Batmobile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1960-luvun Batmobile.

Batmobile on Batmanin auto, joista on monia eri versioita. Batman käyttää tunnetuinta kulkuvälinettään useasti suorittaessaan tehtäviään.

Vuoden 1966 alkuperäiseen Batman-elokuvaan Batmobile-auton suunnitteli George Barris (1926-2015). 1960-luvun alussa mies osti Lincoln Futuran, jonka hän muokkasi Batmobileksi kolme viikkoa ennen elokuvan kuvauksia.[1]

Elokuvissa käytetyt Batmobilet ovat usein olleet näytillä muun muassa kaupoissa ja useissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Christopher Nolanin ohjaamassa Yön ritari -elokuvassa Batmobile tuhoutuu, ja sen eturenkaista muodostuu nimillä Batpod ja Batcycle tunnettu moottoripyörä.

Varustus ja rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batmobilen yleisimpiin varusteisiin kuuluu jättimäinen tulipakoputki, sisäänkäyntinä toimiva itsestään aukeneva katto sekä hätäkytkin, joka piippaa Batmanin painaessa sitä ollessaan tiukassa paikassa tai tarvitessaan autoa johonkin muuhun tarkoitukseen ja tykki, joka on konepeltiin piiloutunut ohjus.

Tim Burtonin Batman -elokuvissa Batmobilen varustukseen kuuluivat muun muassa suojakilvet, kauko-ohjaus sekä pilari, jonka avulla auto pystyy tekemään 180 asteen käännöksen paikallaan.

Pituudeltaan auto on yleensä vähän yli viisi metriä pitkä ja rakenteeltaan erittäin vankka. Batmobile kulkee paljon nopeammin, kuin esimerkiksi Ferrari tai F1-auto.lähde?

Batmobileita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehdastekoisiin perustuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Batmobilen luoja on kuollut 7.11.2015. Iltalehti. Viitattu 9.11.2015.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Batmobile.
Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.