Renee Montoya

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Renee Maria Montoya on fiktiivinen hahmo, joka esiintyy DC Comicsin amerikkalaisissa sarjakuvissa. Hahmon loivat Bruce Timm, Paul Dini ja Mitch Brian ja hän esiintyi ensimmäisen kerran vuoden 1992 Batman: The Animated Series animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäytteli Ingrid Oliu ja myöhemmin Liane Schirmer sarjan jatko-osassa The New Batman Adventures. Hahmo teki sarjakuvadepyyttinsä Batman #475 numerossa maaliskuussa 1992. Hahmo on toiminut satunnaisena Batmanin liittolaisena. Hänellä on myös ollut romanttinen suhde Batwomanin kanssa.

Renee Montoya on Gotham Cityn poliisivoimissa työskentelevä etsivä ja Harvey Bullockin pitkäaikainen työpari. Hän toimi aluksi poliisina, kunnes James Gordon ylensi hänet murhaetsiväksi. Kun Harvey Bullock ylennettiin komisarioksi, Renee määrättiin Crispus Allenin pariksi. Myöhemmin kun hänet lavastettiin murhaan ja julistettiin syrjäytyneeksi hän erosi poliisivoimista inhoten sen korruptoisuneisuutta. Montoya tämän seurauksena alkoholisoitui ja vietti aikaansa baareissa ja yökerhoissa surren työnsä menettämistä. Myöhemmin The Question Vic Sage otti Montoyan suojatikseen ja opetti tälle taitojaan. Myöhemmin Montoyasta tuli uusi The Question Sagen kuoltua. Kun Montoya palasi hetkeksi Gotham Cityyn, hän työskenteli uuden Batmanin kanssa ja huomasi nopeasti, että tämä oli Nightwing. Hänen vanha kumppaninsa Bullock huomasi myös, että Renee on uusi Question, ja huomautti, että hän työskenteli hänen kanssaan tarpeeksi kauan voidakseen tunnistaa hänet missä tahansa hänen takamuksensa perusteella.

Jonkin ajan kuluttua Montoya tekee yhteistyötä Metsästäjättären kanssa kukistaakseen Reneen aiemmin kohtaaman rikollisverkoston. Lopulta Zeiss-niminen palkkamurhaaja hyökkää naisten kimppuun, koska tuntematon asiakas on käskenyt hänet tappamaan heidät. Renee vetoaa palkkamurhaajan ahneuteen ja tarjoaa hänelle lisää rahaa, jos tämä teeskentelee heidän kuolemansa ja jättää heidät rauhaan. Tämän jälkeen Metsästäjätär vie Reneen Oraakkelin luo saadakseen apua osuman saaneen asiakkaan jäljittämiseen, ja on hämmästynyt huomatessaan, että Oraakkeli on itse asiassa "komisario Gordonin tytär Barbara". Lopulta naiset matkaavat Oolong Islandille (Doom Patrolin koti), jossa heidät pidätetään. Paettuaan poliisin säilöön Metsästäjätär ja Question huomasivat, että Vandal Savage on ihmiskauppaverkoston takana, jota he olivat yrittäneet sulkea. Savage tarjoutuu sulkemaan rikollisverkostonsa vastineeksi siitä, että yksi heistä ottaa Kainin merkin, jonka Spectre oli leimannut hänen kasvoilleen Final Crisis -tapahtumien aikana. Renee päättää lopulta hyväksyä Kainin merkin, mikä lopettaa Savagen kauhuvallan, mutta jättää hänen kasvonsa vääristyneiksi.

Batman Inc. tarinassa Montoya etsii Richard Dragonia, joka auttaa häntä oppimaan tukahduttamaan Merkin henkisen tahdonvoimansa avulla. Bruce Waynen palattua 2000-luvulle hän perustaa Batman, Inc:n, maailmanlaajuisen verkoston, joka koostuu useista eri maista tulevista Batmaneistä. Batman lähettää Reneen Pariisiin Ranskaan soluttautumaan Kultaiseen portaaliin, väkivaltaiseen kulttiin, joka on vastuussa useista kuolemista. Renee antaa kultin johtajan Korriganin vangita ja aivopestä itsensä ja käyttää lopulta Richardin ja Victorin hänelle opettamia mentaalitekniikoita voittaakseen Korriganin. Batmanin ja ranskalaisen valvojan Nightrunnerin avulla Golden Portalin jäsenet kukistetaan ja Korrigan pidätetään.

The New 52 sarjakuvissa DC universumin uudelleenkäynnistyksessä Renee Montoya esiintyi Detective Comics (vol. 2) #41 numerossa, jossa hänet esiteltiin Harvey Bullockin uutena parina. DC Rebirthissä Montoya esiintyi satunnaisesti Detective Comicsissa, työskennellen edelleen Gothamin poliisivoimissa ja rakentaen hitaasti suhdettaan Kate Kaneen. Lopulta heistä tuli jälleen pari Rebirth Batwoman -sarjan viimeisessä numerossa.

Heinäkuussa 2019 Montoya debytoi The Questionina Lois Lanessa (vol. 2) #1 sivuhahmona. Questionina hän näyttelee myös vähäistä roolia Event Leviathanissa, myös vuodelta 2019.

Infinite Frontierissa Renee liittyy takaisin poliisiin "A-Dayn" aikaan, Jokerin massiiviseen hyökkäykseen Arkhamin mielisairaalaa vastaan, joka johtaa kymmenien vankien ja henkilökunnan kuolemaan; olosuhteet, miksi hän luopui The Questionin roolista, eivät ole vielä selvästi kuvattuna. Tarinassa The Next Batman: Second Son #1 Gotham Cityn pormestari Christopher Nakano pyytää Reneeta Gothamin uudeksi poliisipäälliköksi, eläkkeelle jääneen Jim Gordonin tilalle. Illalla ennen kuin hän aikoo ottaa vastaan ​​tehtävän, Renee törmää kahden konstaapelin kanssa, jotka häiritsevät miestä, jonka Renee oli pidättänyt vuosia aiemmin ja joka oli saanut suhteellisen ankaran tuomion vähäisestä huumerikoksesta. Miehen selityksen kuultuaan ristiriitaisena Renee alkaa harkita uudelleen valintaansa hyväksyä päällikön tehtävän. Batwoman tapaa Reneen, ja he keskustelevat asiasta; Kate auttaa selventämään Reneen ajatuksia asiasta, ja Renee päättelee, että hänellä on mahdollisuus auttaa korruption hävittämisessä poliisin keskuudesta ja oikaista vallan väärinkäytöksiä, joita hän näki sekä partiopoliisina että etsivänä, joita hän ei muuten voisi estää, samoin kuin ne, joihin hän itse osallistui kuukausittaisten lainauskiintiöiden täyttämisen nimissä. Renee ottaa lopulta poliisipäällikön viran vastaan.

Injustice-maailmaan pohjautuvissa sarjakuvissa Renee Montoya oli naimisissa Katherine Kanen kanssa ja Batmanin vastarintaryhmän jäsen. Metsästäjättären kuoleman jälkeen Montoya aikoi kostaa Teräsmiehelle ja otti yliannostuksen superpillereitä hyökäten tämän kimppuun. Hän onnistui kukistamaan Kyborgin ja otti Damian Waynen vangiksi ja taistellessaan Teräsmiestä vastaan hän otti lisää voimapillereitä, mutta kuoli tämän seurauksena sydänkohtaukseen. Batman myöhemmin hautasi hänet Vihreän Nuolen ja Mustan Kanarialinnun viereen.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Renee Montoya esiintyi televisiosarjassa Gotham, jossa häntä esitti Victoria Cartagena. Tämä versio on toipuva huumeriippuvainen ja etsivä James Gordonin morsiamen Barbara Keanin entinen rakastaja, joka työskentelee Gothamin poliisivoimien suurrikosten yksikössä etsivänä Crispus Allenin rinnalla.
  • Renee Montoya esiintyi televisiosarjassa Batwoman, jossa häntä esitti Victoria Cartagena. Tämä versio on entinen Gotham Cityn poliisilaitoksen jäsen, joka lähti korruptoituneiden jäsenten takia ja jolla on salainen romanttinen menneisyys Myrkkymuratin kanssa.
  • Renee Montoya esiintyi elokuvassa Birds of Prey, jossa häntä esitti Rosie Perez. Tämä versio on taitava Gothamin poliisivoimien etsivä ja 1980-luvun poliisielokuvien fani, jota hän on taipuvainen lainaamaan poliisityötä tehdessään, vaikka hänen uransa on pysähtynyt, koska hänen entinen kumppaninsa ja nykyinen ylikomisario Patrick Erickson otti kunnian aikaisemman tapauksen ratkaisemisesta menneisyydessä. Tällä hetkellä hän kiinnittyy Roman Sionisiin tutkiessaan tämän rikollista toimintaa, mutta hänet pidätetään, koska hän ei ole toimittanut todisteita. Yhdistettyään voimansa Harley Quinnin, Dinah Lancen ja Helena Bertinellin kanssa pelastaakseen Cassandra Cainin Sionisilta, Erickson ottaa kunnian siitä, mikä johtaa siihen, että Montoya eroaa poliisista ja liittyy Lancen ja Bertinellin kanssa heidän muodostamaan Birds of Prey -ryhmään.

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]