Lucius Fox

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lucius Fox on hahmo, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa, yleensä yhdessä supersankari Batmanin kanssa. Hahmon loivat Len Wein ja John Calnan ja se esiintyi ensimmäisen kerran Detective Comicsin numerossa 307.

Lucius Fox on Wayne Enterprises yhtiön toimitusjohtaja ja Bruce Waynen yrityspäällikkö, joka ilmeisesti tietämättään johtaa liiketoiminnallisia etuja, jotka huolehtivat Batmanin laitteiden tarpeista ja rahoittavat hänen toimintaansa. Vuodesta 2005 lähtien Lucius on usein kuvattu suoraan Batmanin toimintaan osallistuvana joko Brucen teknisenä laitteiden toimittajana tai liittolaisena. Lisäksi hän hallinnoi myös Wayne Foundationin tietoja, kun taas Bruce Wayne sanelee organisaation yleiset käytännöt. Voitettuaan alkuperäisen haasteen palauttaa Wayne Enterprises sen loistoonsa, Fox on päättänyt jäädä, sillä hän on saanut yhtiössä vertaansa vailla olevan vapauden.

Batman: Haunted Knightissa selitetään, että nuori Bruce Wayne pelastaa Lucius Foxin ryöstäjiltä Pariisissa. Myöhemmin Fox kysyy häneltä, haluaako hän perustaa hyväntekeväisyyssäätiön, johon Bruce suostuu monta vuotta myöhemmin päättäessään, ettei kaikkia hänen rahojaan tarvitse käyttää rikosten torjuntaan. Monet tarinat viittaavat siihen, että Fox tiesi työnantajansa salaiset toimet, mutta pitää sen kuitenkin omana tietonaan. Foxista on tullut Batmanin arvokas liittolainen, ei vain auttamalla rahoittamaan valppaiden toimintaa, vaan hoitamalla suurimman osan Wayne Enterprisesin päivittäisestä liiketoiminnasta. Hän on myös arvostettu ystävä Bruce Waynelle, vaikka se, että Wayne ei voi olla täysin rehellinen hänelle, häiritsee toisinaan heidän ystävyyttään.

Bruce Wayne Batmanina muodostaa alun perin Outsidersin pelastaakseen Foxin Baron Bedlamilta. Kun Fox myöhemmin sai aivohalvauksen, Wayne varmistaa, että Fox saa parasta mahdollista hoitoa ja tukee häntä ja hänen perhettään. Lucius Foxilla on kolme lasta, kaksi tyttöä ja poika Tiffany, Tamara ja Timothy jotka kaikki toimivat BatFamilyn avustavina jäseninä. Uusimmissa tarinoissa Lucius Foxin poika Luke Fox on toiminut Batwing-nimisenä supersankarina.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvissa Batman Begins, Yön ritari ja Yön ritarin paluu Lucius Foxia esittää Morgan Freeman. Animaatiosarjoissa Batman: The Animated Series ja The New Batman Adventures Lucius Foxia ääninäyttelevät Brock Peters ja Mel Winkler. Animaatiosarjassa The Batman Lucius Foxia ääninäyttelee Louis Gossett Jr. Televisiosarjassa Gotham Lucius Foxia esittää Chris Chalk.

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]