Hugo Strange

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hugo Strange
Hugo Strange, yksi Batmanin vanhimmista vastustajista. Brian Bollandin piirros.
Hugo Strange, yksi Batmanin vanhimmista vastustajista. Brian Bollandin piirros.
Luoja(t) Bob Kane
Bill Finger
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics-lehden numerossa 36 (helmikuu 1940[1]
Henkilötiedot
Oikea nimi Hugo Strange
Status Hyvin korkeasti koulutettu ja älykäs psykiatri
Pituus 178 cm
Paino 77 kg
Ryhmäsidokset The Society
Voimat huikean älykäs
mestarillinen psykologi
Suhteet
Sukulaiset Eli Strange (poika)

Hugo Strange on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa, erityisesti supersankari Batmaniin keskittyvissä tarinoissa, esiintyvä superrikollinen. Bob Kanen ja Bill Fingerin luoma Strange teki ensiesiintymisensä Detective Comics -lehden numerossa 36 helmikuussa 1940.[1]

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hugo Strange esitettiin sarjakuvadebyytissään alun perin tiedemiehenä, jonka rakentama salaperäinen kone loi iltaisin sumuverhon Gotham Cityn ympärille. Sumun turvin Strangen rikollisjoukko ryöväsi kaupungin pankkeja.

Strangella on pakkomielle Batmaniin. Strange on tutkinut Batmania pitkään ja tietää hänen todellisen henkilöllisyytensä. Batman: Arkham Cityssä Strange toimi yhtenä päävihollisista teljeten Arkham Cityä vastustaneen Bruce Waynen vankilaansa. Hugolla on pelissä vakava pakkomielle Batmaniin ja hän käyttää brutaaleja psykiatrisia metodeja vankiensa henkiseen murtamiseen. Joskus hän myös lobotomoi vankejaan, ja jopa Tygerkaartinsa jäseniä. Pelissä hän tekee yhteistyötä Ra’s al Ghulin kanssa.

Strange poistui Batman-sarjakuvista muutaman esiintymisen jälkeen, ja DC Comics antoi ymmärtää hahmon menehtyneen tämän pudottua jyrkänteeltä taistellessaan Batmanin kanssa. Strange teki kuitenkin paluun 1970-luvulla "Strange Apparitions" tarinassa, jossa Strangen paljastettiin selvinneen pudotuksestaan. Strange jätti Gotham Cityn ja matkusti useiksi vuosiksi Eurooppaan, missä hänen rikollinen uransa kukoisti, eikä kukaan haastanut häntä. Tylsissään ja toivoen voivansa kohdata järkensä Batmania vastaan, Strange, joka käyttää nyt tohtori Todhunterin aliasta, avaa yksityisen sairaalan, Graytowers Clinicin, Gothamin rikkaimmille kansalaisille, missä hän pitää heitä lunnaita vastaan ​​ennen kuin muuttaa heidät mielettömiksi hirviöiksi. Strangen saatua selville Batmanin salaisen henkilöllisyyden Rupert Thorne sieppasi hänet ja yritti saada hänet väkisin kertomaan tietonsa hänelle, mutta Strange kieltäytyi kertomasta minkä seurauksena Thorne silminnähden tappoi hänet. Strange alkoi myöhemmin kummitella Thornelle, mikä ajoi hänet hulluuteen. Myöhemmin paljastui, että Strange olikin elossa ja Batman onnistui saamaan hänet kiinni ja toimittamaan Arkhamiin.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]