Metropolis (Teräsmies)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Metropolis on Teräsmiehen kuvitteellinen kotikaupunki. Se esiintyi ensimmäisen kerran Action Comics -lehden numerossa 16 vuonna 1939. Teräsmies ei ole kotoisin Metropoliksesta, vaan hän varttui nuorukaiseksi Smallvillen pikkukaupungissa.

Metropoliksen sijainti on vaihdellut vuosien varrella, kuten monen muunkin DC Comicsin universumin paikan. Luultavasti se kuitenkin sijaitsee jossakin Yhdysvaltain itärannikon tienoilla. Joskus on vertauskuvallisesti sanottu, että Metropolis olisi New York päivällä ja Batmanin kotikaupunki Gotham City yöllä.

Televisiosarja Smallvillessä Metropolis on sijoitettu poikkeuksellisesti Kansasiin, noin 160 kilometrin päähän Smallvillestä.

Tunnetuimmat nähtävyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Daily Planet Building, jonka katolla on suuri planeetanmuotoinen logo. Daily Planet on sanomalehti, jolle Teräsmiehen siviilihenkilöllisyys Clark Kent työskentelee. Jossakin vaiheessa se on myös ollut televisiokanava.
  • LexCorp-yhtymän (Lex Luthorin omistama monialayritys) L-kirjaimen muotoinen päämaja.
  • Itsemurhaslummi, Metropoliksen syrjäytyneiden asuinalue.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.