Kenraali Zod

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kenraali Zod
Luoja(t) Robert Bernstein ja George Papp
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Adventure Comics nro 283 (huhtikuu 1961)
Oikea nimi Dru-Zod
Status aktiivinen
Pituus 191 cm
Paino 98 kg
Voimat
Suhteet
Sukulaiset Ura (vaimo), Lor-Zod (poika)
"Jor-Elin poika, kumarra Zodin eteen" ["Come son of Jor-El, kneel Before Zod"]

Kenraali Zod (engl. General Zod) (koko nimi Dru-Zod) on Teräsmies -lehdissä esiintyvä vihollinen, jonka ensiesiintyminen oli Adventure Comics'in numerossa 283 (huhtikuu 1961). Englantilainen näyttelijä Terence Stamp näytteli hahmoa vuosina 1978 ja 1980 valmistuneissa Superman-elokuvissa.

Vuonna 2009 Kenraali Zod oli listattu sijalle 30 IGN-sivuston laatimassa kautta aikain sata suurinta sarjakuvarikollista.[1]

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin Zod oli kunnioitettu kryptonilainen sotapäällikkö ja vastuussa koko Kryptonin puolustuksesta. Toimintatavoiltaan julma sotilas petti vallanhimonsa sokeuttamana Kryptonin Neuvoston luottamuksen ja yritti yhdessä uskollisten liittolaistensa - Quex-Ulin ja Zaoran(Teräsmies -elokuvissa Ursa ja Non) - avustamana vallankaappausta.

Neuvosto pystyi kuitenkin kryptonilaisen ylimyksen Jor-Elin avustamana pysäyttämään Zodin suunnitelmat. Zod sai tuomion maanpetoksesta ja tuomittiin nk. "Aavevyöhykkeelle", joka toimi kryptonilaisten rikollisten vankilana. Vankeutensa ansiosta Zod pelastautui Kryptonin tuhosta. Vapauduttuaan vannoi kostoa Jor-Elille ja tämän pojalle Kal-Elille.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kryptonilaisena Zodilla on samat kyvyt kuin Teräsmiehellä. Hän on saanut myös sotilaskoulutuksen ja on erinomainen strategi.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kenraali Zod esiintyy vuonna 2010 DC Universe Online -pelissä, jossa se on pelattavana hahmona.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. General Zod is number 30 IGN Viitattu 8.8.2009 (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.