Ares (DC Comics)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ares
Luojat Charles Moulton
Tiedot
Oikea nimi Ares
Status Sodan jumala
Pituus 330 cm
Paino 754 kg
Henkilöllisyydet Mars
God of Conflict
God of the Dead
God of War
Ruler of the Underworld
Ari Buchanan
Ares Buchanan
Sukulaiset Zeus (isä)
Hera (äiti)
Poseidon (setä)
Hades (setä)
Hestia (täti)
Demeter (täti)
Hephaestus (veli)
Deimos (poika)
Phobos (poika)
Lycus (poika)
Eris (poika)
Harmonia (tytär)
Lyta (tytär)
Apollo (velipuoli)
Hermes (velipuoli)
Dionysus (velipuoli)
Heracles (velipuoli)
Athena (siskopuoli)
Artemis (siskopuoli)
Aphrodite (siskopuoli)
Persephone (siskopuoli)
Eileithyia (siskopuoli)
Hebe (siskopuoli)
Cassandra Sandsmark (siskopuoli)
Cronus (isoisä)
Rhea (isoäiti)
Gaea (isoisoäiti)
Uranus (isoisoisä)
Circe (entinen vaimo)
Voimat Kuolematon
yli-inhimillisen vahva

Ares on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo ja Ihmenaisen vihollinen, jonka loi Charles Moulton. Se teki ensiesiintymisensä Wonder Woman sarjakuvan ensimmäisessä numerossa, vuonna 1942.

Hahmo perustuu samannimiseen kreikan mytologiassa esiintyvään hahmoon. Ares on sodan jumala ja Ihmenaisen yksi päävastuksista. Hahmo esiintyi ensimmäisessä numerossa nimellä Ares, mutta seuraavassa numerossa käytettiin nimeä Mars[1] Hahmo esiintyi Mars nimellä aina vuoden 1987 alkuun asti, jolloin helmikuussa 1987 sen nimi muutettiin takaisin Aresiksi[2] George Pérezin päätöksellä, joka palautti hahmon kreikkalaisnimen luodessaan Ihmenaisen sarjakuvakonseptin uusiksi. Sitä ennen hahmon luonne ja fyysinen olemus muuttuivat eri käsikirjoittajien ja kuvittajien käsittelyssä. Aresilla on ollut historiansa aikana kahdenlainen ulkomuoto, joista yksi on lihaksikas vaaleahiuksinen mies 2000-luvun vaatetuksella, punaisineen silmineen ja arpeutuneella ylävartalolla. Toinen versio on ollut demoninen kreikkalaissotilas yllään sinimusta taisteluhaarniska. Lisäksi sen kasvot olivat piilossa kypärän alla.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ares esiintyi Justice League Unlimitedin jaksossa "Hawk and Dove", jossa hahmon äänenä toimi Michael York. Aresin ulkonäkö perustui alkuperäisen sarjakuvan versioon. Sarjassa Ares teetättää Hephaestusilla Annihilator haarniskan, joka saa lisää energiaa väkivallasta. Hän käyttää asua hyväkseen pahentaessaan Pohjois- ja Etelä Kaznian välistä sotaa. Ares liittyi itäiselle puolelle sotimaan, jonka myötä hän voisi vallata molemmat alueet itselleen. Ihmenainen, sekä Hawk ja Dove puuttuivat maiden väliseen sotaan ja löysivät Annihilator haarniskan heikkouden, jonka ansiosta he kukistivat Aresin.

Wonder Woman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ares oli keskeisessä roolissa animaatioelokuvassa Wonder Woman, jossa hahmon äänenä toimi Alfred Molina. Hahmo oli pitkin elokuvaa sekoitus eri aikakauden sarjakuvaverioistaan. Sillä oli poikkeuksellisesti pitkät hopeiset hiukset.

Ares oli Hippolytan rakastaja, mutta nosti sodan amazonilaisia vastaan. Themiscryalla käytiin suuri sota elokuvan alussa, joka johti Aresin ja Hippolytan pojan kuolemaan, kun Hippolyta katkaisi poikansa pään. Hippolyta yritti tappaa vielä Aresin, mutta Zeus esti hänen aikeensa, jonka myötä Hera loi Aresille kahleet molempiin ranteisiin mikä estäisi häntä saamasta lisä energiaa sodassa tapahtuneista kuolemista ja raivosta. Ares joutui myös elämään amazonilaisten uuden kotisaaren vankilassa. Vuosia myöhemmin hän onnistui pakenemaan Persephonen avulla ja etsi käsiinsä Hadesin, joka kykenisi poistamaan kahleet. Päästyään vapaaksi Ares yritti toistamiseen tuhota amazonilaiset sytyttämällä sodan Yhdysvaltoihin, jonne myös Ihmenainen oli saapunu Steve Trevorin kanssa.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ares esiintyy vuonna 2010 DC Universe Online -pelissä, jossa se ei ole pelattavana hahmona.
  • Ares on pelattava hahmo pelissä Injustice:Gods among us

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2004 Michael York Justice League Unlimited
2009 Alfred Molina Wonder Woman

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wonder Woman (vol. 1) nro 2 Viitattu 7.12.2009
  2. Wonder Woman (vol. 2) nro 1 Viitattu 7.12.2009