PlayStation Vita

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
PlayStation Vita

PlayStation Vita logo SVG.svg

PlayStation Vita illustration.svg

Kehittäjä Sony
Tuotesarja PlayStation
Sukupolvi 8. sukupolvi
Julkaisu

Flag of Japan.svg 17. joulukuuta 2011
Flag of Europe.svg 22. helmikuuta 2012
Flag of the United States.svg 22. helmikuuta 2012

[1]
Tallennusväline NVG -kortti
Valmistusmaa Japani
Muisti Kts. Tallennusväline
Verkkopalvelu PlayStation Network
Pelit Lista PlayStation Vitan peleistä
Edeltäjä PlayStation Portable
Kotisivut http://psvita.com
Gamepad.svg
Lisää videopeliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

PlayStation Vita (jap. プレイステーション・ヴィータ, tunnetaan myös nimillä PSVita ja PSV) on Sonyn tekemä kädessä pidettävä pelikonsoli eli nk. käsikonsoli. Se julkaistiin Japanissa jo joulukuussa 2011, mutta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa se julkaistiin vasta helmikuussa 2012.[1]

Laitteen myynti alkoi Japanissa hyvää vauhtia, mutta ensimmäisen viikon ennätyksien jälkeen luvut putosivat roimasti. Markkina-analyytikot uskovat saman ilmiö toistuvan myös muilla markkinoilla. Ilman hinta-alea tutkimusyhtiöt ennustavat PS Vitan menestyksen jäävän erittäin laihaksi.lähde?

PS Vitan ”limited edition” -versio julkaistiin Pohjois-Amerikassa 15. helmikuuta 2012, jo viikkoa ennen virallista julkaisua 3G-mallin kanssa (Wi-Fi-malli Kanadassa).

Laitteisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vitassa on kaksi analogista sauvaa, kuuden akselin liikkeentunnistusjärjestelmä, viiden tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, Bluetooth, GPS ja Wi-Fi. Laite sisältää ARM CortexTM-A9 neliydinprosessorin ja SGX543MP4+ neliydingrafiikkasuorittimen. Vitasta julkaistaan kaksi eri versiota: ilman 3G:tä sekä sen kanssa. [2] Edeltäjästään eroten, Vita ei sisällä videoulostuloa tai irrotettavaa akkua.[3]

Sony on vahvistanut, että laitteella pystyy täyden latauksen jälkeen pelaamaan 3–5 tuntia, katsomaan videota viisi tuntia tai kuuntelemaan musiikkia jopa yhdeksän tuntia näytön ollessa pois päältä.

PlayStation Vita Layout - Finnish Remix.svg

Tallennusväline[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vasemmalla PlayStation Vita -kortti ja oikealla muistikortti.

PlayStation Vita -kortti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelit ja ohjelmistot tuodaan laitteeseen PlayStation Storen sijasta myös flash-korttien avulla. 5-10% kortin tilasta on uudelleenkirjoitettavaa, joten käyttäjä voi ostamisen jälkeen tallentaa kortille pelitallennuksensa.

PlayStation Vita -muistikortti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näitä MicroSD-kortteja on saatavilla neljästä gigatavusta aina 64 gigatavuun. Vitaan käy ainoastaan PlayStation-brändätyt muistikortit.

Järjestelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PlayStation 3:sta ja PlayStation Portablesta poiketen Vita ei sisällä XrossMediaBaria. Sen sijaan järjestelmässä on kosketusnäytölle optimoitu LiveArea-ohjelmisto. Vitassa on myös tuki trophyille, toisin kuin PSP:ssä. Sony lisää laitteeseen mahdollisuuden pelata ristiin. Tämä tarkoittaa sitä, että voit pelata Vitalla muun muassa PlayStation 3 -pelaajia vastaan.[4]

Konsolin käyttämä Vita OS on suunniteltu niin, että sitä voidaan hyödyntää myös puhelimissa ja tablet-tietokoneissa.[5]

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laite on täysin taaksepäin yhteensopiva kaikkien PlayStation Portablen pelien kanssa, jotka julkaistaan PlayStation Storessa.lähde? Valikoimaan tulee myös monia uusia pelejä.

Sovellukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2011 Gamescom-tapahtumassa Sony ilmoitti Facebookin, Skypen, Netflixin, Twitterin ja foursquaren tulevan saatavaksi PlayStation Storesta. Lukuun ottamatta Skypeä näistä on sittemmin tullut ladattavia. Muita sovelluksia ladattavana on myös Music Unlimited ja Flickr.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]