Kalenterimies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kalenterimies
Luoja(t) Bill Finger,
Sheldon Moldoff
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics #259 (syyskuu 1958)
Henkilötiedot
Oikea nimi Julian Gregory Day
Pituus 180 cm
Paino 88 kg

Kalenterimies (Calendar Man) siviilinimeltään Julian Gregory Day on DC Comicsin kustantaman sarjakuvan hahmo ja yksi Batmanin vastustajista. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui Detective Comics #259 -sarjakuvassa vuonna 1958. Kalenterimies tunnetaan siitä, että hän tekee rikoksensa tärkeinä päivämäärinä.

Julian Gregory Day oli rikollinen, joka oli pakkomielle päivämääriin ja joka teki rikoksia melko varhaisessa vaiheessa Batmanin uran alussa. Batman voitti Dayn yhtenä aikaisimmista "superrikolliseksi" luokitelluista vihollisistaan ​​ja Day asetettiin Elizabeth Arkhamin turvapaikkaan (vaikka hänet löydettäisiin epäjohdonmukaisesti vankilasta). Kalenterimiehen mukaan hän ei koskaan tappanut ketään, mutta viranomaiset ja mielisairaala pitivät häntä merkittävänä uhkana.

Kalenterimies on menestynyt keksijä, joka pystyy suunnittelemaan erilaisten suunnitelmiensa toteuttamiseen tarvittavat koneet. Hänen kykynsä auttavat häntä, kun hän jatkaa pakkomiellettä kalenterin omituisuuksista, suunnittelee ja teemoittaa rikoksensa huolellisesti lomien, arkipäivien ja vuodenaikojen ympärille. Kalenterimies on myös kokenut taistelija, vaikka hänen menestyksensä tärkein syy on hänen älykkyytensä. Uusimmassa inkarnaatiossaan, jonka Scott Snyder ja Tom King ovat kirjoittaneet Batman Rebirth -erikoissarjan sivuille (kesäkuu 2016), vanhenee Kalenterimies Gotham Cityn vuodenaikojen mukaan: joka kevät hän syntyy uudelleen, DNA:nsa muuttaneena, mutta säilyttää muistonsa ja ikääntyy sitten nopeasti talveen asti, jolloin hän kuolee, mutta syntyy uudelleen seuraavana keväänä ryömimällä ulos oman ruumiinsa kuoresta.

Kalenterimiehellä oli merkittävä rooli tarinassa Batman: Pitkä pyhäinpäivä.

Henkilötiedot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]