Zatanna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zatanna
Luoja(t) Gardner Fox
Murphy Anderson
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Hawkman nro 4 (loka-marraskuu 1964)
Henkilötiedot
Oikea nimi Zatanna Zatara
Status aktiivinen
Pituus 170 cm
Paino 58 kg
Ryhmäsidokset Oikeuden Puolustajat
Justice League Dark
Henkilöllisyydet The Mistress of Magic
Zee
Voimat Taikuus
Suhteet
Sukulaiset Giovanni Zatara (isä)
Sindella Zatara (äiti, kuollut)
Zachary Zatara (serkku)

Zatanna "Zee" Zatara on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä supersankaritar, Oikeuden Puolustajien jäsen ja taikuri, jonka loivat Gardner Fox ja Murphy Anderson. Hän teki ensiesiintymisensä Hawkman sarjakuvan numerossa 4, vuonna 1964. Hänen taikasanansa ovat tavallisia sanoja puhuttuna takaperin. Hänen voimansa juontavat juurensa hänen homomagi-perinnöstään, joka on ihmiskunnan sivuhaara, joka pystyy luonnollisesti manipuloimaan taikaenergioita.

Zatannan tunnusmerkit ovat perinteisesti olleet mustat hiukset, silinterihattu ja verkkosukat, joskin nykyaikaisissa Vertigo-sarjakuvissa Zatanna esiintyy vähemmän huomiota herättävissä vaatteissa.

Alkuperäinen, jopa mahtavampi taikuri oli "Zeen" isä Giovanni Zatara, joka on yhtä vanha hahmo kun Teräsmies, molemmat ovat esiintyneet ensi kerran Action Comicsin ensimmäisessä numerossa vuonna 1938. Zatannalla on myös Zachary niminen nuorempi serkku, joka on toiminut Teinititaanien jäsenenä.

Hänet kuvataan usein työskentelevän muiden, sankarillisten ikätovereiden, kuten Madame Xanadun, John Constantinen, Jason Blood/Etriganin, Tohtori Kohtalon, Sebastian Faustin ja Tempestin, kanssa, joita pidetään maailman tehokkaimpina taikuudenkäyttäjinä. Nykyisin Zatanna toimii yliluonnollisista olennoista koostuvan Justice League Dark -ryhmän johtohahmona yhdessä John Constantinen kanssa, jonka kanssa hänellä on ollut romanttinen suhde. Hän on myös toiminut yhteistyössä Batmanin kanssa, joka on hänen hyvä ystävänsä.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Zatanna esiintyy vuonna 2010 DC Universe Online -pelissä, jossa hän ei ole pelattavana hahmona.
  • Zatanna esiintyy pelattavana hahmona Justice League Heroes -pelissä, jossa häntä ääninäyttelee Kari Wahlgren.
  • Zatanna esiintyy ladattavana bonushahmona Injustice: Gods Among Us -pelissä, jossa häntä ääninäyttelee Lacey Chabert.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.