Tuomiopäivä (sarjakuvahahmo)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tuomiopäivä
Luoja(t) Dan Jurgens
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Superman: The Man of Steel nro 17 (marraskuu 1992)
Oikea nimi Ultimate
Status aktiivinen
Pituus 269 cm
Paino 416 kg
Henkilöllisyydet The Ultimate Lifeform
The One who kill Superman
Suhteet
Sukulaiset Bertron (luoja)

Tuomiopäivä (engl. Doomsday) on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä supervoimakas hirviö. Dan Jurgensin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1992 Superman: The Man of Steel -sarjakuvalehden numerossa 17.[1]

Tuomiopäivä on ensisijaisesti Teräsmiehen vihollinen ja maineeseen hän nousikin oltuaan ensimmäinen olento, joka tappoi (DC Comicsin virallisesssa sarjakuvajatkumossa) Teräsmiehen. Teräsmies ei tietenkään pitkään pysynyt kuolleena (itse asiassa tuli takaisin jo pari kuukautta kuolemansa jälkeen), mutta tapahtumana Teräsmiehen kuolema (Death of Superman -sarjakuvatrilogia 19921993) oli niin suuri, että se huomioitiin myös monien maiden medioissa.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tuomiopäivä esiintyi animaatioelokuvassa Superman: Doomsday vuonna 2007. Elokuvassa hahmon alkuperä oli yksinkertaistettu, jossa Tuomiopäivä oli vain biomekaaninen supersotilas, jonka tehtävänä oli vain tuhota. Päästyään vapaaksi vankilastaan, hän lähti tappamaan kaiken vastaan tulevan kunnes päätyi Metropolisiin saakka. Paikalla hän joutui kohtaamaan Teräsmiehen, jonka kanssa pitkään kestänyt tappelu päättyi, kun vakavasti loukkaantunut Teräsmies kaappaa Tuomiopäivän syliinsä ja lentää avaruuteen, jonka jälkeen Teräsmies syöksyy Tuomiopäivän kanssa kaikella voimallaan kohti maata. Tuomiopäivä kuolee tämän seurauksena, jonka seurauksena myös Teräsmies näyttää kuolevan.
  • Tuomiopäivä esiintyi vuoden 2010 animaatioelokuvassa Superman/Batman: Apocalypse, jossa Darkseid oli teetättänyt klooniarmeijan Tuomiopäivästä, jotka hyökkäsivät Themyscira-saarelle. He taistelivat Ihmenaista ja hänen armeijaansa vastaan, sekä Teräsmiestä ja Bardaa vastaan. Lopulta Teräsmies tuhosi koko klooniarmeijan laserkatseellaan.
  • Tuomiopäivä tulee esiintymään vuonna 2016 näytellyssä elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice.[2]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Doomsday (comic book character) Comic Vine Viitattu 30.9.2010 (englanniksi)
  2. DOOMSDAY ARRIVES IN NEW "BATMAN V SUPERMAN" TRAILER Comic Book Resources. 3.12.2015. Viitattu 3.12.2015. (englanniksi)