Booster Gold

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Booster Gold
C2E2 2013 - Booster Gold (8702693744).jpg
Luoja(t) Dan Jurgens
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Booster Gold #1 (helmikuu 1986)
Henkilötiedot
Oikea nimi Michael Jon Carter
Status aktiivinen
Pituus 196 cm
Paino 100 kg
Ryhmäsidokset Blue Beetle
Edelliset ryhmäsidokset Oikeuden Puolustajat
Henkilöllisyydet Supernova; Bharjiwarj
Suhteet
Sukulaiset Ellen Carter (äiti, kuollut)
Michelle Carter (kaksoissisko)
Rip Hunter (poika)
Daniel Jon Carter (2000-luvun esi-isä)
Rose Levin (esi-isä)

Booster Gold, oikealta nimeltään Michael Jon Carter on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo ja supersankari, jonka loi Dan Jurgens. Se teki ensi esiintymisensä Booster Gold -sarjakuvan numerossa 1 vuonna 1986.

Sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carter syntyi köyhään perheeseen 29. joulukuuta 2442 Gothamissa.[1] Hänen perheeseen kuului vanhempien lisäksi kaksoissisko Michelle, heidän isä kuitenkin jätti perheen hävittyään kaikki rahat uhkapelien vuoksi. Carter pääsi myöhemmin opiskelemaan Gothamin yliopistoon jalkapallo stipendin avulla. Hänestä tuli myös koulunsa paras pelinrakentaja, jolla oli loistava tulevaisuussa edessään. Sittemmin Carterin isä palasi pitkän poissaolon jälkeen ja suostutteli poikaansa lyömään vetoa pelaamistaan peleistä. Carter jäi kuitenkin kiinni ja menetti mahdollisuutensa pelata ammattilaisena jalkapalloa. Hän jätti myös opiskelun kesken ja haki töitä yövartijana Metropolisin avaruusmuseosta. Vartija vuorojensa aikana Carter opiskeli näyttölaitteen kautta menneisyyden supersankareista ja superrikollisista, erityisesti 1900-luvun ajalta. Hän ryhtyy sitten varastamaan erinäisiä laitteita museon turvarobotin Skeetsin avustuksella. Carter vie muun muassa Avaruussankarien legioonan lentosormuksen ja Brainiac 5:sen suojakenttiä luovan vyön.

Hän käytti Rip Hunterin aikakonetta matkustaakseen 1900-luvulle Metropolisiin, jossa Carter yritti tulla supersankariksi. Hän otti supersankari nimekseen Goldstar ja perusti oman yhtiön nimeltä Goldstar Inc, joka tunnetaan myöhemmin nimellä Booster Gold International. Lisäksi hän häpeilemättä mainosti itseään kuuluisuuden ja rikkauden toivossa, joka ärsytti muita sankareita.[2] Carter palkkasi muun muassa Dirk Davisin agentikseen saatuaan uransa alkuvaiheessa paljon kuuluisuutta. Myöhemmin Davis paljastui ihmismetsästäjäksi, joka vei kuukausien ajan rahaa Carterin tililtä. Hän huomasi tapahtuman ja onnistui kukistamaan ihmismetsästäjän, mutta oli joutunut vararikkoon.

Carter sai myöhemmin uuden sankarin nimen pelastettuaan Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin. Hänet tunnettiin koulun jalkapalloilun aikana lempinimellä Booster ja sekoili sanoissaan yrittäessään kertoa presidentille olevansa Goldstar. Presidentti Reagan lopulta esitteli Yhdysvalloille uuden sankarin nimeltä Booster Gold.

Booster Gold muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Gold esiintyi ensi kerran animaationa Justice League Unlimitedissa vuonna 2004, jossa hän oli sarjakuvalle tyypillinen kuuluisuutta hakeva sankari. Booster Gold usein mainosti itseään mekaanisen apurinsa Skeetsin avulla, joka ärsytti muita sankareita. Hän kuului sarjan aikana myös Oikeuden Puolustajiin, jossa Booster Goldia pidettiin lähinnä vähäpätöisenä sankarina. Hän esiintyi sarjan aikana muutamaan otteeseen cameorooleissa ja esiintyi puheen kera yhdessä jaksossa The Greatest Story Never Told, jolloin hahmon äänenä toimi Tom Everett Scott.[3]

Legion of Super Heroes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Booster Goldilla oli myös mykkä cameorooli sarjan Legion of Super Heroes avausjaksossa, jossa se oli siivoojana Teräsmiehen museossa.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Gold vieraili Batman – pelottomat -sarjassa, jossa Tom Everett Scott uusi roolinsa.[4] Se halusi nostaa supersankari imagoaan pyrkimällä tekemään yhteistyötä Batmanin kanssa.

Smallville[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Gold esiintyy Smallvillen viimeisellä tuotantokaudella jaksossa Booster, jossa häntä esittää Eric Martsolf. Myös hänen apurinsa Skeets esiintyy.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2004
2009–2010
Tom Everett Scott Justice League Unlimited
Batman – pelottomat
Batman: The Brave and the Bold – The Videogame
2011 Eric Martsolf Smallville

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The History of Booster Gold Viitattu 8.7.2009 (englanniksi)
  2. Booster Gold #1 helmikuu 1986 Viitattu 8.7.2009
  3. IMDb Viitattu 8.7.2009 (englanniksi)
  4. Batman: Meet The Brave and Bold Booster Gold IGN 14.5.2009 Viitattu 8.7.2009 (englanniksi)