Luettelo Batmanin vihollisista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Batmanin vihollisista on lista sarjakuvasankari Batmanin vihollisista. Ne ovat Hämähäkkimiehen vihollisten tapaan miltei yhtä tunnettuja kuin supersankari itse. Elinkaarensa aikana Batman kohdannut suuren määrän erilaisia vihollisia eri tarinoissa ja sarjakuvalehdissä.

Batmanin vihollisilla on monia yhteisiä piirteitä. Monet vihollisista eivät omaa supervoimia, mutta kärsivät erilaisista psykologisista ongelmista, kuten persoonallisuushäiriöistä, skitsofreniasta, psykooseista tai harhaisuudesta. Luonnollisesti Batman on myös taistellut lukuisia DC-universumin vihollisia vastaan, joita ei pidetä suoranaisesti Batmanin vihollisina.

Kuuluisimmat vastustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batmanin tunnetuimmat ja suurimmat vastustajat (aakkosjärjestyksessä).

Vastustaja Ensiesiintyminen Kuvaus
Anarky Detective Comics #608 (marraskuu 1989) Ensimmäinen Anarky, lapsinero Lonnie Machin, pyrkii puhdistamaan Gotham Cityn korruptiosta, mutta hänen väkivaltainen toimintatapansa ja horjumaton uskonsa anarkiaan asettavat hänet napit vastakkain Batmanin kanssa.
Arvuuttaja Detective Comics #140 (lokakuu 1948) Oikealta nimeltään Edward Nigma, joka antaa ryöstöaikeistaan vinkkejä arvoituksilla.
Bane Batman: Vengeance of Bane #1 (tammikuu 1993) Oikealta nimeltään Antonio Diego, jonka keho on vääristynyt Venom-nimisen myrkyn takia lihaksikkaaksi ja valtavaksi. Banen älykkyys ei ollut enää entisellään, mutta tästä tuli erinomainen sotataktikko. Bane tuli kuuluisaksi 1990-luvulla murrettuaan Batmanin selän.
Black Mask Batman #386 (elokuu 1985) Entinen liikemies ja Bruce Waynen tuttava Roman Sionis, joka vihaa Bruce Waynea ja Batmania. Menetti järkensä, kaiversi isänsä hauta-arkusta puisen naamion ja perusti oman rikollisjärjestönsä.
Carmine Falcone Batman #404 (kevät 1941) Vaikutusvaltainen mafiapomo, jolla oli Gothamin poliisiyksikkö vaikutuksensa alla, kunnes Batman lopetti hänen valtakautensa.
Deadshot Batman #59 (kesä-/heinäkuu 1950) Salamurhaaja ja tarkka-ampuja Floyd Lawton, joka ei koskaan ammu ohi kohteestaan.
Harley Quinn Batman: The Animated Series (syyskuu 1992) Psykiatri Harleen Quinzel, joka toimi Jokerin psykiatrina Arkhamin mielisairaalassa, rakastui tähän ja ryhtyi hänen apurikseen.
Hugo Strange Detective Comics #36 (helmikuu 1940) Korkeaälyinen mutta rikollisesti kieroutunut psykologi.
Hullu Hatuntekijä Detective Comics #74 (huhtikuu 1943) Oikealta nimeltään Jervis Tetch. Mielenvikainen rikollinen, jolla on pakkomielle hattuihin ja Liisan seikkailut ihmemaassa -kirjan hahmoihin. Erikoistunut mielenhallintaan.
Hush Batman #609 (syyskuu 2003) Oikealta nimeltään Thomas Elliot. Hush ei Batmanin tapaisesti omaa supervoimia. Hän on kuitenkin kamppailulajien taitaja sekä loistava ampuja. Hänet tunnetaan erinomaisena taktikkona, ja hän pyrkii lähes aina käyttämään vihollistensa kykyjä heitä vastaan ja ajattelemaan kuten he. Näin ollen hän on käytännössä Batmanin rikollinen peilikuva.
Ihmislepakko Dective Comics #400 (kesäkuu 1970) Parantaakseen kuuroutensa, tohtori Robert Langstrom kehitti lepakon geeneistä yhdisteen, joka antaisi hänelle lepakon kyvyn suunnistaa kaikuluotaamalla. Yhdisteen sivuvaikutuksena Langstrom muuttuu ihmisen kokoiseksi jättiläislepakoksi
Jokeri Batman #1 (toukokuu 1940) Batmanin arkkivihollinen. Psykopaatti, jolla on sadistinen ja kieroutunut huumorintaju. Jokeri on aiheuttanut useita tragedioita Batmanille. Hän muun muassa murhasi toisen Robinin, Jason Toddin.
Kaksinaama Detective Comics #66 (elokuu 1942) Ennen yleinen syyttäjä Harvey Dent (alun perin Harvey Kent), joka kärsii jakautuneesta persoonasta. Hänen kasvojensa vasen puoli on vääristynyt hapon aiheuttamista polttohaavoista, mistä hän syyttää Batmania. Dentin kasvot on korjattu useampaan otteeseen, mutta hän on omakätisesti turmellut ne uudelleen, palauttaen takaisin Kaksinaama-persoonansa.
Kalenterimies Detective Comics #259 (syyskuu 1958) Oikealta nimeltään Julian Gregory Day tunnetaan siitä että hän tekee rikoksensa tärkeinä päivämäärinä.
Killer Croc Detective Comics #523 (helmikuu 1983) Voimakas Waylon Jones kärsii harvinaisesta ihosairaudesta, joka saa hänet näyttämään krokotiililta.
Killer Moth Batman #63 (helmikuu 1951) Drury Walker AKA Cameron Van Cleer, oli pikkuroisto joka ryhtyi Batmanin vastareaktiona Killer Mothiksi, rikollisten suojeliaksi.
Kissanainen Batman #1 (toukokuu 1940) Selina Kyle, mestarivaras ja huippuluokan atleetti.
Linnunpelätin World's Finest #3 (syksy 1941) Pelkoihin erikoistunut Tohtori Jonathan Crane kehitti pelkokaasun, jolle altistuneet hallusinoivat ja näkevät pahimmat pelkonsa.
Myrkkymuratti Batman #181 (kesäkuu 1966) Ihmiskuntaa halveksiva entinen kasvitieteilijä tri Pamela Isley, joka käyttää erilaisia kasviaiheisia aseita yrittäessään tuhota Batmanin. Hän kykenee kontrolloiman kasveja. Hän saa esimerkiksi ne kasvamaan nopeasti ja voi tehdä harmittomasta köynnöksestä kuolettavan aseen
Pakkasherra Batman #121 (helmikuu 1959) Tiedemies tri Victor Fries (alun perin Mr. Zero), joka yritti pelastaa vaimonsa tappavalta taudilta jäädyttämällä tämän. Hänen kehonsa kävi läpi vakavan muutoksen, kun eräs hänen kokeistaan epäonnistui ja hän putosi nestemäistä typpeä sisältävään säilytystankkiin. Hän pystyy nykyään elämään vain alle 20 asteen pakkasessa tai erityisessä suojapuvussa.
Pingviini Detective Comics #58 (joulukuu 1941) Oikealta nimeltään Oswald Chesterfield Cobblepot. Epämuodostunut aristokraattirikollinen, joka rakastaa lintuja ja sateenvarjoja. Hän johtaa omaa rikollisjärjestöään
Ra’s Al Ghul Batman #232 (kesäkuu 1971) Yli 600-vuotias ekoterroristi, jonka elämäntehtävä on puhdistaa pahuus maailmasta, vaikka se saattaiskin vaatia miljoonien ihmisten surmaamista. Johtaa Salamurhaajien liigaa, ja on tietoinen Batmanin oikeasta henkilöllisyydestä.
Rotanpyytäjä Detective Comics #585 (huhtikuu 1988) Gotham Cityn tuholaistorjujana aiemmin työskennellyt Otis Flannigan hyödyntää rikoksissaan kykyään kommunikoida, viestiä ja kouluttaa rottia.
Savinaama Detective Comics #40 (kesäkuu 1940) Basil Karlo, entinen näyttelijä joka muodostuu nykyisin savesta ja omaa kyvyn muuttaa muotoaan.
Solomon Grundy All-American Comics #61 (lokakuu 1944) Oikealta nimeltään Cyrus Cold omaa huippuluokan voiman ja kestävyyden ja on täten lähes kuolematon. Hän ei reagoi kylmiin- ja kuumiin lämpötiloihin.
Tulikärpänen Detective Comics #184 (kesäkuu 1952) Pyrotekniikko Garfield Lynnsin rakkaus tuleen ajoi hänet pyromaaniksi. Kehitti "harrastustaan" varten tulenkestävän puvun, lentolaitteen ja liekinheittimen.
Vatsastapuhuja ja Arpinaama Detective Comics #583 (helmikuu 1988) Arnold Wesker oli alun perin harmiton vatsastapuhuja, kunnes hänen nukkensa, Arpinaaman, persoonallisuus otti vallan hänessä. Arpinaama halveksii Weskeriä heikon olemuksensa takia ja sanoo häntä joskus 'Nukeksi'.
Victor Zsasz Batman: Shadow of the Bat #1 (kesäkuu 1992) Sarjamurhaaja Victor Zsasz pitää tukkimiehen kirjanpitoa uhreistaan viiltämällä jokaisen tapponsa jälkeen haavan ruumiiseensaa.
Vihjemestari Detective Comics #351 (toukokuu 1966) Arthur Brown oli TV-visailuohjelman juontaja, kunnes kääntyi kaidalle polulle. Hän jättää Arvuuttajan tavoin vihjeitä rikoksistaan.