Pingviini (sarjakuvahahmo)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pingviini
Penguin1996.jpg
pingviini
Luoja(t) Bill Finger
Bob Kane
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics nro 58
Oikea nimi Oswald Chesterfield Cobblepot
Status aktiivinen
Pituus 157 cm
Paino 79 kg
Henkilöllisyydet pingviini
Voimat Rikollisnero, pingviinimäinen käytös ja käyttää sateenvarjoaan aseenaan ja hallitsee lintuja
Suhteet

Pingviini, oikealta nimeltään Oswald Chesterfield Cobblepot on kuvitteellinen rikollinen DC Comicsin sarjakuvamaailmassa ja Batmanin vihollinen. Pingviinin ensiesiintyminen oli Detective Comicsin 58. numerossa, ja hänet loivat Bill Finger ja Bob Kane.[1]

Pingviinin varusteisiin kuuluvat muun muassa sateenvarjot, jotka voivat esimerkiksi heittää vangitsevan verkon tai ruiskuttaa happoa. Pingviini omistaa Ice Berg -yöklubin, jossa käyvät yleensä tylsistyneet, vanhat miljonäärit tai mafiosot sekä nuorisorikolliset. Myös Batman on ollut klubilla valepukuisena salakuuntelemassa asiakkaita ja kysymässä Pingviiniltä tietoja Gothamin rikollisuudesta.

Sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pingviinin oikea nimi on Oswald Cobblepot. Hän syntyi keskiluokkaiseen perheeseen ja koki raskaita aikoja kasvaessaan aikuiseksi. Cobblepotia kiusattiin lapsena hänen ulkonäkönsä vuoksi ja verrattiin usein lintuun. Sittemmin Cobblepot ystävystyi villilintuihin, jotka vierailivat hänen kasvihuoneessaan. Hän syötti lintuja, jotka tottuivat hänen läsnäoloonsa. Vuosien ajan Cobblepot tunsi olonsa tämän vuoksi ulkopuoliseksi ja muut lapset nimittelivät häntä pingviiniksi. Cobblepot ajautui raivon partaalle ja suunnitteli useita keinoja kostaakseen luokkatovereilleen ja lapsille, jotka kiusasivat häntä. High Schoolin tanssiaisissa Cobblepot päätti tehdä pienen jekun lähettämällä muutaman harakan aiheuttamaan harmia kiusaajilleen. He kuitenkin kostivat ja hakkasivat Cobblepotin. Hän onnistui palaamaan takaisin loukkaantuneena ja meni katsomaan adoptoituja lemmikkejään. Yksi niistä kuitenkin puri häntä ja se sai Cobblepotin raivoon, että hän hakkasi linnun. Cobblepot päätti kuitenkin suorittaa koulun loppuun, jonka jälkeen hän päätti siirtyä rikollisuuden tielle ja otti nimekseen Pingviini. Hän käytti perheensä omaisuutta rakentaakseen Ice Berg -yöklubin. Sittemmin Pingviini on ollut mukana useita kertoja Gothamissa tapahtuneiden laittomuuksien parissa. Hän muun muassa toimi laittomasti nyrkkeilypromoottorina ja on useasti toiminut mustassa pörssissä.

Pingviini muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burgess Meredith esitti Pingviiniä 1960-luvun Batmanissa ja vuonna 1966 ensi-iltansa saaneessa Batman-elokuvassa. Hänen esiintymisessään muistettavinta on pingviinimäinen ääntely ja kävely.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Danny De Vito esitti Pingviiniä vuonna 1992 ensi-iltansa saaneessa Batman – paluussa. Eroa sarjakuvaversioon elokuvassa oli se, että Pingviini hylättiin lapsena ja hän kasvoi Gotham Cityn viemäreissä ja myöhemmin sirkusseurueessa.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paul Williams oli Pingviinin äänenä Batman-animaatiosarjassa. Hahmo esiintyi myös elokuvassa Batman: Salaperäinen Batwoman.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Penguin (comic book character) Comic Vine Viitattu 6.4.2012 (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.