Harley Quinn

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Harley Quinn
Harley Quinn.jpg
Harley Quinn animaatiosarjassa Batman.
Luoja(t) Paul Dini (animaatiosarja)
Bruce Timm (sarjakuva)
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Batman-animaatiosarjan jaksossa ”Jokerin palvelus”
Oikea nimi Dr. Harleen Quinzel
Status aktiivinen
Pituus 170 cm
Paino 52 kg
Ryhmäsidokset Jokeri
Myrkkymuratti
Suhteet

Harley Quinn (Dr. Harleen Quinzel) on fiktiivinen rikollinen Batman-animaatiosarjassa ja myöhemmin myös DC Comicsin sarjakuvamaailmassa. Hän on Batmanin vihollinen. Hänen ensiesiintymisensä oli animaatiosarjan jaksossa ”Jokerin palvelus” (”Joker's Favor”) ja hänet loi animaatiosarjaan Paul Dini.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Harleen Quinzel työskenteli rikollisten psykiatrina Arkhamin mielisairaalassa Gotham Cityssä. Quinzel kiinnostui Jokerista ja myöhemmin tästä tuli hänelle pakkomielle. Pitkään Jokeria tutkittuaan Quinzel alkoi menettää todellisuudentajunsa. Pakkomielle potilastaan kohtaan sai Quinzelin auttamaan Jokerin ulos Arkhamista. Hän liittyi Jokerin matkaan rikollisuuden alalle ja otti nimekseen Harlekiini (Harley Quinn). Hänen lempiaseensa on pilailupyssy.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokerin viitataan usein olevan pihkassa Harley Quinniin, mutta tästä huolimatta tämä on erittäin epäkohtelias ja joskus jopa väkivaltainen Harleyta kohtaan. Kaikesta huolimatta Harley on vastaavasti kiintynyt Jokeriin eikä siedä mikäli joku loukkaa tätä. Harley on myös pahoillaan, kun Jokeri kaikkien silmien edessä "kuolee", elokuvassa Batman ja Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri. Kaksikon suhteesta huolimatta Harley on joskus vihastunut Jokeriin ja jopa vannonut tappavansa tämän: esim. animaatiosarjan jaksossa, jossa Jokeri etsii uutta tyttöapulaista, Harleyn jouduttua vankilaan.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teräsmies:
Harley ja Jokeri esiintyivät Teräsmies- animaatiosarjan kolmiosaisessa World's Finest jatkosarjassa, joka julkaistiin myös pitkänä elokuvana, Batman & Teräsmies: Ässäpari ja Jokeri.

Harleyn äänen alkuperäiseen versioon teki Arleen Sorkin ja suomenkieliseen jälkiäänitykseen Rinna Paatso.

The New Batman Adventures:
Alkuperäiselle sarjalle jatkoa olevassa The New Batman Adventures -animaatiosarjassa Harleyn äänenä toimi Arleen Sorkin, joka oli hahmon ääni myös ensimmäisessä sarjassa.

Tässä sarjassa Harleyn ja Jokerin välille alkaa kertyä eripuraa, eikä kaksikkoa nähdä enää yhtä sovussa kuin ennen. Sarjan jaksossa Mad Love myös kerrotaan Harleyn aiemmista vuosista ja tutustumisesta Jokeriin.

The Batman:
Harley Quinn esiintyi The Batman -animaatiosarjassa, kolmannelta tuotantokaudelta eteenpäin. Sarjassa hahmon äänenä toimi Hynden Walch.

Quinn oli kutakuinkin samanlainen kuin alkuperäisessä sarjassa, mutta tässä hän esiintyi vähemmän ja toimi enemmänkin Jokerin rikoskumppanina kuin naisystävänä.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1992–1994
1997–2000
2003
2009
Arleen Sorkin Batman
The New Batman Adventures
Teräsmies
Gotham Girls
Static Shock
Justice League
Batman of the Future: Return of the Joker Batman Vengeance
Batman: Arkham Asylum
2002–2003 Mia Sara Batmanin tytär
2007 Hynden Walch Batman
2011
2013
Tara Strong Batman: Arkham City
Injustice: Gods Among Us
2016 Margot Robbie Suicide Squad

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.