Azrael (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Azrael on nimitys kahdelle DC Comicsin sarjakuvissa esiintyneelle antisankarille. Hahmon loivat Denny O'Neil, Joe Quesada ja Peter Milligan ja se esiintyi ensimmäisen kerran Batman: Sword of Azrael #1 tarinassa elokuussa 1992. Molemmat iteraatiot ovat Pyhän Dumasin ritarikunnan ja/tai sen johdannaisten (eli Puhtausritarikunnan) luomia kristittyjä vartijoita ja salamurhaajia, salaisia ​​uskonnollisia järjestöjä, jotka pyrkivät palauttamaan oikeuden Gotham Cityyn uskonnollisen ääriliikkeiden avulla. Heitä kuvataan tyypillisesti supersankari Batmanin ja Batman-perheen antisankareina ja vastahakoisina liittolaisina, jotka taistelevat omien käskyjensä käyttämiä manipulaatioita vastaan, heidän elämänsä tragedioiden muovaamia väkivaltaisia ​​taipumuksia vastaan ​​ja osoittavat olevansa Batmanin luotettavia liittolaisia.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Azrael nimeltään Jean Paul Valley on Pyhän Dumasin ritarikunnan salamurhaajien suvun jäsen, joka oli aikoinaan osa temppeliritarikuntaa ja joka oli lapsena ritarikunnan keinotekoisesti kasvattama ja aivopesty menetelmällä, joka tunnetaan vain nimellä "The System", mikä sai hänet kehittämään jakautuneen persoonallisuuden Jean-Paul-identiteettinsä ja Azraelin välillä, entinen persoonallisuus oli väkivaltaisempi ja vaarallisempi; uskoen olevansa todellisen enkeli Azraelin inkarnaatio. Aikuisena hän sai tietää perinnöstään isänsä, ennen häntä eläneen Azraelin, kautta. Ajan myötä Valley voitti aivopesunsa ja taisteli Batmanin ja hänen liittolaistensa kanssa. Hahmoa kuvataan tyypillisesti valppaana, jolla on hyvät aikomukset, vaikka hän ja Batman ovat olleet myös erimielisiä, koska ritarikunta aivopesi Valleyn ja sen vaikutukset hänen mielentilaansa.

Alun perin Jean-Paul Valleyn käyttämää Azrael-asua pidettiin puna-kultaisena Kevlar-panssarina, joka kesti luoteja. Tämä panssari on varustettu myös rannehanskoilla, joissa on sisäänvedettävät terät, jotka voivat syttyä liekkeihin. Tultuaan "lepakkoagentiksi" hän pukee hopean ja mustan panssarin, jossa on punainen viitta ja tyylitelty punainen lepakkosymboli rinnassa. Myöhemmin hän pukeutuu punaisiin haarniskoihin, joissa on kultaiset hanskat, saappaat, olkatyynyt ja sininen viitta. Hän kantaa toisinaan liekehtivää miekkaa ja käyttää myös kahta puvunsa käsineisiin piilotettua sisäänvedettävää tikaria, jotka voidaan ladata lämpöenergialla niiden tuhovoiman lisäämiseksi.

Kun ritarikunta lähetti hänet tappamaan asekauppias Carleton Leahia, ritarikunnan roistojäsentä, joka kääntyi muita vastaan ​​ja tappoi Valleyn isän, hän kohtasi Batmanin, joka oli tutkinut kuolemaa. Hän työskenteli Alfred Pennyworthin kanssa löytääkseen Leahin sen jälkeen, kun tämä oli vanginnut Bruce Waynen, käyttämällä Batman-asua muiden ritarikunnan jäsenten tappamiseen. Valley työskenteli Alfredin kanssa ja osoitti etsivän intuitiota LeHahin liikkeiden jäljittämisessä ja myöhemmin otti riskin pelastaakseen Brucen perinteisestä kostotehtävästään huolimatta. Näin tehdessään hänelle näytettiin hänen tapojensa erehdys ja hän päätti taistella Batmanin rinnalla Gothamin rikollisia vastaan, hyläten hänen "syntynoikeutensa" ja pyytäen Batmanin apua hänen ehdollisuutensa murtamiseksi kohtalonsa luomiseksi.

Knightfall tarinassa superrikollinen Banen murskatessa Batmanin selän, Bruce joutui kuntoutukseen, minkä myötä hän valitsi manttelinperijäkseen Jean Paul Valleyn, joka toimi Waynetech-firman vartijana. Azrael käytti omaa suunnittelemaansa asua taistellessaan rikollisia vastaan Tim Draken kanssa. Hän päättää, että Brucen taktiikat Batmanina ovat vanhentuneita, ja uskoo, että hänen on taisteltava rikollisia vastaan ​​heidän ehdoillaan, mikä tekee hänestä paljon julmemman ja armottoman, ja hän ei usein edes osoita juurikaan kunnioitusta viattomia sivullisia kohtaan. Azrael mm antoi massamurhaaja Abattoirin pudota kuolemaansa, mikä johti yhden hänen panttivankinsa menehtymiseen. Ajan myötä Azrael löysi Banen ja voitti tämän taistelussa. Azrael oli hyvin väkivaltainen eikä tullut toimeen Robinin kanssa, joten hän hylkäsi tämän ja otti Lepakkoluolan omaan haltuunsa. Tämän myötä Bruce Waynen piti taistella Azraelia vastaan, jotta saisi nimensä ja tukikohtansa takaisin. Pitkän taistelun jälkeen, joka ulottuu Gothamin kattohuoneistosta suurelle sillalle ennen kuin se huipentui välienselvitykseen Lepakkoluolassa, Bruce huijaa Valleyn riisumaan haarniskansa, pois lukien kypäränsä (pimeänäkölinssit päällä), ja altistaa hänet kirkkaalle auringonvalolle, jonka aiheuttama shokki katkaisee Valleyn harhaanjohtavasta tilastaan. Valley tunnustaa Bruce Waynen todelliseksi Batmaniksi, ja pyytää anteeksi ja anelee hänen anteeksiantoaan, minkä Bruce hyväksyy, tunnustaen roolinsa Valleyn vajoamisessa hulluuteen hänen aikanaan Batmanina, mutta käskee Valleyä poistumaan Wayne Manorista välittömästi. Valley eli tämän jälkeen pitkään Gothamin kodittomien keskuudessa, kunnes Bruce Wayne etsi hänet tuntien olevansa vastuussa tämän henkisestä romahtamisestaan ​​saavutettuaan ja menetettyään Batmanin viitan. Bruce antaa hänelle pienen omaisuuden rahaa, tietoa Pyhän Dumasin ritarikunnan olinpaikasta ja resursseja hänen alkuperänsä tutkimiseen. Yhdessä Bryanin kanssa hän löytää pahoja salaliittoja St. Dumasin piirissä, ja ne auttavat nunnaa nimeltä Sister Lily pakenemaan. Ra's al Ghulin avulla Valley saa selville, että hän on geneettisesti muokattu koeputkivauva, ja hänen geeninsä on yhdistetty eläinten geenien kanssa. Myöhemmin Azraelin oletettiin kuolleen, kun häntä ammuttiin kahdesti ja hän putosi jokeen ja tämän ruumista ei löydetty.

Toinen Azrael, Michael Washington Lane, jonka loivat Grant Morrison ja Tony S. Daniel heinäkuussa 2007, oli entinen Gothamin poliisi ja merivoimien sotilas, joka esitettiin Batman #665 tarinassa alunperin Bat-Devil nimisenä rikollisena. Tarinassa Azrael: Death's Dark Knight #1 hän otti itselleen nimen Azrael ja hänestä tuli Batman Incorporated ryhmän jäsen. Hän oli harras kristitty, joka kutsuttiin armeijan ja GCPD:n yhteiseen salaiseen ohjelmaan luomaan korvike Batmanin tilalle siinä tapauksessa, että sankari kuolee toiminnassa, ja hänestä tuli nukkuva agentti. Hänelle tehtyjen kokeilujen sekä hänen elämässään tapahtuneiden eri tragedioiden ja PTSD:n vuoksi hänestä tulee väkivaltaisempi poliisitehtävissään ja hänet erotetaan lopulta. Tämä tapahtuma rikkoo Lanen psyyken täysin, ja hän tulee hulluksi ja ryhtyi Bat-Deviliksi kostamaan Batmanille, jota hän syyttää nykyisestä tilastaan. Myöhemmin toipuessaan Puhtauden ritarikunta, St. Dumasin ritarikunta, joka on eri mieltä heidän tavastaan noudattaa sääntöjään ja uskoaan, valitsee Lanen, jotta hänestä tulee oma versio soturi Azraelista. Azraelina hän kohtaa Nightwingin ja myöhemmin hän joutuu tekemisiin Batmanin kanssa Bruce Waynen oletetun kuoleman jälkeen. Lopulta Lane etenee mielenterveyssairauksiensa ja manipulaatioidensa läpi sekä Order of Puritysta että Ra's al Ghulista, ja hänestä tulee Batman Incorporatedin sijainen jäsen.

Lanen Azraelilla on yllään Suit of Sorrows, kirottu mystinen panssari, joka antaa hänelle useita voimia antamalla hänelle yli-inhimillisiä fyysisiä ominaisuuksia, jotka vastaavat aiempien kantajien taitoja ja muistoja. Puku on myös erittäin kestävä, pystyy suojaamaan kantajaa raketinheittimiltä ja on luodinkestävä. Se voi myös stimuloida Lasarusaltaan vaikutuksia ja elvyttää Michaelin kolmen päivän sisällä kuolemasta, jos hänellä on vielä panssari päällä. Suit of Sorrows antaa Lanelle yli-inhimillisiä fyysisiä ominaisuuksia, mutta hänen mielensä kustannuksella, ja hän tulee väkivaltaisemmaksi sitä käyttäessään, jos hän ei olisi "puhdas". Hän käyttää myös pelastuksen ja synnin miekkoja, molemmat maagisia miekkoja, jotka pystyvät saamaan mielikuvia uhriin tai kantajan mieleen tietyistä "totuuksista" (Pelastus) ja tietyistä teoista, joihin ihmiset ovat syyllistyneet (Synti). Kun molemmat käyttivät, he voivat mahdollisesti saada uhrin etsimään lunastusta. Maagisen luonteensa ansiosta he pystyvät murtautumaan vastustajan läpi jättämättä fyysistä jälkiä.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]