Robin (Tim Drake)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tim Drake
Luoja(t) Marv Wolfman
Pat Broderick
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Tim Drake
Batman nro 436 (elokuu 1989)
Robin
Batman nro 442 (joulukuu 1989)
Red Robin
Red Robin nro 1 (elokuu 2009)
Henkilötiedot
Oikea nimi Timothy Jackson Drake
Status aktiivinen
Pituus 173 cm
Paino 66 kg
Ryhmäsidokset Batman
Teinititaanit
Henkilöllisyydet Alvin Draper
Voimat ei yli-inhimillisiä kykyjä
Suhteet
Sukulaiset Jack Drake (isä, kuollut), Janet Drake (äiti, kuollut), Dana Winters Drake (äitipuoli), Bruce Wayne (adoptioisä), Dick Grayson (sijasveli)

Robin, oikealta nimeltään Tim Drake on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo, jonka loivat Marv Wolfman ja Pat Broderick. Hahmo teki ensiesiintymisensä Tim Drakena Batman-sarjakuvan numerossa 436 ja myöhemmin Robinina samaisen sarjakuvan numerossa 442, vuonna 1989. Tim Drake on myös ensimmäinen Robin jolla oli oma sarjakuvasarja vuosien 1993–2009 aikana. Elokuusta 2009 lähtien Tim Drake on seikkaillut Red Robinina nimikkosarjakuvassaan.

Tim Drake kävi lapsena katsomassa Lentävien Graysonien esitystä, jolloin heidät murhattiin. Muutama vuosi myöhemmin, nähtyään kuvamateriaalia Batmanin ja Robinin taistelusta Pingviiniä vastaan, jossa Robin teki nelinkertaisen ilmavoltin hän päätteli Robinin olevan Dick Grayson,[1] sillä harva osaisi tehdä kyseisen liikkeen. Lisäksi Drake sai tietää Bruce Waynen olevan Graysonin holhooja, jonka perusteella hän tuli siihen johtopäätökseen, että Wayne oli Batman. Drake jatkoi kaksikon seikkailujen seuraamista myös Graysonin tultua Nightwingiksi ja Jason Toddin tultua uudeksi Robiniksi. Toddin kuoltua hän tuli siihen johtopäätökseen, että uusi Robin on tarpeen. Nightwingin jätettyä Teinititaanit hetkeksi pyrkiäkseen selvittämään ajatuksensa, Drake seurasi häntä yrittäen suostutella sankaria auttamaan Batmania. Batmanin ja Nightwingin keskustellessa riidoistaan he joutuivat yllättäen Kaksinaaman sieppaamiksi. Drake otti lopulta Robinin asun ylleen ja onnistui pelastamaan kaksikon Alfredin avustuksella. Batman suostui ottamaan Draken uudeksi Robiniksi aluksi koeajaksi. Hän harjoitteli useita kuukausia, aluksi Alfredin, sitten Batmanin ja lopuksi Nightwingin opissa. Päihitettyään Linnunpelättimen, joka piti Batmania ja Vicky Valea vankeinaan hän päätti uusia Robinin asun omanlaisekseen.[2] Batman lähetti Draken matkalle Euroopan halki, jossa häntä opetettaisiin yhä enemmän kamppailulajeissa ja muissa rikollisia pysäyttävissä keinoissa.

Drake oli alun innokkuudesta huolimatta epäileväinen ryhtyessään uudeksi Robiniksi, mutta sai lohtua Bruce Waynelta joka kertoi uskovansa nuoreen poikaan. Wayne luotti myös siihen, että hänen parillaan olisi enemmän järkeä kuin taipumusta rynnätä tappeluihin. Ennen todellista koitosta Gothamin kaduilla Drake lähti Euroopan kiertueelleen harjoitellakseen taistelutaitojaan. Ensimmäiseksi Drake matkasi Pariisiin, jossa hän opiskeli kiinalaisen kamppailulajien mestarin Rahul Laman opeissa.[3] Pariisin kaduilla hän kohtasi myös erinäisiä rikollisia, kuten King Snaken organisaation jota jahtasi Lady Shiva. Kaksikko seurasi rikollispomoa Hongkongiin, jossa Shiva opetti Drakelle lisää kamppailemisesta. Samalla hän sai lahjaksi kokoontaitettavan bo-sauvan. Kaksikko jahtasi samalla King Snakea, joka aikoi päästää ruton Hongkongin kaduille. Shiva ja Drake erkanivat löydettyään King Snaken piilopaikan. Clyde löysi rikollispomon ensiksi, mutta kuitenkin kuoli roiston käsittelyssä. Drake onnistui lopulta voittamaan King Snaken, mutta kieltäytyi tappamasta häntä, toisin kuin Shiva oli käskenyt tehdä. Drake päätti palata takaisin Gothamiin valmiina asettumaan Batmanin rinnalle taistelemaan kaupunkinsa rikollisia vastaan.

Drake poikkesi myös edellisistä Robineista. Hän ei ollut yhtä akrobaattinen kuin alkuperäinen Robin, Dick Grayson, mutta oli tätä huomattavasti parempi etsivä. Drake joutui harjoittelemaan ketteryyttään hivenen vanhemmalla iällä kuin Grayson, joka oli pienestä pitäen toiminut sirkuksessa. Drake oli myös huomattavasti rauhallisempi kuin aggressiivinen Jason Todd.

Injustice-maailmaan pohjautuvissa sarjakuvissa Teräsmies lähetti Tim Draken Phantom Zonelle yhdessä muiden Teinititaanien kanssa, jotta he eivät voisi estää hänen suunnitelmiaan. Injustice 2 sarjakuvassa Batman onnistuu vapauttamaan Tim Draken Phantom Zonelta ja Drake ilmaisee Batmanille halunsa palata Robiniksi, mutta Kenraali Zod, joka onnistui pakenemaan Phantom Zonelta tappoi Tim Draken ampumalla tätä selkään lämpökatseellaan.

Tim Drake muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Robin The New Batman Adventuresissa.

Tim Drake esiintyi ensi kerran vuonna 1997 The New Batman Adventuresissa, jossa hän oli sekoitus Jason Toddia ja Tim Drakea. Hahmon ulkoasu oli hyvin pitkälti suunniteltu Draken mukaan, mutta hahmon synnyintarina ja luonne perustui Jason Toddiin. Myöhemmin Drake esiintyi samaan universumiin sijoittuvassa animaatioelokuvassa Batman of the Future: Return of the Joker, jossa hänet esiteltiin 62-vuotiaana sähköinsinöörinä. Drake esiintyi myös muistelmissa Robinin roolissa. Vuonna 2003 Tim Drake teki viimeisen esiintymisensä DC-animaatiouniversumissa elokuvassa Batman: Salaperäinen Batwoman. Tim Drake nähtiin myöhemmin Young Justice animaatiosarjassa. Tim Drake nähtiin myös cameo-roolissa animaatioelokuvassa Batman: Gotham by Gaslight.

Televisiosarjassa Titans Tim Drakea esitti Jay Lycurgo. Japanilaisessa anime-elokuvassa Batman Ninja Tim Drake nähtiin Red Robinin roolissa. Animaatioelokuvassa Batman: A Death in the Family Tim Drake esiintyi kohtauksessa, jossa hän pelasti Jason Toddin Kaksinaamalta ja sai vakuutettua tämän olemaan tappamatta häntä. Myöhemmin Jason teki Timistä apulaisena Timin ottaessa itselleen nimen Bat-Kid.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1997–2000 Mathew Valencia The New Batman Adventures
Teräsmies
Batman of the Future: Return of the Joker
2003 Scott Menville Batman: Rise of Sin Tzu
Eli Marienthal Batman: Salaperäinen Batwoman
2008 James Arnold Taylor Lego Batman: The Video Game
2011 Wil Wheaton DC Universe Online
2011 Troy Baker Batman: Arkham City
  1. Batman #441 marraskuu 1989 Viitattu 8.7.2009
  2. Batman #457 joulukuu 1990 Viitattu 8.7.2009
  3. Robin minisarja 1-5, 1991 Viitattu 8.7.2009