Cassandra Cain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Cassandra Cain on sarjakuvahahmo, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa Batman-sarjakuvissa. Cassandra on yksi Batgirlin nimellä esiintyneistä hahmoista. Hänen vanhempansa ovat David Cain ja Lady Shiva, mutta myöhemmin Bruce Wayne adoptoi hänet tyttärekseen. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran Batman-lehden numerossa #567 (heinäkuu 1999). Cassandra on käyttänyt myös alter egoa Black Bat ja myöhemmin Orphan. Cassandra esiintyi merkittävässä roolissa Batgirl-sarjakuvissa vuodesta 2001 vuoteen 2017 saakka.

Cassandran syntymä ja lapsuus paljastetaan Batgirl-sarjassa. David Cain oli etsinyt täydellisen henkivartijan Ra's al Ghulille. Hän löysi potentiaalisen äidin nähdessään Sandra Wu-Sanin taistelevan sisarensa Carolynin kanssa kamppailulajiturnauksessa. Uskoen, että Sandra pidätteli Carolynia, Cain murhasi Carolynin ja houkutteli Sandran ansaan, säästäen tämän henkensä vastineeksi synnyttäessään tämän lapsen ja jättäen tämän lapsen hänen kasvatettavaksi. Hän oli samaa mieltä. Cassandran syntymän jälkeen Sandra ryhtyi Lady Shivaksi.

Cain koulutti Cassandraa syntymästä lähtien salamurhaajaksi. Häntä ei opetettu lukemaan tai kirjoittamaan; sen sijaan kehonkielen lukeminen oli hänen ainoa kielensä. Hän pystyi lukemaan ihmisten liikkeitä ja ennustamaan, mitä he aikoivat tehdä. Kun hän oli kahdeksanvuotias, Cain vei hänet tappamaan liikemiehen. Kun mies kuoli, hän luki hänen tunteensa, tajusi mitä oli tehnyt ja pakeni isänsä luota.

Sen jälkeen hänen toimintansa oli pitkään mysteeri, kunnes hän esiintyy ensimmäisen kerran "No Man's Land" -tarinakaaren aikana. "No Man's Land" -tarinassa, sen jälkeen kun Gotham City oli tuhoutunut maanjäristyksen seurauksena ja eristetty, Cassandra Cain pelastaa komisario James Gordonin hengen ja saa Bruce Waynen hyväksynnän, ja lopulta hänestä tulee uusi Batgirl. Hänen isänsä David Cain lähettää videon Cassandran ensimmäisestä murhasta Bruce Waynelle yrittäen häiritä hänen asemaansa. Wayne kuitenkin hyväksyy edelleen Cassandran, kun hän on ottanut useita luoteja pelastaakseen palkatun salamurhaajan hengen, mikä osoittaa hänen omistautumisensa ihmishengen suojelemiseen.

Cassandra myöhemmin onnistui kohtaamaan äitinsä ja kukisti tämän kaksinkamppailussa saatuaan tietää totuuden alkuperästään. Tämä sai hänet hylkäämään Batgirlin roolin ja hän liittyi myöhemmin Outsiders-ryhmään ja Bruce Waynen kuoleman jälkeen hän luovutti Batgirlin roolin Stephanie Brownille. Myöhemmin Brucen paluun jälkeen hän otti nimekseen Black Bat ja liittyi Batman Incorporated -ryhmään. Myöhemmin hän ryhtyi Orphan nimiseksi Gothamin puolustajaksi ja BatFamilyn jäseneksi.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Elokuvassa Birds of Prey nuorta Cassandra Cainia esitti Ella Jay Basco.
  • Animaatiosarjassa Young Justice Cassandra nähdään Orphanin roolissa ja hänen nimeksi on kerrottu Cassandra Wu-San.
  • Animaatiosarjassa Batwheels Cassandra Cain nähdään Batgirlin roolissa. Häntä ääninäyttelee sarjassa Leah Lewis.

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]