Ihmislepakko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmislepakko
Ihmislepakko.
Ihmislepakko.
Luoja(t) Frank Robbins
Neal Adams
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics #400 (kesäkuu 1970)
Henkilötiedot
Oikea nimi Robert Kirkland Langstrom
Status Aktiivinen
Pituus 223 cm
Paino 90 kg
Ryhmäsidokset Superrikollisten Salainen Yhteisö
Edelliset ryhmäsidokset Spirit Squad
Voimat Yliluonnollinen voimakkuus, ketteryys ja kestävyys, lentokyky ja kyky suunnistaa kaikuluotaamalla.
Suhteet
Sukulaiset vaimo Francine Langstrom
tytär Rebecca Langstrom
poika Aaron Langstrom

Ihmislepakko (engl. Man-Bat) on kuvitteellinen sarjakuvahahmo, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa sarjakuvissa. Ihmislepakko on yksi Batmanin vihollisista ja DC Comicsin superroistoista, mutta on toisinaan sarjakuvissa esiintynyt myös sankarillisena hahmona. Ihmislepakon loivat piirtäjä-käsikirjoittaja Frank Robbins ja piirtäjä Neal Adams, ja se teki ensiesiintymisensä vuoden 1970 kesäkuussa Detective Comics -lehden numerossa 400.[1]

Ihmislepakko on todellisuudessa tohtori Robert Kirkland ”Kirk” Langstrom, joka on erikoistunut lepakkojen tutkimiseen. Hän kehittää yhdisteen, jonka avulla ihminen voi saada lepakkojen saalistuksessa käyttämän kyvyn suunnistaa kaikuluotauksen avulla. Koska Langstrom on itse kuuroutumassa, hän päättää testata kehittämäänsä yhdistettä itseensä. Yhdiste antaa Langstromille kyvyn kaikuluotaamiseen, mutta sivuvaikutuksena hän muuttuu ihmisen kokoiseksi jättiläislepakoksi. Lepakoksi muuttumisen ja sen mukanaan tuomien yliluonnollisten voimien ohella yhdiste vaikuttaa hänen älykkyyteensä ja muistiinsa.

Ihmislepakko muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Animaatiosarjassa Batman: The Animated Series Robert Langstromin ääninäyttelijänä toimii Marc Singer, ja Ihmislepakon roolissa esiintyy Frank Welker. Langstrom toimii sarjassa eläintieteiden tutkijana Gotham Cityn eläintarhassa. Hän esiintyy Ihmislepakon hahmossa jo sarjan ensimmäisessä jaksossa ”Lepakkoja ja ihmisiä”. Robert Langstromin vaimo Francine Langstromin ääninäyttelijänä sarjassa on Meredith MacRae. Batman: The Animated Series -sarjaa seuranneessa spin-off -sarjassa The New Batman Adventures Ihmislepakon hahmo ei esiinny lainkaan, mutta sen sijaan Robert ja Francine Langstrom tekevät cameo-esiintymisen eräässä sarjan jaksossa.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Detective Comics (1937) - #400 The Comic Book Database. Arkistoitu 26.4.2015. Viitattu 16.6.2015. (englanniksi)