Atomikallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Atomikallo
Luoja(t) Gerry Conway ja Curt Swan
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Superman nro 303 (syyskuu 1976)
Henkilötiedot
Oikea nimi Albert Michaels (1)
Joe Martin (2)
Ryhmäsidokset (1) KALLO
(2) Salainen superrikollisten yhteisö
Henkilöllisyydet (I) Albert Michaels
(II) "Joe" Martin
Voimat (I) Atomiräjähteet
(II) Yliluonnolliset voimat, energia-ammukset, radioaktiivisuus.

Atomikallo on superroisto DC Comicsin universumissa.[1] Atomikallosta on ollut kaksi eri versiota. Atomikallo on tullut tunnetuksi Teräsmiehen vastustajana.

Albert Michaels

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albert Michaels oli loistava, mutta aidosti epäystävällinen tiedemies-hallinnoija S.T.A.R. Laboratoriossa, jolla oli harvinainen hermoston häiriö, joka oikosulki hänen aivojensa sähköimpulssit aiheuttaen kivuliaita ja hallitsemattomia kohtauksia. Kun hän ei löytänyt parannuskeinoa, hän otti salaa yhteyttä SKULL-rikollisjärjestöön, ja he istuttivat hänelle radium-käyttöisen laitteen, joka oli suunniteltu valjastamaan hänen hermohäiriönsä tappaviksi atomi "aivoräjäytyksiksi" vastineeksi siitä, että hänestä tuli heidän agenttinsa. Näitä henkisiä räjähdyksiä oli kuitenkin vaikea hallita, ja ne vain pahensivat hänen tilaansa. Hän syytti tilanteesta Teräsmiestä sen jälkeen, kun Teräsmies vangitsi ainoat SKULL-tutkijat, jotka olisivat voineet parantaa hänet. Kostoa vannoen ilkeä nero puki ylleen erottuvan keltaisen ja vihreän pukunsa visiirillä varustetun kallonpäällisen naamion kanssa, kutsui itseään Atomikalloksi, ja lopulta hänestä tuli organisaation johtaja, joka lensi ympäriinsä tyylikkäässä kallonmuotoisessa ilmatyynyaluksessa, jonka hän oli suunnitellut apunaan hänen vastaavasti pukeutunut rakastaja Felicia, joka oli pantteri, jonka hän oli keinotekoisesti kehittänyt ihmismuodoksi.

Joseph Martin

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oppilas Joseph Martin oli rutiinitarkastuksessa S.T.A.R. Laboratoriossa kun häneen iski voimakas säde Dominatorsin geenipommista, joka antoi hänelle yliluonnolliset voimat ja sai hänen ihonsa muuttumaan näkymättömäksi. Myöhemmin kun joukko rikollisia hyökkäsi hänen kimppuunsa hän sai iskun päähänsä ja hän otti "Atomikallon" puvun joka oli sankari vanhasta elokuvasta. Hän sai myös valtavan annoksen säteilyä mutta myöhemmin hän keksi tavan muuttaa sen energiasäteiksi. Hän taisteli Teräsmistä vastaan koska hän luuli että hän oli elokuvan roisto ja Lois Lanen johon hän rakastui.

Hän myöhemmin menetti osan voimistaan demoni Neronille. Joseph yritti toimia jäljellä olevilla voimillaan supersankarina mutta ilmaantui enemmän rikollisena.lähde?

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. A Classic Superman Villain Just DEVASTATED Gotham CBR. 3.6.2020. Viitattu 5.7.2021. (englanniksi)