LexCorp

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
LexCorp
Omistaja Lex Luthor
Edeltäjä LuthorCorp
Ensiesiintyminen The Man of Steel

LexCorp (alun perin tyylitelty Lexcorp) on fiktiivinen yritys DC Comicsin sarjakuvissa. Yhtiön omistaja on Lex Luthor, Teräsmiehen arkkivihollinen. Sen ensimmäinen jatkumollinen esiintyminen oli John Byrnen sarjakuvassa The Man of Steel.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lex Luthor perusti LexCorpin pääosin rikollisimperiuminsa keulakuvaksi, mutta samalla myös ylemmyytensä symboliksi Teräsmiestä kohtaan, koska Luthorille Teräsmiehen tuhoaminen on tärkeämpää kuin hänen liiketoimensa (mikä on havainnollistettu hänen pyrittyään unohtamaan ryöstämällä Fort Knox[1]). Luthorin tavoitteena on muuttaa LexCorpin operaatiot laillisiksi rikollisuudesta vetäytymisen jälkeen, ja tulevaisuudessa se näytetään suuresti menestyneenä ei-rikollisena yrityksenä, mihin Teräsmieskin on tyytyväinen.[2]

Muut mediat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LuthorCorpin kuorma-auto Smallvillen kuvauspaikalla.

The CW Television Networkin televisiosarjassa Smallville esiintyy Luthor-yhtiö (engl. LuthorCorp), jota johti Lionel Luthor, Lex Luthorin isä, yhtiön perustamisesta murhatuomioonsa asti. Sen jälkeen, vuodesta 2007, Lex itse on johtanut sitä. LuthorCorp valmisti aluksi erilaisia lannoitteita, mutta on sen jälkeen siirtynyt biotekniikkaan. LuthorCorpin alue #3 on salainen maanalainen tutkimuslaboratorio jossa (mahdollisesti lainvastaisesti) tutkitaan elävien organismien geneettistä muokkausta erilaisten meteorikivien, kuten kryptoniitin avulla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Action Comics #277
  2. Superman #416
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.