Booster Gold

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Booster Gold
Luoja(t) Dan Jurgens
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Booster Gold #1 (helmikuu 1986)
Henkilötiedot
Oikea nimi Michael Jon Carter
Status aktiivinen
Pituus 196 cm
Paino 100 kg
Ryhmäsidokset Blue Beetle
Edelliset ryhmäsidokset Oikeuden Puolustajat
Henkilöllisyydet Supernova; Bharjiwarj
Suhteet
Sukulaiset Ellen Carter (äiti, kuollut)
Michelle Carter (kaksoissisko)
Rip Hunter (poika)
Daniel Jon Carter (2000-luvun esi-isä)
Rose Levin (esi-isä)

Booster Gold, siviilinimeltään Michael Jon Carter on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo ja supersankari, jonka loi Dan Jurgens. Hahmo teki ensiesiintymisensä Booster Gold -sarjakuvan numerossa 1 vuonna 1986.

Michael Jon Carter syntyi köyhään perheeseen 29. joulukuuta 2442 Gothamissa.[1] Hänen perheeseensä kuului vanhempien lisäksi kaksoissisko Michelle, heidän isänsä kuitenkin jätti perheen hävittyään kaikki rahat uhkapelien vuoksi. Carter pääsi myöhemmin opiskelemaan Gothamin yliopistoon jalkapallo stipendin avulla. Hänestä tuli myös koulunsa paras pelinrakentaja, jolla oli loistava tulevaisuus edessään. Sittemmin Carterin isä palasi pitkän poissaolon jälkeen ja suostutteli poikaansa lyömään vetoa pelaamistaan peleistä. Carter jäi kuitenkin kiinni ja menetti mahdollisuutensa pelata ammattilaisena jalkapalloa. Hän jätti myös opiskelun kesken ja haki töitä yövartijana Metropolisin avaruusmuseosta. Vartijavuorojensa aikana Carter opiskeli näyttölaitteen kautta menneisyyden supersankareista ja superrikollisista, erityisesti 1900-luvun ajalta. Hän ryhtyy sitten varastamaan erinäisiä laitteita museon turvarobotin Skeetsin avustuksella. Carter vie muun muassa Avaruussankarien legioonan lentosormuksen ja Brainiac 5:n suojakenttiä luovan vyön.

Hän käytti Rip Hunterin aikakonetta matkustaakseen 1900-luvulle Metropolisiin, jossa Carter yritti tulla supersankariksi. Hän otti supersankarinimekseen Goldstar ja perusti oman yhtiön nimeltä Goldstar Inc, joka tunnetaan myöhemmin nimellä Booster Gold International. Lisäksi hän häpeilemättä mainosti itseään kuuluisuuden ja rikkauden toivossa, mikä ärsytti muita sankareita.[2] Carter palkkasi muun muassa Dirk Davisin agentikseen saatuaan uransa alkuvaiheessa paljon kuuluisuutta. Myöhemmin Davis paljastui ihmismetsästäjäksi, joka vei kuukausien ajan rahaa Carterin tililtä. Tämä huomasi varkauden ja onnistui kukistamaan ihmismetsästäjän, mutta oli joutunut vararikkoon.

Carter sai myöhemmin uuden sankarin nimen pelastettuaan Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin. Hänet tunnettiin koulun jalkapalloilun aikana lempinimellä Booster ja sekoili sanoissaan yrittäessään kertoa presidentille olevansa Goldstar. Presidentti Reagan lopulta esitteli Yhdysvalloille uuden sankarin nimeltä Booster Gold.

Hänen syntymästään lähtien muut DC-universumin hahmot ovat vihjailleet, että Booster Goldilla on suurempi tarkoitus kuin hän tietää.

Millennium-tapahtuman aikana Harbinger paljastaa Metsästäjälle Marsista, että Booster polveutuu Valituista ja että häntä on suojeltava. Paljastetaan, että Boosterin on määrä tulla menneisyyteen suojellakseen häntä tuntemattomalta tapahtumalta tulevaisuudessa. 52:ssa (sarjakuvat) Rip toteaa, että hetki, jolloin Booster auttoi pelastamaan multiversumin Mister Mindiltä, ​​muistettaisiin tulevaisuudessa Goldin "kunniavuosien" alkamisena. Myöhemmin, uudessa Booster Gold -sarjassa, Rip vihjaa "Carterin sankariperinnöstä." Sitten paljastetaan, että Booster on tärkeä Time Mastersille, koska hän kouluttaa "suurinta niistä kaikista", koska hän on itse Rip Hunterin isä ja opettaja ja halusi suojella identiteettiään muilta aikamatkailijoilta, kulkeakseen historian läpi klaanin ainoana häviäjänä. Huolimatta yleisestä epäluottamuksesta Boosteria kohtaan, Rip ja hänen jälkeläisensä ilmeisesti tietävät totuuden ja kunnioittavat häntä aina.

Monimutkaisen aikamatkustusmekaniikan vuoksi Boosterin tulevaisuus, joka "tällä hetkellä" toimii tuntemattomalta aikakaudelta aikamatkustuskoulutuksen saaneen vaimonsa kanssa, valvoo edelleen menneisyyttään ja poikaansa ja varmistaa, että Rip Hunter antaa menneelle minälleen oikean koulutuksen. Vanhempi Booster toimii täysin nimettömänä, ja hänellä on pääsy muihin "aikakadonneisiin" varusteisiin kuin pukuun, kuten Superboyn näennäisesti tuhoutuneisiin "supersuojalasiin".

Ennaltaehkäisyparadoksin vuoksi tuleva Booster paljastuu kokeneemmaksi aikamestariksi kuin hänen poikansa Rip Hunter, mutta myös, että hän henkilökohtaisesti antoi Ripin kouluttaa menneisyyttään. On myös vihjattu, että Hypertime-konseptin poistuminen yksinkertaisen retconin sijaan on Boosterin työtä, koska hän antoi tulevaisuudessa tehtäväksi leikata poikkeavia aikajanoja jokaisesta Multiversumin universumista.

Booster Gold muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League Unlimited

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Gold esiintyi ensi kerran animaationa Justice League Unlimitedissa vuonna 2004, jossa hän oli sarjakuvalle tyypillinen kuuluisuutta hakeva sankari. Booster Gold usein mainosti itseään mekaanisen apurinsa Skeetsin avulla, mikä ärsytti muita sankareita. Hän kuului sarjan aikana myös Oikeuden Puolustajiin, jossa Booster Goldia pidettiin lähinnä vähäpätöisenä sankarina. Hän esiintyi sarjan aikana muutamaan otteeseen cameorooleissa ja esiintyi puheen kera yhdessä jaksossa The Greatest Story Never Told, jolloin hahmon äänenä toimi Tom Everett Scott.[3]

Legion of Super Heroes

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Booster Goldilla oli myös mykkä cameorooli sarjan Legion of Super Heroes avausjaksossa, jossa se oli siivoojana Teräsmiehen museossa.

Batman – pelottomat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Gold vieraili Batman – pelottomat -sarjassa, jossa Tom Everett Scott uusi roolinsa.[4] Hän halusi nostaa supersankari-imagoaan pyrkimällä tekemään yhteistyötä Batmanin kanssa.

Justice League Action

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Gold esiintyy animaatiosarjassa Justice League Action, jossa häntä ääninäyttelee Diedrich Bader.

Booster Gold esiintyy Smallvillen viimeisellä tuotantokaudella jaksossa Booster, jossa häntä esittää Eric Martsolf. Myös hänen apurinsa Skeets esiintyy.

The Death and Return of Superman

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Gold esiintyy lyhytelokuvassa The Death and Return of Superman, jossa häntä esittää Joe Bereta.

Batman and Harley Quinn

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Booster Gold esiintyy animaatioelokuvassa Batman and Harley Quinn, jossa häntä ääninäyttelee Bruce Timm.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2004
2009–2010
Tom Everett Scott Justice League Unlimited
Batman – pelottomat
Batman: The Brave and the Bold – The Videogame
2011 Eric Martsolf Smallville
  1. The History of Booster Gold (Arkistoitu – Internet Archive) Viitattu 8.7.2009 (englanniksi)
  2. Booster Gold #1 helmikuu 1986 Viitattu 8.7.2009
  3. IMDb (Arkistoitu – Internet Archive) Viitattu 8.7.2009 (englanniksi)
  4. Batman: Meet The Brave and Bold Booster Gold IGN 14.5.2009 Viitattu 8.7.2009 (englanniksi)