikea nimi Floyd Lawton
Status Palkkamurhaaja
Pituus 185 cm
Paino 95 kg
Ryhmäsidokset Suicide Squad
Voimat Tarkka-ampuja, millä tahansa aseella
Suhteet
Sukulaiset Zoe (tytär)
Edward (poika, kuollut)
Edward Robert Lawton (veli, kuollut)
Susan Lawton (ex-vaimo)
George Lawton (isä)
Genevieve Pitt Lawton (äiti)

Deadshot on DC Comicsin luoma palkkamurhaaja ja Batmanin vihollinen. Deadshot teki ensi esiintymisensä Batman-sarjakuvan numerossa 59, vuonna 1950. Hahmon loivat Bob Kane, David Vern Reed ja Lew Schwartz. Deadshot osaa käyttää monia aseita ja tekee mitä vain, kunhan hinta on sopiva.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deadshot esiintyi Justice League -piirrossarjassa, jossa hän toimi Valtameren mestarin palkkaamana tappamaan Vesimiehen. Deadshot ei kuitenkaan onnistunut sillä Oikeuden Puolustajat pysäyttivät hänet ja Batman yritti saada häntä kertomaan kuka hänet palkkasi. Jaksossa "Hereafter" Deadshot ryösti kaupunkia Volcanan, Mokkasiinikäärmeen, Kalibakin, Tähtisafiirin ja Livewiren kanssa, kun Teräsmies oli oletettu kuolleeksi.

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deadshot esiintyi Justice League Unlimitedin jaksossa Task Force X, jossa hänen tehtävänsä oli ryöstää Annihilator-haarniska yhdessä Muoviräjähteen, Kapteeni Bumerangin ja Kellokuninkaan kanssa Oikeuden puolustajien päämajasta.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytellyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Deadshot teki ensiesiintymisensä DC Extended Universeen vuonna 2016 elokuvassa Suicide Squad näyttelijänään Will Smith. Deadshot oli alun perin antautunut poliisille ja joutunut vankilaan Batmanin hyökätessä hänen kimppuunsa hänen tyttärensä Zoen nähden, joka ei halunnut nähdä isänsä enää ampuvan ketään. Selviydyttyään ensimmäisestä Suicide Squadin jäsenenä suoritetusta tehtävästään, hänen tuomiotaan vähennettiin 10 vuodella ja hänen sallittiin silloin tällöin vierailla tyttärensä luona Rick Flagin valvonnassa.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deadshot esiintyy Batman: Arkham Origins - videopelissä eräänä päävastuksena kahdeksasta muusta, joihin kuuluvat mm. Bane ja Deathstroke.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.