Hugo Strange

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hugo Strange
Hugo Strange, yksi Batmanin vanhimmista vastustajista. Brian Bollandin piirros.
Hugo Strange, yksi Batmanin vanhimmista vastustajista. Brian Bollandin piirros.
Luoja(t) Bob Kane
Bill Finger
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics-lehden numerossa 36 (helmikuu 1940[1]
Henkilötiedot
Oikea nimi Hugo Strange
Status Hyvin korkeasti koulutettu ja älykäs psykiatri
Pituus 178 cm
Paino 77 kg
Ryhmäsidokset The Society
Voimat huikean älykäs
mestarillinen psykologi
Suhteet
Sukulaiset Eli Strange (poika)

Hugo Strange on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa, erityisesti supersankari Batmaniin keskittyvissä tarinoissa, esiintyvä superrikollinen. Bob Kanen ja Bill Fingerin luoma Strange teki ensiesiintymisensä Detective Comics -lehden numerossa 36 helmikuussa 1940.[2]

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hugo Strange esitettiin sarjakuvadebyytissään alun perin tiedemiehenä, joka käytti salaperäistä ja rakentamaansa konetta, jolla loi joka ilta sumuverhon Gotham Cityn ympärille ja laittoi tämän turvin rikollisjoukkonsa ryöväämään kaupungin pankkeja.

Strangella on pakkomielle Batmaniin ja hän tutkiskeleekin tätä hyvin tarkkaan, tietäen tämän henkilöllisyyden. Batman: Arkham Cityssä Strange toimi yhtenä päävihollisista teljeten Arkham Cityä vastustaneen Bruce Waynen vankilaansa. Hugolla on pelissä vakava pakkomielle Batmaniin ja hän käyttää brutaaleja psykiatrisia metodeja vankiensa henkiseen murtamiseen. Myös joskus lobotomoi vankejaan, ellei jopa Tygerkaarttinsa jäseniä. Pelissä hän tekee yhteistyötä Ra’s al Ghulin kanssa.

Strange poistui Batman-sarjakuvista muutaman esiintymisen jälkeen, ja DC Comics antoi ymmärtää hahmon menehtyneen. Hän kuitenkin palasi 1970-luvulla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]