Batwing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Batwing on nimitys kahdelle supersankarille, jotka esiintyvät DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. DC Comicsin sisäisessä jatkuvuudessa Batwing on yksi monista supersankareista, jotka on kuvattu kuuluisan supersankari Batmanin mukaan. Hahmon loivat Grant Morrison ja Chris Burnham ja se esiintyi ensimmäisen kerran tarinassa Batman Incorporated #5 toukokuussa 2011.

Ensimmäinen Batwing oli Kongolainen poliisi David Zavimbe, joka kohtaa joukon vastustajia kansainvälisistä superroistoista Kongon demokraattisen tasavallan korruptoituneisiin poliisivoimiin. Batwing laajentaa DC-universumia tapahtumalla Afrikassa, tehden David Zavimbesta sekä ensimmäisen (jatkuvuudessa) mustan Batmanin että yhden harvoista hahmoista, jotka päättävät sarjan Yhdysvaltojen ulkopuolella. Hahmoa on kutsuttu myös Afrikan Batmaniksi.

Batwing on osoittanut tietämystä kamppailulajeista, ja Batman toimitti hänelle erilaisia ​​laitteita, aseita ja tekniikkaa, jotka auttoivat häntä torjumaan rikollisuutta ja korruptiota. Hän on myös erittäin hyvin koulutettu ilman aseita käsissään, mikä tekee hänestä yhden Batman-universumin suurimmista uhista. Hänen lepakkopukunsa on panssaroitu ja kykenee uusiutumiseen sekä sopeutumiskykyihin siipien avulla, joiden avulla hän voi lentää tai liukua. Koska hän työskentelee poliisina, on viitattu, että hän sai poliisin peruskoulutuksen ja nero etsivä Bruce Wayne auttoi häntä matkan varrella.

Toinen Batwing, joka otti roolin Zavimben lopetettua oli Luke Fox, Lucius Foxin poika, josta tuli myöhemmin BatFamilyn jäsen. Luke Foxin loivat Jimmy Palmiotti ja Justin Gray, Batwing #19:n käsikirjoittajat huhtikuussa 2013. Luke näyttelee merkittävää roolia Batman Eternalissa, kun hän auttaa Jim Corrigania tutkimaan viimeaikaisia ​​tapahtumia Arkhamin mielisairaalassa, jossa Jokerin tytär käyttää vankien henkiä herättääkseen henkiin sen, mitä hän uskoo olevan Jokeri Maxie Zeuksen ruumiissa (vaikka hänen paljastettiin olevan Diacon Blackfire). Batgirl #45:ssä Luke Fox aloitti romanttisen suhteen Barbara Gordonin kanssa ja taisteli myös rikollisuutta vastaan yhdessä heidän alteregoinaan Batwingina ja Batgirlina.

Batwing on myös nimitys Batmanin käyttämälle lentokoneelle, jota hän on käyttänyt useissa tarinoissa lentämistä vaativissa tehtävissä.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]