LexCorp

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
LexCorp
Omistaja Lex Luthor
Edeltäjä LuthorCorp
Ensiesiintyminen The Man of Steel

LexCorp (alun perin tyylitelty Lexcorp) on fiktiivinen yritys DC Comicsin sarjakuvissa. Yhtiön omistaja on Lex Luthor, Teräsmiehen arkkivihollinen, ja sen pääkonttori sijaitsee LexCorp Towerissa, Metropoliksessa.[1] Sen ensimmäinen jatkumollinen esiintyminen oli John Byrnen sarjakuvassa The Man of Steel.

Lex Luthor perusti LexCorpin pääosin rikollisimperiuminsa keulakuvaksi, mutta samalla myös ylemmyytensä symboliksi Teräsmiestä kohtaan, koska Luthorille Teräsmiehen tuhoaminen on tärkeämpää kuin hänen liiketoimensa (mikä on havainnollistettu hänen pyrittyään unohtamaan ryöstämällä Fort Knox[2]). Luthorin tavoitteena on muuttaa LexCorpin operaatiot laillisiksi rikollisuudesta vetäytymisen jälkeen, ja tulevaisuudessa se näytetään suuresti menestyneenä ei-rikollisena yrityksenä, mihin Teräsmieskin on tyytyväinen.[3]

LexCorp oli alun perin organisoitu ilmailu- ja avaruusalan suunnittelutoimistoksi, joka aloitti toimintansa Daily Planet -rakennuksen ylimmän kerroksen toimistoissa Metropolisissa, ja siitä on sittemmin tullut yksi maailman suurimmista, monipuolisimmista monikansallisista ryhmittymistä.

Yritys kasvoi hankinnan myötä aloittaen vaikeuksissa olevista lentoyhtiöistä "Inter-Continental Airlines" ja "Atlantic Coast Air Systems" ja nimeämällä ne uudelleen "LexAiriksi". Kun nousevia voittoja uhkasi polttoainepula, LexCorp osti Southwestern Petroleumin ja nimesi sen uudelleen "LexOiliksi". Tämä hankintamalli sisälsi edelleen Daily Planetin ja useat Metropolis-yritykset, ennen kuin LexCorp myi kannattamattoman Daily Planetin ja sen rakennuksen TransNational Enterprisesille ja perusti uudeksi pääkonttorikseen L-kirjaimen muotoisen 96-kerroksisen kerrostalon.

LexCorp kasvoi nopeasti monimuotoiseksi kansainväliseksi ryhmittymäksi, jonka intressejä ovat yleishyödylliset palvelut, jätehuolto, teollinen valmistus, tietokonelaitteistot ja -ohjelmistot, kemikaalit, vähittäiskauppa, biotekniikka, aseet, lääkkeet, öljy, viestintä, lentoyhtiöt, kiinteistöt, hotellit, ravintolat, teknologia , media, rahoituspalvelut, robotiikka, turvallisuus, kuljetus, satelliitit, osakevälitysyhtiöt, käteisyritykset ja ruoka. Alliance Invasionin aikajanalla arvioitiin, että LexCorp työllisti joko suoraan tai epäsuorasti lähes kaksi kolmasosaa Metropolisin 11 miljoonan ihmisen väestöstä, joka hallitsee kauppaa suuressa osassa maailmaa. Näiden monien tytäryhtiöiden joukossa on erilaisia ​​yrityksiä, kuten Advanced Research Laboratories, Secur-Corp Armored Car Service, North American Robotics, Hell's Gate Disposal Services ja Good Foods Group, jotka omistavat Ralli's Family Restaurants, Big Belly Burger ja Koul-Brau Breweries. LexCorpin suurimpia tytäryhtiöitä ovat LexComp, LexChemical, LexEl Investments, LexMart, LexComm, FedLex, LexOil, LexAir ja TelLex.

Kun toimitusjohtaja Lex Luthor valittiin Yhdysvaltain presidentiksi, hän luopui LexCorpista välttääkseen eturistiriidan, ja Talia al Ghulista tuli yhtiön toimitusjohtaja. Al Ghul lahjoitti suuren osan voitoistaan ​​Wayne Foundationille Teräsmiehen ja Batmanin vuoden pituisten poissaolojen aikana. Irtisanouduttuaan presidenttiydestään Luthor erotti hänet ja otti takaisin paikkansa, vaikka hän piti salaa osan varastosta.

Kilpailijoita ovat Wayne Enterprises, Kord Enterprises, Queen Industries ja S.T.A.R. Labs. LexCorp sponsoroi supersankaritiimiä The Conglomeratea yhdessä American Steelin, Dante Foodsin, Dupree Chemicalin, Ferris Aircraftin, S.T.A.R. Labsin, Ovel Oilin, Pax Entertainmentin ja Stagg Enterprisesin kanssa.

Sen jälkeen kun Luthor vapautettiin julkisesti rikossyytteistä, Lana Langista tuli LexCorpin uusi toimitusjohtaja ja LexCorp alkoi rappeutua. Lana Lang erotettiin virastaan, koska kaikissa LexCorpin työsopimuksissa oli sopimuslauseke, joka kieltää Teräsmiehen auttamisen millään tavalla, kun hän yritti käyttää LexCorpin turvayksikköä auttamaan Teräsmiestä taistelussa Atlasta vastaan.

Vuosi Infinite Crisis -tapahtuman jälkeen Lex Luthor oli riisuttu varallisuudestaan ​​ja omaisuudestaan; LexCorp purettiin ja myytiin useille kilpailijoille, erityisesti Wayne Enterprisesille.

Lex Luthor omistaa salaa voimakkaan ja laillisen Thunder Corporationin, jota hän hallitsee väärällä henkilöllisyydellä pitäen yllä illuusion puheenjohtajasta/pääosakkeenomistajasta "Lucius D. Tommytown" väärennetyillä aikakauslehtiartikkeleilla ja näyttelijöillä, koska hän piti itseään liian rehellisenä ollakseen kaikkea muuta kuin rikollista. Thunder Corporationin pääkonttori "Zephrymore Building" edustaa Lex Luthorin rikollista toimintaa ja kattohuoneistoa.

LuthorCorpin kuorma-auto Smallvillen kuvauspaikalla.

The CW Television Networkin televisiosarjassa Smallville esiintyy Luthor-yhtiö (engl. LuthorCorp), jota johti Lionel Luthor, Lex Luthorin isä, yhtiön perustamisesta murhatuomioonsa asti. Sen jälkeen, vuodesta 2007, Lex itse on johtanut sitä. LuthorCorp valmisti aluksi erilaisia lannoitteita, mutta on sen jälkeen siirtynyt biotekniikkaan. LuthorCorpin alue #3 on salainen maanalainen tutkimuslaboratorio jossa (mahdollisesti lainvastaisesti) tutkitaan elävien organismien geneettistä muokkausta erilaisten meteorikivien, kuten kryptoniitin avulla. Lexin katoamisen jälkeen Tess Mercer ottaa yhtiön haltuunsa ja muodostaa kumppanuuden Zodin kanssa kehittääkseen aurinkotornin. Sarjan finaalissa LuthorCorp-torni vaurioituu useissa räjähdyksissä, jotka vääristävät yrityksen logoa rakennuksen kyljessä, ja arpeutuneissa jäännöksissä lukee "LexCorp".

Supergirl sarjan toisella kaudella LexCorp esiintyy nimellä "Luthor Corp". Lex Luthorin sisar Lena ottaa yrityksen haltuunsa Lexin vangitsemisen jälkeen ja nimeää sen uudelleen "L-Corpiksi" erottaakseen yrityksen veljensä maineesta. Tämä tekee hänestä myös salamurhaajan John Corbenin kohteen, jonka Lex palkkaa murhaamaan hänet.

LexCorp esiintyy vuoden 2019 TV-sarjassa DC Super Hero Girls, jaksossa "#SweetJustice", jossa Lex esittelee yrityksensä parhaat tekniset edistysaskeleet parantaakseen maailmaa, kunnes hänen nuorempi sisarensa Lena hakkeroi hänen keksintöjensä järjestelmän, käyttää robotteja ja Lexin taistelupukua tuhoten Metropolisin hauskoja paikkoja, mutta kun Supersankaritytöt voittavat hänet, yritys korjaa kaikki Lenan aiheuttamat vahingot. Yritys esiintyy jaksossa "#AllyCat", jossa Kissanainen ja supersankaritytöt (paitsi Lepakkotyttö) menevät naamioituneina hakemaan Ikuisuuden kirjan, joka antaa sen haltijalle mahdollisuuden nähdä ja hallita tulevaisuutta, ja väittäen, että se on liian vaarallista kenelle tahansa kuolevaiselle.

LexCorp esiintyy elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice. Elokuvassa mainitaan, että LexCorpin perusti Alexander Luthor Sr., Lex Luthorin isä. Senaattorit Finch ja Barrows vierailevat Lexin luona, joka kertoo ajatuksensa käyttää äskettäin hankittua kryptoniittiksenomineraalia virallisena "hopealuotien" pelotteena Teräsmiestä vastaan, jos muukalainen supersankari päättää kääntyä ihmisyyttä vastaan. Hän pitää myös kenraali Zodin ruumista laboratoriossaan ja käyttää hänen jäänteitään päästäkseen Kryptonin tiedustelija-alukseen. Yhdysvaltain kongressitalon tuhoutumisen jälkeen, Batman murtautuu hyvin vartioituun LexCorp-rakennukseen ja varastaa onnistuneesti kryptoniitin sisältä, mitä Luthor halusikin hänen tekevän. Teräsmiehen kuoleman jälkeen ja Lois Lanen paljastettua Luthorin pääasialliseksi syylliseksi lukuisten sanoinkuvaamattomien rikosten takana rauhaa ja ihmisyyttä vastaan, Luthor pidätetään ja syrjäytetään LexCorpin toimitusjohtajana.

  1. Greenberger, Robert: The Essential Batman Encyclopedia, s. 233. Del Rey, 2008.
  2. Action Comics #277
  3. Superman #416