Metsästäjä Marsista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metsästäjä Marsista
Dragon Con 2013 - Martian Manhunter (9661398421).jpg
Luoja(t) Joe Samachson ja Joe Certa
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics nro 225 (marraskuu 1955)
Henkilötiedot
Oikea nimi J'onn J'onzz
Status Aktiivinen
Pituus 201 cm
Paino 136 kg
Ryhmäsidokset Oikeuden puolustajat
Edelliset ryhmäsidokset -
Henkilöllisyydet John Jones
Voimat Telepatia, lentokyky, supervoimakas, superkatse ja -kuulo, mielenlukeminen, muuntautuminen.
Suhteet
Sukulaiset M'yri'ah (vaimo, kuollut), K'hym (tytär, kuollut), Ma'alefa'ak (kaksosveli, kuollut)

Metsästäjä Marsista (engl. Martian Manhunter), eli J'Onn J'Onzz on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä supersankari. Joe Samachsonin ja Joe Certan luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1955 Detective Comics -sarjakuvalehden numerossa 225.

J'Onn otti Maahan saavuttuaan nimekseen John Jones, ja alkoi poliisietsiväksi. Amerikan Oikeuden Puolustajien alkuperäinen jäsen J'Onn oli vuodesta 1960. Marsilaisen omat seikkailut päättyivät kuitenkin jo ennen kuin 1960-luku päättyi, joten hänet pantiin JLA:stakin pois jo ennen kuin vuosikymmen päättyi.

1970-luvulla Marsilaisella oli muutama esiintyminen, Justice League of America -lehdessä. 1980-luvulla DC:n päättäjät tekivät JLA:sta lehden, jossa ei ollut yhtään suosittuja sankareita. Tämä ei osoittautunut kannattavaksi ja Legendat-minisarjan myötä J'Onn olikin ainoa Oikeuden Puolustaja.

Nykyisen DC:n historiankirjoituksen mukaan J'Onn J'Onzz on aina mukana ollut jäsen.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League of America[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Ogden Stiers esitti hahmoa vuonna 1997 pilottijaksoon jääneessä Justice League of Americassa.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsästäjä Marsista elokuvassa Justice League: Crisis on Two Earths.

The Batman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dorian Harewood ääninäytteli Marsilaista vuosina 2007-2008 Batman-animaatiosarjassa. Hän esiintyi sarjan 5. tuotantokaudella, jossa hän tuli varoittamaan Batmania ulkoavaruudesta tulevasta uhkasta. Batman ei aluksi luottanut häneen, mutta teki lopulta yhteistyötä juuri ennen kuin muukalaisolennot valtasivat Gotham Cityn. Marsilainen auttoi Batmania kukistamaan olennot ja pelastamaan maapallon. Myöhemmin hän esitteli Batmanin muille sankareille (Salamalle, Haukkamiehelle ja Vihreälle Nuolelle), jotka olivat osana Oikeuden Puolustajia Marsilaisen kanssa. Sittemmin sarjan kaksiosaisessa päätösjaksossa hän oli mukana auttamassa Batmania muiden sankareiden ohella pelastamaan maailman uudelta muukalaishyökkäykseltä.

Oikeuden Puolustajat: Uusi Rintama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miguel Ferrer ääninäytteli Marsilaista vuonna 2008 elokuvassa Oikeuden Puolustajat: Uusi Rintama.

Elokuva sijoittui 1950-luvulle, kun eräs tiedemies teleporttasi epähuomiossaan Marsilaisen Maa -planeetalle. Ollessaan kykenemätön palaamaan takaisin kotiplaneetalleen Marsiin, hän asettui paikalliseen kaupunkiin asumaan ja tutkimaan ihmisten kulttuuria television kautta. Lopulta Marsilainen muuntaa oman ulkomuotonsa ihmiseksi ja liittyy paikallisen poliisiaseman palvelukseen etsiväksi, ottaen nimekseen John Jones. Hän alkoi tutkimaan erikoisia tapahtumia, jotka olivat ilmenneet viime aikoina ja teki pienen yhteentörmäyksen päätteeksi yhteistyötä Batmanin kanssa. Myöhemmin Marsilainen kuulee huippusalaisesta tehtävästä, jossa kaksi lentäjää on matkustamassa Marsiin. Hän yrittää estää lennon, mutta jääkin kiinni raketin lähdön aikana, kun projektin johtaja King Faraday huomaa tilanteen ja hyökkää hänen kimppuunsa. Hetken päästä Marsilaisen joutuessa vangiksi Teräsmies huomauttaa King Faradayta ja kumppaneita tämän olevan omasta tahdosta heidän vankinaan, sillä hän kykenisi pakenemaan milloin haluaisi, eikä täten ole vaaraksi ihmisille. Faraday lopulta vapauttaa Marsilaisen, joka auttaa muita supersankareita estämään kaiken oudon tapahtuman aiheuttaneen lentävän dinosaurussaaren.

Justice League: Crisis on Two Earths[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsästäjä Marsista esiintyi toisessa animaatioelokuvassaan vuonna 2010, jossa hänen äänenä toimi Jonathan Adams.

Rinnakkaisuniversumin Lex Luthorin tullessa pyytämään apua Oikeuden Puolustajilta, he miettivät keskenään auttaako häntä vai. Marsilainen kertoi lukeneensa Luthorin mielen ja sanoi hänen puhuvan totta esittäessään avunpyyntönsä maailmansa pelastamisekseen. Luthor matkasi Oikeuden Puolustajien kanssa hänen maailmaansa, jossa he joutuivat heti kohtaamaan rinnakkaisuniversumin vastakohtansa. Taistelun jälkeen he matkasivat Luthorin entisen kaverin Jesterin piilopaikkaan, jossa he suunnittelivat hyökkäystä Ultramanin johtamaa rikollisjärjestöä vastaan. Metsästäjä Marsista hyökkäsi Salaman kanssa Johnny Quickin ja tämän apureiden kimppuun ja onnistuivat upottamaan heidän laivansa. Sittemmin ryhmä päätti kääntyä presidentin puoleen, joka ei kuitenkaan suostunut tekemään asialle mitään. Samalla Marsilainen alkoi viettämään enemmän aikaa presidentin tyttären, Rose Wilsonin kanssa. Hän pelasti Rosen salamurhaamiselta, kun Archer yritti tappaa hänet nuolella. Lopulta Marsilainen pelotti Archerin šokkiin, kun tämä putosi katolta alas. Marsilainen ei kuitenkaan antanut hänen kuolla vaan jätti Archerin poliisien haltuun. Samalla Marsilainen pyysi pitämään Rosea silmällä, siihen asti kunnes vaara olisi ohi. Muiden Oikeuden Puolustajien estäessä erityisesti Ultramanin ja Owlmanin aikeet, he palasivat takaisin omaan maailmaansa.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1997 David Ogden Stiers Justice League of America
2001-2006
2012–2013
Carl Lumbly Justice League
Justice League Unlimited
Justice League: Doom Injustice: Gods Among Us
2006 Daniel Riordan Justice League Heroes
2006–2007
2010
Phil Morris Smallville
2007-2008 Dorian Harewood Batman
2008 Miguel Ferrer Oikeuden Puolustajat: Uusi rintama
2010 Jonathan Adams Justice League: Crisis on Two Earths
2010– Kevin Michael Richardson Young Justice
2010–2011 Nicholas Guest Batman – pelottomat
2015- David Harewood Supergirl