Garth (DC Comicsin sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Garth
Tempest Garth.jpg
Luoja(t) Vesipoika:
Robert Bernstein, Ramona Fradon
Tempest:
Phil Jimenez
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Vesipoika: Adventure Comics nro 269 (helmikuu 1960)
Tempest: Tempest nro 2 (joulukuu 1996)
Henkilötiedot
Oikea nimi Garth
Status Aktiivinen
Pituus 178 cm
Paino 107 kg
Edelliset ryhmäsidokset Teinititaanit
Henkilöllisyydet Vesipoika
Tempest III
Voimat osaa kommunikoida vedenelävien kanssa,
kykenee kestämään erinomaisesti vedenalaista painetta sekä lämpötilanvaihteluja,
keskivertoa nopeammat refleksit,
telepatia,
kykenee muuttamaan veden lämpötilaa
Suhteet
Sukulaiset Delfiini (vaimo)
Cerdian (poika)
Kuningas Thar (isä; kuollut)
Kuningatar Berra (äiti; kuollut)
Slizzath (setä)
Vesimies (adoptio isä)

Garth on DC Comicsin kuvitteellinen sankari, joka myös tunnetaan Vesimiehen teiniapurina nimellä Vesipoika (Aqualad). Robert Bernsteinin ja Ramona Fradonn luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1960 Adventure Comics -sarjakuvalehden numerossa 269. Myöhemmin hahmon sankarinnimi muutettiin Tempestiksi tultuaan aikuiseksi ja se suoritti ensiesiintymisensä uudella sankarinimellä vuonna 1996 Tempest -sarjakuvalehden numerossa kaksi, jonka loi Phil Jimenez.

Hänen alkuperänsä on samanlainen kuin mentorinsa Vesimiehen: hänet jätettiin kuolemaan muinaisten Atlantiksen taikauskojen ja ennustuksien pelossa. Hän kuitenkin selvisi hylkäyksestä huolimatta ja kehittyi supersankariksi ja otti nimekseen Vesipoika, joka oli Teinititaanien yksi perustajajäsenistä. Vuosia myöhemmin hän kuitenkin siirtyi enemmän ryhmän reserviläiseksi ja otti nimekseen Tempest.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hopeakausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vesimies adoptoi nuoren atlantislaisen pojan, joka oli yhtä lailla karkotettu kotipaikastaan, koska hän pelkäsi kaloja. Hänet kuitenkin opetettiin luottamaan meren eläviin olentoihin, jotta hän voisi elää normaalia elämää. Vesimies otti lopulta pojan apurikseen taistelemaan pahuutta vastaan merellä ja sen ulkopuolella, ja ihmiset alkoivat kutsua nuorta sankaria Vesipojaksi.

Nykyaika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyisin hänen alkuperänsä on muuttunut, kun hänen vanhempansa Idyllistin Kuningas ja Kuningatar lähtevät Atlantiksesta uskonnollis-pasifistisen vakaumuksensa vuoksi. Uudella alueella Kuningas Tharin murhaavat hänen oman palatsinsa vartijat, jotka luulivat hänen tulleen hulluksi laajentaessaan sotilaallista voimaa. Totuus kuitenkin paljastui Kuninkaan kuoltua, jolloin he saivat selville armeijan laajennuksen tarkoituksena puolustaa kaupunkiaan isoveljeltään prinssi Slizzathilta. Myös hänen vaimonsa kuningatar Berra sai kuulla kuninkaalliselta neuvonajantajalta, jonka monarkia käski murhata kuningattaren vielä syntymättömän pojan. Neuvon antaja ei halunnut tehdä murhia, joten hän karkotti kuningattaren, joka päätyi lopulta takaisin Atlantikseen. Siellä hän synnytti purppurasilmäisen pojan, joka oli tarinoiden mukaan merkki muinaisen ja pahan velhon Garn D'anuuthin paluusta. Atlantislaiset ottivat kirotun pojan äidiltään ja jättivät hänet kaupungin ulkopuolelle kuolemaan, josta hänet löysi karkotettu prinnsi Orin. Paremmin tunnettuna Vesimies kasvatti pojan, joka myöhemmällä iällä ryhtyi kasvattajansa kanssa seikkailemaan ympäri maailmaa Vesipoikana. Myös Orinin isä velho nimeltä Atlan opetti Vesipoikaa käyttämään perinnöllisiä mystisiä kykyjä, jonka myötä aikuistunut Vesipoika otti uudeksi nimekseen Tempest.

Garth muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Superman/Aquaman Hour of Adventure[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garth teki Vesipoikana teki ensiesiintymisensä Vesimiehen kanssa The Superman/Aquaman Hour of Adventure -animaatiossa vuonna 1967, jonka jaksot esitettiin myöhemmin myös Vesimiehen omassa animaatiossa vuosina 1968–1970.

Teen Titans[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vesipoika esiintyi toisen kerran vuonna 2003 Teen Titans -animaatiossa, jossa hänen ensiesiintymisensä oli sarjan 8. jaksossa, jossa se ajoi takaa Atlantisin pahinta rikollista Tridentiä. Myöhemmin hän perusti Bumblebeen, Speedyn ja Más y Menos veljesten kanssa Teinititaanien sisar ryhmän Teen Titans East.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garth esiintyi Vesipoikana Batman – pelottomat -sarjan jaksossa ”Sidekicks Assemble!”, jossa hahmon äänenä toimii Zack Shada. Se taisteli jaksossa Robinin ja Speedyn kanssa Ra’s Al Ghulia vastaan.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garthia näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1967–1970 Jerry Dexter The Superman/Aquaman Hour of Adventure
Aquaman
2003–2005 Wil Wheaton Teen Titans
2010 Zack Shada Batman – pelottomat