Carmine Falcone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Carmine Falcone on kuvitteellinen hahmo DC Comicsin sarjakuvissa, joissa hänet esitetään voimakkaana mafiapomona, Batmanin vihollisena ja Waynen perheen ystävänä. Hänet on myös kuvattu joissakin versioissa Kissanaisen aviottomana isänä. Hahmon loivat Frank Miller ja David Mazzucchelli ja se esiintyi ensimmäisen kerran neljäosaisessa tarinassa Batman: Ensimmäinen vuosi vuonna 1987. Hahmo perustuu osittain Kummisetä -elokuvan Don Vito Corleoneen.

Carmine Falcone on Gotham Cityn järjestäytynyttä rikollisuutta hallitseva mafiapomo ja Sal Maronin kilpailija. Hän johtaa omaa mafiaperhettään ja tunnetaan lempinimellä "The Roman". Hän on pitänyt otteessaan Gothamin poliitikkoja, pormestaria ja James Gordonin edeltäjää poliisipäällikkö Loebia.

Carmine Falcone oli gangsteri Vincent Falconen poika ja Carla Falconen veli. Kun Carmine oli nuori mies, hän loukkaantui kilpailevan gangsterin Luigi "Big Lou" Maronin ammuttua tätä. Vincent vei Carminen Waynen kartanoon, jossa tohtori Thomas Wayne ja Alfred Pennyworth pelastivat hänen henkensä, koska hänellä oli vihollisia Gothamissa. Tämän tapauksen vuoksi Vincent katsoi olevansa velkaa Thomasille. Yhdessä vaiheessa Carmine meni naimisiin Louisa-nimisen naisen kanssa. Yhdessä heillä oli tytär nimeltä Sofia ja myöhemmin toinenkin tytär. Vincent painosti miehiään tappamaan toisen syntyneen tyttären, koska hän uskoi sen olevan heikkous, mutta Louisa onnistui kuitenkin taivuttelemaan toimeenpanijansa Miloksen lähettämään tytön adoptoitavaksi Gothamiin; Gothamissa tästä tytöstä tuli Selina Kyle, joka myöhemmin ryhtyi Kissanaiseksi.

Falconet onnistuivat ottamaan Gotham Cityn hallintaansa voittaen kilpailevan Maronin perheen. Vincentin kuoleman jälkeen Carminesta tuli perheen uusi pää. Jossain vaiheessa Louisalla oli kaksi muuta poikaa nimeltä Mario Falcone ja nuorempi Alberto Falcone, joista jälkimmäisen Carmine piti poissa perheyrityksestä oman turvallisuutensa vuoksi. Italialaisen kenkien maahantuojan eturintamassa toimineesta Carminesta tuli Gothamin tehokkain don, jota kutsuttiin "Roomalaiseksi" ovelan, strategisten kykyjensä ja italialaisen perinnön vuoksi.

Myöhemmin Batman alkoi vastustamaan Falconea ja Batmanin hyökkäyksistä Falconen organisaatiota vastaan ​​tulee vieläkin röyhkeämpiä; Batman pudotti tämän auton jokeen, tunkeutui hänen kotiinsa, hyökkäsi hänen kimppuunsa, riisui hänet alushoususilleen ja jätti hänet sidottuna sänkyynsä. Nöyryytettynä Falcone käskee tappamaan Batmanin. Batman on kuitenkin liian vaikeasti tavoitettavissa, koska hän myöhemmin auttaa Kissanaista hyökkäämään mafian päätä vastaan. Lopulta Falcone käskee kidnappaamaan poliisietsivä James Gordonin vaimon ja lapsen, mutta juoni epäonnistuu osittain, kun Batman pelastaa Gordonin ja heidän lapsensa. Lopulta piirisyyttäjä Harvey Dent ja Jim Gordonin tutkimukset Batmanin salaisella avustuksella palauttavat lain ja järjestyksen Gothamiin; Loeb joutuu eroamaan, ja Falconen valta on uhattuna uuden vastustuksen vuoksi, jota hän nyt kohtaa.

Batman: Pitkä pyhäinpäivä tarinan juoni sisältää Holiday-nimisen sarjamurhaajan, joka kohdistuu Gothamin rikollisperheisiin. Erityistä huomiota kiinnitetään Falconen perheeseen. Taistellessaan rikosoikeusjärjestelmää vastaan ​​Falcone yrittää epätoivoisesti saada otteen kerran voimakkaasta valtakunnastaan, ja hän turvautuu "friikkien" palkkaamiseen Batman's Rogues Galleryn muodossa. Falconen poika Alberto tunnusti kaikki Holiday-murhat, koska hän halusi isänsä hyväksyvän hänet perheyritykseen, mutta on tärkeää huomata, että Harvey ja Gilda Dent ovat ainakin jossain määrin vastuussa niistä. Harvey Dent oli itse asiassa ensimmäinen epäilty, ja häntä kohtaan kohdistuneet epäilyt olivat osittain vastuussa onnettomuudesta, jossa hänestä tuli Kaksinaama. Vaikka Falcone näytteli suuressa roolissa Batman: The Long Halloween -elokuvassa, hän lopulta kuoli kun Kaksinaama ampui häntä päähän.

The New 52 sarjakuvissa Carmine alkoi menettää valtaansa, kun Punahuppu ilmestyi Gothamiin Red Hood -jenginsä kanssa ja hänestä tuli nopeasti Gotham Cityn tehokkain ammattirikollinen kiristyksen avulla hankkiakseen lukemattomia toimeenpanijoita. Punahuppu murhasi jopa Carminen serkun Lucan heittämällä hänet ulos yhdestä ilmalaivasta, jolla Luca salakuljetti korkean teknologian aseita Gotham Cityyn ratsian aikana. Kun Punahuppu katosi ja hänen oletettiin kuolleen, Carmine kärsi lisää takaiskuja Batmanin ja Kissanaisen takia. Myöhemmin Arvuuttajan ja Jokerin välisen suuren jengisodan aikana nimeltä War of Jokes and Riddles, Falcone menetti osuutensa Gothamin rikollisesta alamaailmasta. Jokeri sai Pingviinin (Falconelle työskentelevän gangsterin) pettämään Falconen ja alkamaan työskennellä hänelle. Jokeri määräsi Carminen tappamaan Arvuuttajan tietyn ajan sisällä uhaten tappaa Carminen äidin ja Carmine lähetti kätyrinsä tämän perään, mutta he epäonnistuivat. Jokeri käytti Pingviinin tietoja jäljittääkseen Carminen äidin Metropolisissa, tappoi tämän ja varasti hänen hampaat. Jokeri ilmestyi Carminen kotiin ja loi hymyn hänen äidin hampaista ​​pöydälle ennen kuin murhasi kaikki hänen kätyrinsä. Jokeri haavoitti kuolettavasti Carminea, jotta Pingviini ottaisi hänen paikkansa ja resurssit. Pian tämän jälkeen Carmine pakeni Gotham Citystä.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]