Zack Snyder’s Justice League

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zack Snyder’s Justice League
Tyyli
Kestoaika 60 minuuttia
Perustuu Gardner Foxin sarjakuvaan Oikeuden Puolustajat
Pääosissa
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko HBO Max
Tuotanto
Tuottaja(t)
Vastaava(t) tuottaja(t)
Ohjaaja(t) Zack Snyder
Käsikirjoittaja(t) Chris Terrio
Säveltäjä(t) Junkie XL
Kuvaaja(t) Fabian Wagner
Tuotantoyhtiö(t)
Levittäjä HBO Max
Budjetti 20–30+ miljoonaa dollaria[a]
Aiheesta muualla
IMDb

Zack Snyder’s Justice League,[b] tunnettu myös nimellä ”Snyder Cut”, on tuleva ohjaajan versio vuonna 2017 julkaistusta elokuvasta Justice League. Se esittää Justice LeaguenDC Extended Universen (DCEU) viidennen elokuvan, joka perustuu DC Comicsin supersankariryhmään Oikeuden Puolustajat—sellaisena kuin Zack Snyder sen alun perin suunnitteli ja ennen kuin hän erosi tuotannosta ja Joss Whedon otti ohjauksen vastuulleen. Sen pääosissa ovat Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen ja J. K. Simmons.

Justice Leaguen teatteriversio vuodelta 2017, kärsi monia ongelmia tuotannon aikana. Sen käsikirjoitus koki monia muutoksia jopa ennen tuotantoa. Toukokuussa 2017 Snyder vetäytyi ohjaajan paikalta jälkituotannon aikana tyttärensä kuoleman johdosta ja Whedon otti ohjauksen vastuulleen, ilman, että hänet kreditoitiin ohjaajaksi. Whedon valvoi uudelleenkuvauksia ja muita muutoksia, joiden kautta elokuvaa muutettiin tunnelmaltaan ja huumoriltaan keveämmäksi. Ja elokuvasta leikattiin pois 120 minuuttia. Justice Leaguen teatteriversio ei menestynyt kaupallisesti ja sai kriitikoiltakin ristiriitaisen vastaanoton, minkä vuoksi Warner Bros. alkoi uudelleenarvioida DCEU:n tulevaisuutta ja keskittyä enemmän yksittäisten elokuvien tekemiseen.

Monet fanit alkoivat ilmaista halunsa nähdä elokuvasta version, joka oli uskollisempi Snyderin alkuperäiselle visiolle. Sekä fanit että tuotantoryhmä aloittivat vetoomuksen sen puolesta, että se julkaistaisiin. Tuotantoyhtiön sisäpiirihenkilöt pitivät tämän version julkaisua epätodennäköisenä, kunnes Warner Bros. päätti helmikuussa 2020, että kyseinen versio tullaan sittenkin julkaisemaan, ja seuraavan toukokuun aikana sen ilmoitettiin julkaistavan HBO Max -tilausvideopalveluun nimellä Zack Snyder’s Justice League. Visuaalisten efektien, sävellysten ja leikkaustyön viimeistelemisen on raportoitu maksavan vähintään 20–30 miljoonaa dollaria. Se aiotaan aluksi julkaista neljän jakson pituisena minisarjana, jonka jokainen jakso on tunnin pituinen, ja myöhemmin neljän tunnin pituisena elokuvana.

Zack Snyder’s Justice League julkaistaan HBO Maxiin vuonna 2021.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ben Affleck  … Bruce Wayne / Batman  
 Henry Cavill  … Kal-El / Clark Kent / Teräsmies  
 Amy Adams  … Lois Lane  
 Gal Gadot  … Diana Prince / Ihmenainen  
 Ezra Miller  … Barry Allen / Salama  
 Jason Momoa  … Arthur Curry / Vesimies  
 Ray Fisher  … Victor Stone / Kyborgi  
 Jeremy Irons  … Alfred Pennyworth  
 Diane Lane  … Martha Kent  
 Connie Nielsen  … Hippolyta  
 J. K. Simmons  … James Gordon  
 Ciarán Hinds  … Steppenwolf (ääni ja liikkeenkaappaus)  
 Jesse Eisenberg  … Lex Luthor  
 Joe Morton  … Silas Stone  
 Harry Lennix  … J'onn J'onzz / Metsästäjä Marsista / Calvin Swanwick  
 Amber Heard  … Mera  
 Kiersey Clemons  … Iris West  
 Willem Dafoe  … Nuidis Vulko  
 Zheng Kai  … Ryan Choi  
 Karen Bryson  … Elinore Stone  
 Julian Lewis Jones  … Atlan  
 Peter Guinness  … DeSaad (liikkeenkaappaus)  
 Ray Porter  … Uxas / Darkseid (ääni ja liikkeenkaappaus)  
 Marc McClure  … Ben Sadowsky  
 Jared Leto  … Jokeri  
 Joe Manganiello  … Slade Wilson / Deathstroke (cameo)  

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Justice Leaguen teatteriversion tuottaminen maksoi noin 300 miljoonaa dollaria.[1] Tämä osio sisältää vain Zack Snyderin version viimeistelemiseen tarvittavan rahasumman, minkä WarnerMedian puheenjohtaja Bob Greenblatt on arvioinut olevan enemmän kuin raportoidut 20–30 miljoonaa dollaria.[2][3]
  2. Zack Snyder’s Justice League” on elokuvan markkinointinimi. Heinäkuussa 2020 Zack Snyder epäili, että ”laillisista syistä” nimi saattaa muuttua.[4][5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Justice League': Warner Bros. CEO Reportedly Mandated a Runtime Under 2 Hours Collider. 6.11.2017. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2020. (englanniksi)
  2. Kit, Borys: "It Will Be an Entirely New Thing": Zack Snyder's $20M-Plus 'Justice League' Cut Plans Revealed The Hollywood Reporter. 20.5.2020. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2020. (englanniksi)
  3. Pearson, Ben: The Snyder Cut Will Be a "Radical Rethinking" of 'Justice League', Costing Considerably More Than $30 Million to Finish /Film. 26.5.2020. Arkistoitu . (englanniksi)
  4. Galanis, Evangelia: 'Zack Snyder's Justice League' May Not Actually Be the Film's Title Comic Book Resources. 25.7.2020. Valnet Inc.. Viitattu 24.8.2020. (englanniksi)
  5. Acuna, Kirsten: Everything you need to know about Zack Snyder's upcoming 'Justice League' movie Insider. 31.7.2020. Viitattu 24.8.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.