Kapteeni Bumerangi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kapteeni Bumerangi
Luoja(t) John Broome
Carmine Infantino
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Flash nro 177 (joulukuu 1960)
Henkilötiedot
Oikea nimi George Harkness
Status aktiivinen
Pituus 175 cm
Paino 76 kg
Ryhmäsidokset Peilien Mestari
Superrikollisten Salainen Yhteisö
Suicide Squad
Henkilöllisyydet Digger Harkness
Voimat Ei yli-inhimillisiä kykyjä
Suhteet
Sukulaiset Owen Mercer (poika)

Kapteeni Bumerangi (oikealta nimeltään George "Digger" Harkness) on kuvitteellinen superroisto joka esiintyy DC Comicsin luomissa sarjakuvissa. Kapteeni Bumerangi esiintyy yleensä supersankari Salaman vastustajana, joka käyttää aseinaan veitsenteräviä bumerangeja. Hahmon loivat John Broome ja Carmine Infantino.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

George Harkness oli amerikkalaisen sotilaan ja australialaisen naisen avioton poika, joka varttui köyhyydessä australialaisessa kaupungissa nimeltä Korumburra, ja sinä aikana hän kehittyi erinomaisesti bumerangien valmistamiseen ja niiden käyttämiseen aseina. Nuorena aikuisena hänet palkattiin esiintyjäksi ja bumerangipromoottoriksi leluyhtiöön, joka oli hänen tietämättään hänen biologisen isänsä omistuksessa. Juuri tähän aikaan hän kehitti Kapteeni Bumerangi -persoonan, jota hän jatkoi myöhemmällä rikollisella urallaan. Yleisö pilkkasi häntä, ja katkera Harkness kääntyi käyttämään bumerangejaan rikoksiin.

Kun hän aloitti rikosten tekemisen, hän heitti epäilyksen pois itsestään teeskentelemällä lyhyesti toisen miehen esiintyvän hänenä ja näyttäen hänen "vanhempansa" (todella muita roistoja) Salamalle sen jälkeen, kun Salama sai hänet kiinni rikospaikalta. Hän melkein onnistui tappamaan Salaman, kun hän tyrmäsi hänet bumerangilla ja sitten sitoi hänet ampumaansa jättiläisbumerangiin, joka sitten lähetettiin avaruuteen ja putosi sitten mereen. Salama kuitenkin pääsi kitkankestävistä sidoksistaan ​​värähtelemällä molekyylejä nopeasti. Hän myös lisäsi bumerangin nopeutta niin paljon, että pystyi käyttämään sitä voittamaan ja vangitsemaan Harknessin ja kaksi roistoa.

Hänestä tuli Salaman toistuva vihollinen, tyypillisesti suunnittelemalla muunneltuja bumerangeja, jotka saattoivat tuottaa hämmästyttäviä vaikutuksia (jotkut räjähtäisivät, toisilla oli veitsenterävät reunat jne.) ja käyttämällä niitä säälimättömästi. Hänestä tuli pääjäsen Rogues-joukkoon, joka on Salaman vastustamiseen omistautunut roistoryhmä, joka järjestettiin ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun Gorilla Grodd murtautui vankilasta. Vaikka heidät vangittiin, kun Salama sai heidän aseensa osumaan toisiinsa, he jatkoivat toimintaansa.

Myöhemmin Harknessista tuli vähemmän kuin tehokas Suicide Squadin jäsen vastineeksi armahduksesta rikoksistaan. Kapteeni Bumerangin räikeä persoonallisuus ja räikeä rasismi (muun muassa hän viittasi mustaan ​​joukkueen jäseneen Pronssitiikeriin jatkuvasti nimellä "Abo") aiheuttivat kuitenkin huomattavaa kitkaa hänen joukkuetoveriensa keskuudessa, ja häntä pidettiin vaarallisena, julma, pelkurimainen ja epäluotettava. joukkueen jäsen – toimimaton jopa joukkueen standardien mukaan ja vastaa luokan pelleä.

Myöhemmin Harknessin kuoleman jälkeen hänen pojastaan Owen Mercerista tuli hänen seuraajansa uutena Kapteeni Bumerangina.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni Bumerangilla oli erittäin pieni rooli animaatiosarjassa Batman – pelottomat, jossa hän yritti päästä eroon Salamasta kiinnittämällä sankarin jättiläismäiseen bumerangiin. Batman ehti kuitenkin pelastaa Salaman, ja he kukistivat yhdessä Kapteeni Bumerangin. Häntä ääninäytteli sarjassa John DiMaggio.

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni Bumerangi esiintyi animaatiosarjassa Justice League Unlimited, jossa häntä ääninäytteli Donal Gibson.

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arrow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjassa Arrow Kapteeni Bumerangia esitti Nick E. Tarabay.

The Flash[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjassa The Flash Owen Mercerin versiota Kapteeni Bumerangista esitti Richard Harmon.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suicide Squad[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Suicide Squad Kapteeni Bumerangia esittää Jai Courtney. Courtney esittää Kapteeni Bumerangia myös elokuvan jatko-osassa The Suicide Squad: Suicide Mission.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.