Wayne Enterprises

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wayne Enterprises tunnetaan myös nimillä WayneCorp ja Wayne Industries on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä varakas fiktiivinen yritys. Yritys esiintyi ensimmäisen kerran tarinassa The Brave and the Bold #113 heinäkuussa 1974 ja kokonaisuudessaanselvennä tarinassa Batman #307 tammikuussa 1979. Yritys sijaitsee Gotham Cityssä ja sen omistaa miljardööri Bruce Wayne, joka toimii yrityksen toimitusjohtajana yhdessä Lucius Foxin kanssa. Yrityksen perustivat Waynen suvun esi-isät kauppiastaloksi 1600-luvulla. Se muuttui ja kasvoi vähitellen, kun se pystytettiin virallisesti 1800-luvulla, kun Alan Wayne, Solomon Waynen perillinen, perusti Wayne Shippingin ja Wayne Chemicalin. Yhdessä Wayne Manufacturingin kanssa, joka tuli myöhemmin, teollinen vallankumous vauhditti Wayne Enterprisesia suureksi voimatekijäksi. Sen pääkonttori sijaitsee Wayne Towerissa Gothamissa[1]. Bruce Waynelle tulojen tarjoamisen lisäksi järjestön erilaiset toiminnot auttavat helpottamaan hänen toimintaansa Batmanina Gotham Cityssä sekä käyttämään ryhmittymän resursseja ihmiskunnan parantamiseen rahoittamalla ja tarjoamalla resursseja ei vain omiin pyrkimyksiinsä, mutta erilaisten sankariryhmien, kuten Young Justicen, Teinititaanien, Ulkopuolisten, Birds of Preyn ja Oikeuden Puolustajien rahoitukseen sekä köyhyyden ja katastrofien koettelemien alueiden torjuntaan. Yritys on myös LexCorpin kilpailija.

Wayne Enterprisesillä on useita tytäryhtiöitä, kuten Wayne Technologies, Wayne Biotech, Wayne Foods, Wayne Shipping, Wayne Steel, Wayne Chemicals, Wayne Industries, Wayne Medical, Wayne Electronics, Wayne Foundation ja Wayne Entertainment. Yritykseen kuuluu myös Batman Inc, joka rahoittaa julkisesti Batmanin liittolaisia ​​kaikkialla maailmassa.

Joker War tarinassa Jokeri onnistuu saamaan Wayne Enterprisesin omistajuuden itselleen ja onnistuu tuhlaamaan yrityksen ja Bruce Waynen omaisuuden lähes kokonaan käymällä sotaa Gotham Cityä vastaan. Vaikka Kissanainen onnistui saamaan yrityksen rahat takaisin, hän sodan päätyttyä antoi ne Lucius Foxille, jolla on nyt Waynen omaisuus hallussaan pitääkseen sen turvallisissa käsissä. Koska liittovaltion hallitus syytti Bruce Waynea Batmanin ja Batman Inc:n rahoittamisesta "vitsisodan" aiheuttamisessa, he tarkkailevat nyt Foxin hallussa olevia rahoja. Fox voi palauttaa rahat Bruce Waynelle, mutta koska niitä valvotaan, hän ei voi käyttää niitä toimintaansa Batmanina. Tällä hetkellä Lucius yrittää löytää laillisen tavan palauttaa Brucelle hänen omaisuutensa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]