Rupert Thorne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rupert Thorne
Luoja(t) Steve Englehart
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics nro 469 (toukokuu 1977)
Henkilötiedot
Oikea nimi Rupert Thorne
Status Aktiivinen
Pituus 178 cm
Paino 104 kg
Edelliset ryhmäsidokset Bane
Henkilöllisyydet Boss Thorne, Rupert Thorne
Voimat Ei yliluonnollisia tai -inhimillisiä voimia

Rupert Thorne on DC Comicsin kustantama kuvitteellinen mafiapomo ja Batmanin vihollinen, jonka loivat Steve Englehart ja Walter Simonson. Hahmo teki ensiesiintymisensä Detective Comicsin numerossa 469, vuonna 1977.[1]

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rupert Thorne on pelätty rikospomo, joka hallitsee lähes koko Gothamin rikollisuutta. Hän oli alun perin korruptoitunut poliitikko, jota tohtori Phosphorus kiristi saadakseen kaupungin asettumaan Batmania vastaan. Saadessaan Phosphorusin pois tieltä, Thorne julisti Batmanin olevan lainsuojaton. Hän yritti saada koko Gothamin valtaansa tulemalla kaupungin pormestariksi. Hän sai myös tietää, että tohtori Hugo Strange tiesi Batmanin salaisen henkilöllisyyden ja kidnappasikin tohtorin ja kidutti tätä paljastamaan salaisuuden. Tohtori Outo kuitenkin vastusteli, jonka seurauksena hän kuoli. Vaikka Outo olikin kuollut, tohtorin kummitus alkoi kummitella Thornea. Tämän seurauksena hän joutui Arkhamin mielisairaalaan.

Epäonnistuttuaan kampanjassaan Batmania vastaan ​​ja vietettyään jonkin aikaa piilossa, hän palaa salaa Gothamiin. Hän saa korruptoituneen Hamilton Hillin pormestariksi ja käskee hänet erottamaan poliisikomentaja James Gordonin Thornen palkkalistoilla olevan Peter Paulingin hyväksi. Thorne tunnistaa lopulta Bruce Waynen Batmaniksi hankittuaan toimittaja Vicki Valelta kuvia hänestä vaihtamassa pukunsa. Sitten Thorne palkkaa Deadshotin tappamaan Waynen. Deadshot ei kuitenkaan onnistu, mutta ennen kuin Thorne ehtii käsitellä vihollistaan, hän alkaa alistua Strangen manipulaatioihin; professorin paljastetaan väärentäneen kuolemansa ja piinaneen Thornea laitteilla, jotka on suunniteltu simuloimaan aavemaisia ​​kokemuksia. Thorne tulee vainoharhaiseksi, koska hän on vakuuttunut siitä, että Hill ja Pauling suunnittelevat häntä vastaan ​​ja yrittävät saada hänet hulluksi. Hän ampuu Paulingin kuoliaaksi, mutta Batman ottaa hänet lopulta kiinni ja tuodaan oikeuden eteen. Thorne joutui tämän seurauksena Blackgaten vankilaan.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rupert Thorne esiintyi vuoden 1992 Batman-animaatiosarjassa sarjakuvan tapaan mafiapomona, joka kilpaili kaupungin vallasta toisen iäkkäämmän mafiapomon Arnold Stromwellin kanssa. Häntä ääninäytteli sarjassa John Vernon.

The Batman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2004 Thorne teki lyhyen esiintymisen vuoden 2004 Batman-animaatiosarjassa, jossa se oli sarjan ensimmäinen rikollinen. Hahmoa ei avausjakson jälkeen nähty sarjan aikana. Hahmon äänenä toimi Victor Brandt.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batman: Salaperäinen Batwoman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rupert Thorne teki ensimmäisen elokuvaroolinsa vuonna 2003 animaatioelokuvassa Batman: Salaperäinen Batwoman, jossa hahmolla oli lähinnä pieni rooli.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rupert Thorne esiintyi pelissä The Adventures of Batman & Robin, jossa häntä ääninäytteli John Vernon.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1992–1995
2003
John Vernon Batman Batman: Salaperäinen Batwoman
2004 Victor Brandt Batman

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Unofficial Rupert Thorne Biography DC Guide Viitattu 2.8.2009 (englanniksi)