Power Girl

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Power Girl
Luoja(t) Gerry Conway
Ric Estrada
Wally Wood
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen All Star Comics nro 58 (helmikuu 1976)
Henkilötiedot
Oikea nimi Kara Zor-L
Status aktiivinen
Pituus 180 cm
Paino 82 kg
Ryhmäsidokset Oikeuden Yhteiskunta
Oikeuden Puolustajat
Birds of Prey
Henkilöllisyydet Karen Starr
Voimat Supervahva
kyky lentää
haavoittumattomuus
nopeus
Suhteet
Sukulaiset Zor-L (isä; kuollut)
Alura In-Z (äiti; kuollut)
Jor-L (setä, kuollut)
Lora (täti, kuollut)
In-Ze (isoisä, kuollut)
Kal-L (serkku; kuollut)

Power Girl, oikealta nimeltään Kara Zor-L tai Karen Starr on DC Comicsin kustantamissa sarjakuvissa esiintyvä supersankaritar, jonka loivat Gerry Conway, Ric Estrada ja Wally Wood. Hahmon ensiesiintyminen oli All Star Comics -sarjakuvalehden numerossa 58, vuonna 1976. Power Girl on DC-sarjakuvan rinnakkaisuniversumin Earth-Twon versio Terästytöstä. Hahmo pakeni Teräsmiehen tavoin tuhoutuneesta Kryptonista, mutta Power Girlin aluksella kesti kauemmin saapua maaplaneetalle. Hahmolla on samat supervoimat kuin Teräsmiehellä.

Kun Krypton-planeetan kohtalo selviää, Karan isä Zor-L lähettää vauvaiässä olleen tyttärensä kohti maaplaneettaa samaan aikaan, kun Jor-L lähetti Kal-L:n. Karan aluksella kesti kuitenkin kauemmin saapua maaplaneetalle, ja siksi Karan serkku Kal-El ehti viettää maaplaneetalla noin kymmenen vuotta. Toisin kuin Kal-L:n alus, Karan alus oli suunniteltu pitämään hänet staasissa koko matkan. Matkan aikana Kara kuitenkin kykeni viettämään aikaa aluksi tekoälyn luomassa virtuaalimaailmassa, jossa oli kopiot hänen vanhemmistaan sekä muista kryptonilaisista. Aluksen laskeuduttua maaplaneetalle Kara astui ulos noin 20-vuotiaan naisen ikäisenä.

Karan olemassaoloa ei paljastettu heti naisen saavuttua planeetalle. Hänen serkkunsa Clark Kent ja vaimonsa Lois Lane ottivat Karan huostaan luodakseen perhetunnelman sopeutuakseen uuteen maailmaan ja ihmisiin. Karalla oli kuitenkin jonkinlaisia ongelmia sopeutua kaupunkimaiseen elämään, mutta erään toimittajan Andrew Vinsonin avustuksella nainen otti serkkunsa tavoin salaisen henkilöllisyyden Karen Starr, tietokoneohjelmoija. Uuden henkilöllisyyden turvin hän ystävystyi Helena Waynen kanssa (Batmanin ja Kissanaisen tytär Earth-Two rinnakkaisuniversumissa). Sittemmin Kara toimi Power Girlin roolissaan ja auttoi muun muassa Oikeuden Yhteiskunta -ryhmän jäseniä Salamaa ja Villikissaa Pekingissä keinotekoisen tulivuoren purkautuessa.[1] Sittemmin hän liittyi muiden nuorten sankareiden Robinin ja Star-Spangled Kidin seuraan perustaakseen Super Squadin.

Kun DC uudelleenkäynnisti jatkumonsa The New 52 sarjakuvissa vuonna 2011, Power Girl tuotiin uudelleen DC-universumiin ensimmäisenä Earth-2-terästyttönä, jossa hän käyttää muunnelmaa Kevin Maguiren suunnittelemasta perinteisestä Supergirl-asusta, jossa on punaiset hanskat ja vyö ja uusi S-kilpi, joka on identtinen uuden Earth 2 Teräsmiehen kanssa, ja siinä on viitta, joka kiinnittyy suoraan kilpeen. Jotkut hänen alkuperäisestä jatkuvuudestaan ​​kuitenkin säilyivät: Clark Kent ja Lois Lane adoptoivat hänet edelleen, he menivät naimisiin Earth 2:ssa ennen heidän kuolemaansa ja hän käyttää edelleen ohjelmistoyrittäjä Karen Starrin salaista identiteettiä. Jonkin ajan kuluttua hän päättää ottaa uuden identiteetin, koska hän on nyt loukussa pääjatkuvuuden DC Earthissa. Tässä hän omaksuu Power Girl -identiteetin, jossa hänellä on yllään valkoinen yksiosainen body-asu, joka peittää hänen jalkansa, ja punainen viitta, joka kiinnittyy uuteen P-kilpisymboliin hänen vasemman rintansa yläpuolella. Supergirlissä (vol. 6) #19 hän palaa klassiseen asuunsa ja rinnassa olevaan aukkoon sen jälkeen, kun hänen silloinen pukunsa on vaurioitunut pahasti. Myöhemmin, palattuaan kotimaailmaansa, hän huomaa serkkunsa ja adoptioisänsä Teräsmiehen heränneen henkiin Darkseidin toimesta, mutta Teräsmies uhraa itsensä auttaakseen torjumaan Darkseidin hyökkäyksen Maahan. Power Girlin toisen kuoleman jälkeen ottoäiti Lois Lane, josta tuli myöhemmin Earth 2 universumin Red Tornado antaa hänelle S-muotoisen toivosymbolin Teräsmiehen rinnasta, josta tulee sitten osa Power Girlin asua.

Worlds Finest tarinassa Power Girl siirtyi yhdessä Helena Waynen kanssa Prime Earth universumiin tuntematonta alkuperää olevan moniulotteisen pyörteen kautta.

Muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League Unlimited

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Girl ei esiinny sarjassa, mutta Galateaksi nimetty hahmo perustuu Power Girliin. Sarjassa hahmo on Terästytön klooni, jonka Cadmuksen tiedemiehet loivat siltä varalta, että Oikeuden Puolustajat kääntyisivät maataan vastaan. Vaikka Galatea muistutti Power Girliä sekä ulkonäkönsä että asunsa puolesta, poikkesi hahmon luonne esikuvastaan. Galatea oli pahantahtoinen versio Terästytöstä, jonka kanssa sillä oli mentaalinen yhteys sarjan aikana. Terästyttö onnistui lopulta kukistamaan Galatean kaksintaistelun aikana ja laittoi tämän katatoniseen tilaan. Hahmon äänenä toimi Nicholle Tom, joka oli samaisessa sarjassa myös Terästytön äänenä.

Superman/Batman: Public Enemies

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Power Girl elokuvassa Superman/Batman: Public Enemies.

Varsinaisesti ensimmäisen esiintymisensä sarjakuvien ulkopuolella Power Girl teki animaatioelokuvassa Superman/Batman: Public Enemies vuonna 2009, jossa hahmon äänenä toimi Allison Mack.

Elokuvassa Power Girl työskentelee Kapteeni Atomin alaisuudessa, joka ottaa vastaan komentoja Yhdysvaltain presidentiltä Lex Luthorilta. Myöhemmin Luthor lavastaa Metallon kuoleman ja syyttää siitä Teräsmiestä julistaen entisestä sankarista palkkion sille joka tuo sen hänelle. Power Girl on kuitenkin ainut ryhmässä joka epäilee Teräsmiehen syyllisyyttä ja liittyy kesken taistelun Teräsmiehen ja Batmanin puolelle. Kapteeni Atomi kysyy pitääkö asia paikkaansa, johon Power Girl vastaa asian olevan monimutkainen. Tämän myötä Major Force suuttuu naisen petturuudesta Luthoria kohtaan ja aloittaa joukkotappelun. Tappelu saa lopulta päätöksen, kun Power Girl säntää auttamaan Batmania, joka on puheillaan ärsyttänyt Major Forcea. Power Girl iskee kaikin voimin Major Forcea mahaan, jonka seurauksena hänen asu rikkoutuu ja ydinenergiaa alkaa purkaantua. Tämä on johtaa räjähdykseen, mutta Black Lightningin ja Kapteeni Atomin yhteistyöllä se jää hyvin pieneksi. Myöhemmin Power Girl auttaa Batmania ja Teräsmiestä voittamaan Haukkamiehen ja Kapteeni Marvelin, jotka yrittivät estää pääsyn Luthorin ohjustukikohtaan. Tämän myötä hän matkaa Tokioon, jossa tehtävänään on suojella japanilaista lapsineroa Lelumiestä, Hiroa. Luthor kuitenkin saapuu myöhemmin Tokioon seuratessaan Teräsmiestä ja Batmania. Luthor lyö Power Girlin tajuttomaksi kryptoniittisäteillään. Power Girl kuitenkin toipuu iskusta ja palaa elokuvan lopussa kertomaan Teräsmiehelle Batmanin mahdollisesti selvinneen räjähdyksestä, tuhotessaan meteoriitin.

DC Super Hero Girls

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Power Girl esiintyi DC Super Hero Girls sarjan jaksossa "#PowerSurge", jossa Terästyttö hävittyään taistelun Livewirea vastaan ja lavastettua kuolemansa naamioi itsensä Power Girliksi Zatannan avulla väittäen muille olevansa Terästytön variaatio Maa 2 universumista, kunnes hän uusintaottelussa Livewirea vastaan kukisti tämän ja palasi takaisin Terästytön identiteettiinsä. Häntä ääninäytteli sarjassa Nicole Sullivan.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2009 Allison Mack Superman/Batman: Public Enemies
2017 Sara Cravens Injustice 2
  1. All-Star Comics numero 58