Atari Lynx

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Atari Lynx
Kehittäjä Atari
Julkaisu 1989
Muisti 64K RAM
Tallennusväline pelimoduuli
Lisää videopeliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Atari Lynx oli ensimmäinen ja ainoa Atarin julkaisema käsipelikonsoli ja myös ensimmäinen värinäytöllinen käsikonsoli. Se julkaistiin vuonna 1989 Nintendon Game Boyn ja myöhemmin myös Sega Game Gearin kilpailijaksi.

Lynxin suunnitteli Epyx, jossa se tunnettiin nimellä Handy. Kaksi laitteen suunnittelijoista, Dave Needle ja R.J. Mical, olivat toimineet myös Amigan suunnittelussa.[1]

Nintendo onnistui markkinoimaan omaa käsikonsoliaan paremmin eikä Atari lopulta onnistunut tekemään lopullista läpimurtoa käsikonsolillaan.

Tekniikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Lynxiä on luonnehdittu "tasku-Amigaksi": laitteistoon kuului muun muassa blitteri, rautapohjainen sprite-zoomaus, 4 096 väriä ja nelikanavainen digitaaliääni. Kovatasoisesta tekniikastaan huolimatta Lynx ei menestynyt kovinkaan hyvin, koska se oli kohderyhmälleen liian kallis ja melko isokokoinen.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastaanotto Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikrobitti kehui arvostelussaan konsolin värikästä näyttöä, ääniominaisuuksia, muotoilua, pelaamisen yleistä mukaansatempaavuutta sekä Electrocop- ja Gates of Zendocon -pelejä. Moitteita arvostelija antoi näytön pienestä katselukulmasta ja konsolin virrankulutuksesta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Atari Lynx History atariage.com. Viitattu 26.2.2017.
  2. Ilveksen sukua (Mikrobitti 5/1990, sivu 15)
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.