Duke Thomas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Duke Thomas on kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa sarjakuvissa. Hänet loivat Scott Snyder ja Greg Capullo ja hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2013 tarinassa Batman (vol. 2) #21 nimettömänä poikana, kunnes hänen nimensä paljastettin tarinassa Batman (vol. 2) #30 lokakuussa 2014. Hänestä tuli myöhemmin Batmanin apulainen ja BatFamilyn jäsen The Signal, joka toimii nykyisissä sarjakuvatarinoissa Gotham Cityn päiväaikaisena suojelijana.

Duke Thomas on teini-ikäinen metaihminen, jonka vanhemmat Elaine Thomas ja Doug Thomas menettivät järkensä Jokerin toimesta heidän jouduttua Jokerin vangeiksi ja altistuttua jokerimyrkylle. Batman onnistui pelastamaan Duken ja jätti hänet Julia Pennyworthin huomaan. Myöhemmin paljastui, että Duken oikea isä oli Gnomon niminen pahis ja Duke oli perinyt metageeninsä äidiltään. Tarinassa Batman: Zero Year takauma paljastaa, että Duken vanhemmat olivat pelastaneet Bruce Waynen Arvuuttajan aiheuttamalta hurrikaanilta. Varttuessaan Duke joutui usein tappeluihin viranomaisten kanssa ja kiersi sijaisperheestä toiseen yrittäen löytää oikeat vanhempansa. Duke onnistui myöhemmin löytämään heidät mielisairaalasta, mutta sai tietää heidän jääneen pysyvästi hulluiksi jokerimyrkyn aiheuttamien komplikaatioiden takia. Myöhemmin Duke liittyi väliaikaisesti We Are Robins ryhmään ja kohdattuaan Batmanin uudelleen hän sai tietää tämän salaisesta henkilöllisyydestään. Batman myöhemmin pelastettua Duken uudelleen alkoi kouluttaa tätä suojatikseen ja Duke otti itselleen nimen The Signal ja avusti Batmania useissa tilanteissa. Duke sai myöhemmin tietää voimistaan ja että hänen metageeninsä antoi hänelle kyvyn manipuloida valoja ja varjoja. Myöhemmin Duke liittyi Black Lightningin johtamaan Outsiders-ryhmään.

Dukella on kyky manipuloida, absorboida ja jakaa uudelleen sekä valoa että varjoa. Duken voimat ovat luonteeltaan pohjimmiltaan fotokineettisiä ja alun perin antoivat hänelle vain manipuloida tapaa, jolla hän käsittelee valoa. Ismaelin kosketuksen kokemisen jälkeen hänen voimansa ovat kuitenkin "kehittyneet" manipuloimaan valoa ja pimeyttä abstraktimmin. Duken metainhimilliset kyvyt tulevat metageenista, geneettisestä vaihtelusta, jonka aiheuttavat luonnossa esiintyvät yhdeksännen metallin jäämät verenkierrossa. Duke peri tämän geneettisen piirteen molemmilta biologisilta vanhemmiltaan: Elaine Thomasilta ja Gnomonilta. Duken fysiologia näyttää olevan ainutlaatuinen verrattuna muihin metaihmiin. Metaihmisten solut reagoivat hänen läsnäoloonsa ja niiden kyvyt voivat vahvistua. Gnomon väitti myös, että Duke hallitsee "äärettömän verensä", mikä viittaa siihen, että Duke saattaa olla kuolematon.

Batmanin kanssa harjoittelun jälkeen Duke sai päivitetyn version asustaan. Uusi puku on hieman raskaampi pinnoitettu versio hänen edellisestä puvusta, jossa on joitain uusia teknologiapäivityksiä. Puvussa on heijastava lepakkomerkki, joka voi sokeuttaa tai hämmentää vihollisen sekä muuttaa väriä valaistuksesta riippuen. Hänen puvussaan on myös sisäänrakennettu puolustava sähköverkko ja stealth-tila, joka tekee hänestä näkymättömän. Duke käyttää aseinaan muunneltuja Eskrima-keppejä, jotka yhdistyvät toimimaan myös nunchakuna. Niissä on myös jousikuormitetut kirvesterät, joiden avulla niitä voidaan käyttää koukkuna. Duke käyttää myös virtaviivaista keltaista moottoripyörää, joka kykenee yhdessä Duken puvun kanssa muuttumaan näkymättömäksi.

Duke Thomasilla oli merkittävä rooli tarinassa Tales from the Dark Multiverse: Dark Nights Metal, jossa hän oli viimeinen jäljellä oleva sankari vastustamaan Barbatosta.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Duke Thomas esiintyi Robinina Batwheels animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäytteli AJ Hudson.
  • Duke Thomas teki cameo-roolin Titans -televisiosarjassa, jossa hänet nähtiin valokuvassa, jonka Dick Grayson löysi.
  • Duke Thomas esiintyy Batman: Wayne Family Adventures nettisarjassa.