Stephanie Brown

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stephanie Brown on supersankaritar, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa, ja se yhdistetään yleisimmin Batmaniin. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran Detective Comicsin numerossa #647, ja sen loivat Chuck Dixon ja Tom Lyle. Hahmo on toiminut mm Spoilerin, Robinin ja Batgirlin roolissa. Hän on myös Cassandra Cainin paras ystävä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stephanie Brown syntyi Vihjemestarin tyttärenä, joka on yksi Gotham Cityn kolmannen luokan roistoista. Stephanien isä vietti suurimman osan tämän lapsuudestaan ​​vankilassa tai poissa perheestä, ja vaikka hän väitti olevansa "kuntoutunut palattuaan Gothamiin", Stephanie oli raivoissaan huomatessaan, että hän oli todella palaamassa rikollisuuteen ilman, että hänen tarvitsisi jättää johtolankoja. Hän päätti, että jotain oli tehtävä. Stephanie räätälöi puvun itselleen ja kutsui itseään Spoileriksi. Hän tiesi, missä hänen isänsä piileskeli, sai selville hänen suunnitelmansa ja jätti johtolankoja, jotta poliisi ja Batman voisivat pysäyttää hänet. Robin (Tim Drake) jäljitti hänet, ja hän osallistui Vihjemestarin vangitsemiseen. Hän myös kiintyi Robiniin, ja häntä ärsytti se, että hän tiesi hänen henkilöllisyytensä, mutta hän ei tuntenut omaansa. Stephanie aloitti suhteen Tim Draken kanssa ja toimi itsenäisenä rikostentorjujana Spoilerina auttaen Robinia ja Batmania vähän väliä.

Pian tämän jälkeen Robin katosi Gothamista useiksi päiviksi (hän ​​oli Tiibetissä salaisella tehtävällä), ja hänen poissa ollessaan Spoiler tajusi, että hän halusi silti olla hänen kanssaan. Batman lähestyi Spoileria ja tarjoutui kouluttamaan häntä. Hän kertoi hänelle myös Timin oikean nimen, ja tämä petos loi kiilan hänen ja Robinin väliin hetkeksi ja aiheutti ongelmia Stephanielle ja Timille. Spoileri alkoi harjoitella Batmanin ja myös Petolintujen (Birds of Prey ryhmän) kanssa (vaikka he olivat hieman vastahakoisempia). Stephanie aloitti myös ystävyyssuhteen Batgirlin kanssa, joka auttoi kouluttamaan häntä vastineeksi lukutunneista. Yhden päivän aikana koulun jälkeen Stephanie yritti yllättää Timin vierailulla. Valitettavasti hän saapui paikalle, kun hän sai kiinni Timin naisluokkatoverin, joka yritti saada hänen huomionsa. Olettaen jälleen, että Tim oli uskoton, Steph katkaisi suhteet Timiin ja päätti vihaisesti kiinnittää hänen huomionsa muualle. Stephanie loi kotitekoisen Robin-asun ja livahti lepakkoluolaan ja vaati Batmania kouluttamaan hänet uudeksi Robiniksi. Huolimatta hänen aiemmasta uskostaan, että Stephanie oli kyvytön rikostaistelija, Batman hyväksyi hänet, suoritti hänellä useiden kuukausien intensiivisen koulutuksen läpi ja teki hänelle puvun samoilla muokkauksilla kuin Timin. Robinina hän partioi Batmanin kanssa ja näytti jonkin aikaa pätevältä Timin korvaajalta. Valitettavasti kahden kuukauden kuluttua Stephanien oltua noudattamatta tämän käskyjä kahden tehtävän aikana Batman otti hänen Robin puvun takaisin ja kertoi hänelle, että hänen tulee lopettaa sankarina oleminen, koska hän ei voinut luottaa häneen kentällä.

Yrittäessään todistaa arvonsa Batmanille Stephanie varasti yhden hänen pitkän tähtäimen suunnitelmistaan ​​käsitellä koko Gothamin rikollista alamaailmaa. Koska tämä suunnitelma perustui "Matches Malonen" (jonka hän ei tiennyt olevan yksi Batmanin alter egoista) osallistumiseen, se lähti nopeasti käsistä. Tuloksena oli kaupunginlaajuinen jengisota (Batman: War Games), jossa Stephanie joutui Black Maskin vangiksi, joka kidutti häntä saadakseen tietoa Batmanista. Vaikka hän pakeni ja pääsi Leslie Thompkinsin klinikalle, hän oli loukkaantunut vakavasti ja kuoli sairaalavuoteessa Batmanin istuessa hänen vieressään. Batman löysi myöhemmin todisteita siitä, että hänen pitkäaikainen luotettu liittolaisensa Leslie Thompkins, joka oli paennut Afrikkaan häpeässään, oli evännyt Spoilerin hengen pelastaneen elintärkeän lääkehoidon. Kun Thompkins kohtasi Batmanin, hän väitti kyynelissään, että hän kieltäytyi tahallisesti hoitamasta Spoileria toivoen, että Batman näkisi aiheuttamansa väkivallan ja luopuisi toimestaan. Batman on henkilökohtaisesti karkottanut Leslien Yhdysvalloista ja kertonut hänelle, että jos hän koskaan palaa, hän varmistaa, että hän saa syytteen lain mukaan.

Tarinassa (Robin-Spoiler Special) paljastettiin, että Stephanie Brown ei kuollut yllä mainitussa seikkailussa, mutta loukkaantui vakavasti. Stephanie selvisi Thompkinsin lavastaessa tämän kuoleman ja seurasi tohtori Thompkinsia Afrikkaan, jossa hän työskenteli lähetyssaarnaajana toipumisensa aikana. Toipuessaan Stephanie palasi Yhdysvaltoihin ja otti entisen identiteettinsä Spoilerina ja on jatkanut ystävyyttään Tim Draken kanssa ilmoitettuaan palaavansa äitinsä luo. Stephanie on myös ilmoittautunut samaan kouluun Draken kanssa oletusnimellä estääkseen rikollisia, jotka luulevat hänen jo kuolleen, estääkseen heitä jatkamasta hyökkäyksiään häntä vastaan ​​hänen oikealla nimellä. Stephanien valmistuttua Gothamin yliopistosta hän ystävystyi Cassandra Cainin kanssa, joka luovutti hänelle Batgirlin roolin. Toimittuaan uutena Batgirlinä Cainin asussa Stephanie kohtaa Barbara Gordonin, jolle Dick Grayson ilmoitti hänen toiminnastaan. Barbara yritti neuvotella Stephanien kanssa saadakseen hänet eroon valppaustoiminnastaan, koska hän näkee Stephanien edelleen kiihkeänä nuorena ja muistaa edelleen tämän roolin kaupunginlaajuisen jengisodan aiheuttajana ja kuolemanläheisen kokemuksensa Black Maskin käsissä. Myöhemmin Stephanien onnistuttua kukistamaan Linnunpelätin tämä tekee Barbaraan vaikutuksen ja osoittaa, että hän on nyt kypsä ottamaan vastuuta teoillaan ja huomautuksillaan, jotta hän pystyy kohtaamaan pelkonsa ja epäonnistumisensa, ja antaa hänen jatkaa Batgirlina. Myöhemmin Barbara työskentelee Stephanien koulun apulaisprofessorina pitääkseen häneen yhteyttä. Barbara luovutti Stephanielle myös käyttämättömän asun, joka oli suunniteltu korvaamaan Cassandran repaleinen puku. Barbaran saatua myöhemmin kävelykykynsä takaisin hän alkoi aktiivisesti kouluttamaan Stephanieta ja Cassandraa toimimaan Batgirlin roolissa.

Infinite Frontierissa Barbara Gordon – joka toimii nyt ensisijaisesti jälleen Oraakkelina – selittää Metsästäjättärelle, että Stephanie ja Cassandra jakavat Batgirl-tittelin, mutta hän varaa oikeuden joskus pukeutua Batgirliksi tulevaisuudessa. Batman: Urban Legends -tarinassa paljastetaan, että hän ja Tim erosivat eivätkä ole puheväleissä, vaikka hän tukee häntä, kun tämä tulee esille biseksuaalina ja alkaa seurustella Bernard Dowdin kanssa. Vuonna 2022 Stephanie ja Cassandra saivat Becky Cloonanin ja Michael W. Conradin kirjoittaman Batgirls-sarjan, jossa he asettuvat asumaan yhdelle Gothamin köyhimmistä alueista sen jälkeen, kun Fear State teki heistä pakolaisia. Stephanie ja Cassandra hankkivat itselleen uuden ajoneuvon, jonka nimeävät Bondoksi.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]