KGBeast

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

KGBeast on superroisto, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa sarjakuvissa. Jim Starlinin ja Jim Aparon luoma hahmo on tullut tunnetuksi Batmanin vastustajana.

Anatoli Knyazev koodinimeltään "The Beast" ja C.I.A.n mukaan "KGBeast" on koulutettu salamurhaaja "The Hammerin", KGB:n huippusalaisen solun toimesta. Sen lisäksi, että hän on useiden kamppailulajien mestari, hänen vahvuutensa on kyberneettisesti lisääntynyt, ja hän hallitsee myös jokaisen tunnetun tappavan aseen käytön. Hänen ensiesiintymisensä aikaan hänen huhutaan tappaneen ainakin 200 ihmistä. The Beast esiintyi ensimmäisen kerran tarinassa "Ten Nights of The Beast" Batman #417 maaliskuussa 1988, josta myöhemmin painettiin uudelleen samanniminen pokkari. Hammerin kenraali, joka on vihainen siitä, että Neuvostoliiton hallitus pyrkii parantamaan suhteita Yhdysvaltoihin, lähettää Knyazevin tehtävälle tappaa 10 korkea-arvoista Yhdysvaltain virkamiestä yrittääkseen lamauttaa Strategic Defense Initiative -ohjelman. Näihin kuuluu tiedemiehiä, siviilihallinnon virkamiehiä, sotilashenkilöitä ja poliitikkoja, joista viimeinen on tuolloin Yhdysvaltojen Presidentti Ronald Reagan, joka vieraili Gotham Cityssä.

Batmanin yrityksistä huolimatta KGBeast eliminoi lähes kaikki kohteensa. Erityisesti hän esittelee häikäilemättömyyttään myrkyttämällä koko juhlan ja tappaen yli 100 ihmistä varmistaakseen, että hänen kohteensa kuolee. Kun Batman vihdoin kohtaa Knyazevin kaksintaistelussa, hän saa nopeasti yliotteen, ja tuolloin osoittautuu Batmania paremmaksi sekä taktisessa suunnittelussa että sitoutumisessa. Koska KGBeast ei kuitenkaan ymmärrä, että hänellä oli etuja Batmaniin verrattuna, hän pakenee, koska hän uskoo, että Batmanilla on sankarin maineeseen perustuvia satunnaisia ​​tilanteita, ja menettää mahdollisuuden tappaa Batman, koska Pimeyden ritari on myöhemmin parantanut taitojaan sen jälkeen.

Kahden välisen uusintaottelun aikana Batman sitoo KGBeastin vasemman ranteen Batropella. Sen sijaan, että KGBeast joutuisi vangiksi, hän tarttuu läheiseen kirveeseen ja katkaisee sidotun kätensä onnistuen pakenemaan. KGBeastin raaja korvataan nopeasti kyberneettisellä aseella, jonka on valmistanut yksi Gothamin parhaista asekauppiaista.

Ennen Batmanin ja KGBeastin viimeistä yhteenottoa C.I.A. Agentti Ralph Bundy muistuttaa Batmania, että jos hänet vangitaan elävänä, hänet on luovutettava Neuvostoliitolle ja hän todennäköisesti pakenee oikeudelta. Tietäen tämän, Batman, estettyään Reaganin salamurhayrityksen, tuhoaa tämän asevarren, houkuttelee hänet viemäriin ja sitten sulkee hänet maanalaiseen huoneeseen. KGBeast kutsuu Batmanin taistelemaan häntä vastaan ​​kuolemaan, mutta sen sijaan Batman lukitsee huoneen ja hautaa salamurhaajan elävältä jättäen tämän kuolemaan.

Myöhemmässä tarinassa, Batman: Year Three, Batman huomauttaa, että hän otti myöhemmin yhteyttä poliisiin, jotka noutivat KGBeastin, joka kuitenkin pakeni ja piiloutui todistaen Neuvostoliiton hajoamisen. Hänen suojattinsa, NKVDemon, ilmaantuu Venäjällä, mutta Batmanin liittolainen, Neuvostoliiton poliisietsivä Nikita Krakov tappaa hänet. KGBeastista tulee perinteinen superpahis, joka osallistuu väärennysjärjestelmään ja joutuu lisäämään kyberneettisiä implantteja kehoonsa. Hän taistelee Robinia ja Metsästäjätärtä vastaan, mutta lopulta kuningas Snake voittaa hänet. Myöhemmin hän hankkii pienen ydinpommin, jolla hän uhkaa Gotham Cityä. Robin voittaa hänet ja hänet suljetaan lopulta Blackgaten vankilaan.

No Man's Land -tarinassa KGBeast esiintyy Lock-Upin kätyrinä, viimeksi mainitun toimiessa Blackgaten epävirallisena vartijana.

DC Rebirth tarinassa Pingviini, Black Mask ja Great White palkkaavat KGBeastin tappamaan Batmanin ja Kaksinaaman sen jälkeen, kun jälkimmäinen uhkaa luovuttaa kiristystietokokoelmansa maailmalle. Anatoli nähdään viimeksi, kun Batman heitti hänet kallion yli estääkseen häntä tappamasta joukkoa mellakoivia siviilejä. Duke Thomas pelastaa vain Batmanin, jolloin KGBeastin kohtalo on epävarma. Myöhemmin Bane palkkaa hänet murtamaan Batmanin murhaamalla hänen suojattinsa Nightwingin. Batman ajaa hänet nurkkaan tämän murhattua isänsä mökissä. Häntä ammutaan niskaan, ja Batman päättää kävellä pois jättäen tämän kohtalon jälleen kerran tuntemattomaksi. Myöhemmin paljastetaan, että KGBeastin pelastivat hallituksen agentit, jotka olivat seuranneet heidän taisteluaan kaukoetäisyydeltä.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • KGBeast esiintyi animaatioelokuvassa Batman: Assault on Arkham, jossa häntä ääninäytteli Nolan North. Elokuvassa Amanda Waller pakottaa KGBeastin liittymään Suicide Squadin jäseneksi, mutta KGBeast kieltäytyy avustamasta muita ja hänen yrittäessä karata Amanda aktivoi hänen niskassaan olevan räjähteen, mikä räjäyttää KGBeastin pään tappaen hänet.
  • KGBeast esiintyi cameo-roolissa animaatiosarjassa Justice League Unlimited, jossa hänellä ei ollut puheroolia.
  • KGBeast esiintyi Harley Quinn animaatiosarjan kolmannella kaudella, jossa häntä ääninäytteli Matt Oberg. Sarjassa paljastettiin KGBeastin kuuluvan Pöllöjen neuvostoon.

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]