Rotanpyytäjä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rotanpyytäjä
Rotanpyytäjä.
Rotanpyytäjä.
Luoja(t) Alan Grant
John Wagner
Norm Breyfogle
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics #585 (huhtikuu 1988)
Henkilötiedot
Oikea nimi Otis Flannegan (I)
Cleo Cazo (II)
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Suicide Squad (II)
Voimat Kyky kommunikoida, kouluttaa ja hallita rottia

Rotanpyytäjä (engl. Ratcatcher) on kuvitteellinen sarjakuvahahmo, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa sarjakuvissa. Rotanpyytäjä on yksi Batmanin vihollisista ja DC Comicsin superroistoista. Hahmon loivat käsikirjoittajat Alan Grant ja John Wagner sekä piirtäjä Norm Breyfogle, ja se teki ensiesiintymisensä vuoden 1988 huhtikuussa Detective Comics -lehden numerossa 585.[1]

Rotanpyytäjä on todellisuudessa Otis Flannegan, joka työskenteli aiemmin Gotham Cityssä tuholaistorjujana. Flannegan kykenee kommunikoimaan, kouluttamaan ja hallitsemaan rottia. Hän alkoi tuholaistorjujan työnsä sijasta hyödyntämään kykyään erilaisten rikosten tekemiseen, ja tämän myötä hänestä tuli yksi Batmanin vihollisista. Rotanpyytäjä tuntee koko Gotham Cityn viemäriverkoston läpikotaisin, ja hänen piilopaikkansa sijaitseekin viemäriverkoston syövereissä.

DC Extended Universen elokuvassa The Suicide Squad: Suicide Mission (2021) esiintyy kaksi Rotanpyytäjää, joista Cleo Cazo eli Rotanpyytäjä 2 on yksi päähahmoista. Cazo on myös ensimmäisen Rotanpyytäjän tytär. Cazoa elokuvassa näyttelee Daniela Melchior. Ensinmäistä Rotanpyytäjää näyttelee Taika Waititi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ratcatcher (DC) The Comic Book Database. Viitattu 16.6.2015. (englanniksi)