Ares (DC Comics)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ares
Luoja(t) Charles Moulton
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Wonder Woman nro 1 (kesä 1942)
Henkilötiedot
Oikea nimi Ares
Status Sodan jumala
Pituus 330 cm
Paino 754 kg
Henkilöllisyydet Mars
God of Conflict
God of the Dead
God of War
Ruler of the Underworld
Ari Buchanan
Ares Buchanan
Voimat Kuolematon
yli-inhimillisen vahva
Suhteet
Sukulaiset Zeus (isä)
Hera (äiti)
Poseidon (setä)
Hades (setä)
Hestia (täti)
Demeter (täti)
Hefaistos (veli)
Deimos (poika)
Fobos (poika)
Lycus (poika)
Eris (poika)
Harmonia (tytär)
Lyta (tytär)
Apollo (velipuoli)
Hermes (velipuoli)
Dionysus (velipuoli)
Herkules (velipuoli)
Athene (siskopuoli)
Artemis (siskopuoli)
Afrodite (siskopuoli)
Persefone (siskopuoli)
Eileithyia (siskopuoli)
Hebe (siskopuoli)
Cassandra Sandsmark (siskopuoli)
Cronus (isoisä)
Rhea (isoäiti)
Gaia (isoisoäiti)
Uranos (isoisoisä)
Kirke (entinen vaimo)

Ares on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo ja Ihmenaisen vihollinen, jonka loi Charles Moulton. Hahmo teki ensiesiintymisensä Wonder Woman -sarjakuvan ensimmäisessä numerossa, vuonna 1942.

Hahmo perustuu samannimiseen kreikan mytologiassa esiintyvään hahmoon. Ares on sodan jumala ja Ihmenaisen yksi päävastuksista. Hahmo esiintyi ensimmäisessä numerossa nimellä Ares, mutta seuraavassa numerossa käytettiin nimeä Mars[1] Hahmo esiintyi nimellä Mars aina vuoden 1987 alkuun asti, jolloin helmikuussa 1987 nimi muutettiin takaisin Arekseksi[2] George Pérezin päätöksellä, joka palautti hahmon kreikkalaisnimen luodessaan Ihmenaisen sarjakuvakonseptin uusiksi. Sitä ennen hahmon luonne ja fyysinen olemus muuttuivat eri käsikirjoittajien ja kuvittajien käsittelyssä. Areksella on ollut historiansa aikana kahdenlainen ulkomuoto, joista yksi on lihaksikas vaaleahiuksinen mies 2000-luvun vaatetuksella, punaisineen silmineen ja arpeutuneella ylävartalolla. Toinen versio on ollut demoninen kreikkalaissotilas yllään sinimusta taisteluhaarniska. Lisäksi Areksen kasvot olivat usein piilossa kypärän alla.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ares esiintyi Justice League Unlimitedin jaksossa "Hawk and Dove", jossa hahmon äänenä toimi Michael York. Aresin ulkonäkö perustui alkuperäisen sarjakuvan versioon. Sarjassa Ares teettää Hephaestusilla Annihilator-haarniskan, joka saa lisää energiaa väkivallasta. Hän käyttää asua hyväkseen pahentaessaan Pohjois- ja Etelä-Kaznian välistä sotaa. Ares liittyi itäiselle puolelle sotimaan, jonka myötä hän voisi vallata molemmat alueet itselleen. Ihmenainen, sekä Hawk ja Dove puuttuivat maiden väliseen sotaan ja löysivät Annihilatorin heikkouden, jonka ansiosta he kukistivat Aresin.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ares oli päävihollinen vuonna 2009 animaatioelokuvassa Wonder Woman, jossa hahmon äänenä toimi Alfred Molina. Hahmo oli pitkin elokuvaa sekoitus eri aikakauden sarjakuvaversioistaan. Sillä oli poikkeuksellisesti pitkät hopeiset hiukset.
  • Vuonna 2017 ilmestyneessä ja DC Extended Universeen sijoittuvassa näytellyssä elokuvassa Wonder Woman Aresta näytteli David Thewlis. Areksen väitettiin turmelleen ihmiskunta ja hän surmasi muinoin kaikki Olympolaiset jumalat. Mutta Zeus kukisti hänet viimeisillä voimillaan ja jätti amatsoneille miekan nimeltä ”Jumalantappaja”, jolla Ares voitaisiin surmata mikäli hän joskus palaisi. Ensimmäisen maailmansodan aikaan hän oli soluttautunut Brittiläisen imperiumin sotakabinettiin peitenimellä ”Sir Patrick Morgan”, joka esitti aikovansa solmia aselevon Saksan keisarikunnan ja ympärysvaltojen välille, mutta pyrki salaa järjestämään asian niin että saksalaiset hyökkäisivät aselevosta huolimatta ja kuinka kumpikin osapuoli lopulta tuhoaisi toisensa. Kenraali Erich Ludendorffin kuoleman jälkeen hän paljastaa itsensä Dianalle ja tuhoaa tämän miekan, minkä jälkeen hän paljastaa Dianan olevan Zeuksen tytär ja todellinen ”Jumalantappaja”. Hän paljastaa ihmisten itse aloittaneen sodan ja yrittää suostutella Dianan auttamaan ihmisten tuhoamisessa ja maailman palauttamisessa paratiisiksi. Diana kuitenkin uskoo, että rakkaus ja välittäminen ovat väkivallan sijasta oikea keino lopettaa sodat ja käyttää voimiaan iskeäkseen Areksen salamat voimistettuina takaisin tätä kohti ja tappaen tämän.
  • Stunttinäyttelijä Nick McKinless näytteli Aresta elokuvan Justice League takaumakohtauksessa ja hänelle lisättiin digitaalisesti Thewlisin kasvot. Mutta Thewlis kreditoitiin hahmon näyttelijäksi lopputeksteissä. Elokuvassa Ares ja muut Olympolaiset jumalat auttoivat vuosituhansia sitten amatsoneja, atlantislaisia, ihmisiä ja Vihreitä Lyhtyjä pysäyttämään Steppenwolfin ja parademoneiden hyökkäyksen Maahan.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2004 Michael York Justice League Unlimited
2009 Alfred Molina Wonder Woman
2017
2021
David Thewlis Wonder Woman
Justice League
Zack Snyder’s Justice League

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wonder Woman (vol. 1) nro 2 Viitattu 7.12.2009
  2. Wonder Woman (vol. 2) nro 1 Viitattu 7.12.2009