Lego Batman 2: DC Super Heroes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lego Batman 2: DC Super Heroes
Kehittäjä Traveller’s Tales
Julkaisija Warner Bros. Interactive Entertainment
Feral Interactive (OS X)
Jakelija Epic Games Store, GOG.com, Humble Store, Nintendo eShop, Steam, PlayStation Now, App Store, Microsoft Store, PlayStation Store ja Google Play
Käsikirjoittaja Jon Burton
David A. Goodman
Säveltäjä Rob Westwood
Pelisarja Lego
Julkaistu
  • NA 19. kesäkuuta 2012
  • EU 22. kesäkuuta 2012
  • AUS 27. kesäkuuta 2012
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 7
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, Wii, Nintendo DS, Nintendo 3DS, Wii U, OS X, iOS, Ouya
Jakelumuoto Blu-ray, DVD, optinen levy, pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Lego Batman 2: DC Super Heroes on Traveller’s Talesin kehittämä ja Warner Bros. Interactive Entertainmentin vuonna 2012 julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli perustuu DC Comics -kustantamon supersankareihin – muun muassa Batmaniin ja Teräsmieheen – samana vuonna lanseeratussa Lego Super Heroes -lelusarjassa. Lego Super Heroes -sarjan Marvel-hahmot saivat vuonna 2013 oman pelinsä Lego Marvel Super Heroes.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Bruce Wayne ja Lex Luthor kilpailevat vuoden mies palkinnosta. Batman kohtaa vihollisensa Jokerin, Pingviinin, Arvuuttajan, Harlekiinin (Harley Quinn), Kaksinaaman ja muuan muun rikollisen. Wayne katoaa kujalle ja pukee Batmanin naamion päähänsä. Batman ja Robin saapuvat lepakkoveneellä teatterille. Jokeri pakenee muiden rikollisten kanssa alakertaan ja ensin vastassa on Harlekiini, sitten Arvuuttaja sekä Kaksinaama ja lopuksi Jokeri.

Kukistettu Jokeri pakenee veneellä. Batman ja Robin seuraavat häntä helikopterilla ja Jokeri aikoo syöttää Batmanin haille, mutta Batman ohjaa Batwingin paikalle. Jokeri ajetaan kielletyn huvipuiston parkkipaikalle ja Batman kukistaa hänet Robinin kanssa. Kun Jokeri on jälleen kukistettu, paikalle ilmestyy Teräsmies. Lex Luthor vapauttaa Jokerin Arkhamin mielisairaalasta ja yhdessä he vapauttavat kaikki superroistot.

Batman ja Robin estävät superroistoista ensin Kissanaisen, sitten Kaksinaaman, Harlekiinin ja Arvuuttajan sekä lopuksi Myrkkymuratin, Pingviinin ja Banen. Sitten Arkhamin mielisairaalan sisällä Batman ja Robin kohtaavat Killer Crocin ja Pakkasherran selleissä ja Linnunpelättimen vapaana. Seuraavana vastustajana on Linnunpelätin kanssa. Kukistaessaan Linnunpelättimen Batman siirtyy katsomaan erään sellin rikottua seinää. Batman ja Robin menevät Arkhamin pihalle ja kysyvät lepakkokoneelta, mikä aine tuhosi sellin seinät. Tietokoneen mukaan aseen, jolla Lex Luthor vapautti Jokerin, salainen ainesosa on kryptoniitti.

Batmanin ja Robinin lähtiessä Arkhamista poliisipäällikkö huomaa, että Arvuuttaja, Pingviini, Kissanainen ja muut roistot ovat vanginneet poliisit ja paenneet. Viidennessä tasossa Batman ja Robin ovat kemikaalitehtaassa. He kohtaavat kuolemanvaaran, mistä Teräsmies pelastaa heidät. Taso jatkuu ja ensimmäistä kertaa pystyy ohjata Teräsmiestä. Batman ja Robin löytävät Jokerin ja Lexin tämän Lexcorp-vaunusta. Batman ja Robin jahtaavat kaksikkoa yhä ja Jokeri tuhoaa Batmanin auton samalla aseella jolla hän ja Lex vapauttivat superroistot tuhoamalla sellien seinät. Jokeri ja Lex löytävät lepakkoluolan ja tuhoavat Batmanin kulkuneuvoja. Teräsmies pelastaa jälleen Batmanin ja Robinin. Batman ja Teräsmies lähtevät Metropolisiin ja suoraan Lex Corpiin. He kohtaavat Lex-botteja ja lopulta ison Jokeri-robotin. Jokeri ja Lex Luthor avaavat robotin mahan, jossa on kryptoniittia. Teräsmies heikentyy. Jokeri liiskaa Batmanin raskaalla osalla. Kun Jokeri ja Lex pakenevat, paljastuu, ettei Teräsmies menettänyt voimiaan eikä Batman liiskaantunut koska Bruce Wayne ja Clark Kent olivat vaihtaneet asuja. Batman ja Teräsmies lähtevät ajamaan Jokeria ja Lexiä takaa. Jokeri-robotti putoaa maahan ja kansalaiset tulevat ihmetellen katsomaan. Yhtäkkiä robotti herää henkiin ja alkaa terrorisoida Gotham cityssä. Batman ja teräsmies estävät Jokeria ja Lexiä tekemästä tuhojaan ja kohtaavatkin yllätyksen. Presidentinvaaleissa valitaan Lex Luthor seuraavaksi presidentiksi. Batman ja Teräsmies estävät sen mutta sitten Jokeri-robotti iskee säteen Batmaniin. Batman olisi tuhoutunut jos Robin ei olisi tullut omalla Robin bikellä säteen eteen. Jokeri raivostuu ja alkaa jahdata heitä. Teräsmies iskeytyy Jokeri robotin vatsan läpi joka on täynnä kryptoniittia ja putoaa maahan. Jokeri robotti alkaa taas jahdata Batmania ja Robinia kunnes Jokeri robotti käy käsiksi Wayne toweriin. Teräsmies estää Wayne towerin kaatumista Gothamin päälle ja on vähällä litistyä kun apuun saapuu loputkin supersankarit Ihmenainen, Vihreä Lyhty, Kyborgi ja Salama. Robotti murtaa yhä enemmän ja enemmän. Sankarit hyökkäävät Jokeri-robotin kimppuun ja tippuvat tornin katolta. Jokeri-robotti putoaa maahan. Jokeri tulee robotin sisästä raivoissaan ja Batman sekä Teräsmies taistelevat Jokeria vastaan. Sitten Lex tulee kryptoniittibotissaan ja taistellaan Lexin kanssa. Taistelun lopuksi Batman rikkoo Kryptoniittibotin lasin ja heittää Lexin maahan. Lex ja Jokeri pidätetään ja poliisipäällikkö Gordon kiittää sankareita. Loppukohtauksessa Brainiac näki kaiken ja juonii jotain avaruusaluksessansa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Eroavaisuudet aikaisempien Lego-videopelien kanssa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Suurempi tukikohta, jossa voi pelastaa kaupunkilaisia tai suorittaa pieniä tehtäviä kultapalikka-palkinnoilla
  • Muitakin kuin Batman-hahmoja (aikaisempaan osaan poiketen)
  • Vähän kenttiä
  • Kyky lentää (Edellisessä vain kyky liitää hetkellisesti)
  • Pelaaja pääsee pelin läpäistyään avaamaan hahmovalikon missä tahansa paikassa

Hahmot joita ei ole kentissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äänirooleissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Näyttelijä Rooli
Troy Baker Batman/Bruce Wayne, Kaksinaama, Sinestro, Brainiac
Charlie Schlatter Robin, Salama
Travis Willingham Superman/Clark Kent
Chris Smith Jokeri
Clancy Brown Lex Luthor
Laura Bailey Ihmenainen, Harley Quinn, Poison Ivy
Brian Bloom Kyborgi
Steve Blum Alfred Pennyworth, Bane, Pingviini, Ra's Al Ghul
Cam Clarke Vihreä Lyhty, Martian Manhunter
Rob Paulsen Arvuuttaja
Katie Von Till Kissanainen
Townsend Coleman Poliisipäällikkö Gordon
Anna Vocino Vicki Vale
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.