Leslie Thompkins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Leslie Maurin Thompkins on kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa sarjakuvissa, yleensä sivuhahmona tarinoissa, joissa Batman esiintyy, toimien tämän liittolaisena. Kirjailija Dennis O'Neilin ja taiteilija Dick Giordanon luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran Detective Comicsissa #457 maaliskuussa 1976. Thomas Waynen läheinen ystävä ja lääketieteellinen kollega Leslie toimii hänen poikansa Brucen sijaisvanhempana, kun hänen vanhempansa on murhattu, ja myöhemmin hänestä tulee Brucen uskottu ystävä hänen ristiretkellään Batmanina. Sen lisäksi, että Leslie on yksi Batmanin liittolaisista, hän on myös tunnettu lääketieteen ammattilainen, joka on omistanut huomattavat taitonsa auttamaan Gotham Cityn vähemmän onnekkaita.

Leslie Thompkins esiintyy ensimmäisen kerran sarjakuvassa Detective Comics #457, jossa hänen kuvataan lohduttavan nuorta Bruce Waynea iltana, jolloin hänen vanhempansa murhattiin. Inspiroituneena hän omistaa elämänsä auttamaan slummien lapsia välttämään rikollista elämää. Joka vuosi vanhempiensa murhan vuosipäivänä Batman vierailee Leslien luona Park Row'ssa (johon nyt viitataan nimellä Crime Alley). Leslie ei kuitenkaan tiedä, että hän on sama poika, jota hän auttoi vuosikymmeniä aiemmin.

Myöhempinä vuosina Leslieä kuvataan Brucen isän Thomas Waynen läheisenä ystävänä ja kollegana. Hän ottaa tehtäväkseen huolehtia Brucesta pojan vanhempien murhan jälkeen ja toimii usein perheen hovimestarin Alfred Pennyworthin kanssa vanhempana ja huoltajana. Batman-erikoissarjassa 1 (1984), kun pukeutunut poliisimurhaaja Wrath kuolee taistelussa Batmanin kanssa, Leslie lohduttaa Wrathin surevaa tyttöystävää samalla tavalla kuin nuorta Brucea. Hän myös lopulta saa tietää, että Bruce on Batman. Wrathin tyttöystävästä, entisestä mafioso Gayle Hudsonista tulee Leslien läheinen ystävä. Jossain vaiheessa tämä suojelee Leslieä kahdelta hyökkääjältä, jotka pelkäävät Gaylen kostoa.

Leslie ei hyväksy Brucen valppautta ja tuntee olevansa osittain vastuussa hänen muuttumisestaan ​​Batmaniksi, koska pelkää, että hän jotenkin epäonnistuu hänen roolissaan. Hänet on myös yhdistetty romanttisesti Alfrediin useammin kuin kerran.

Hän johtaa rikollisten ja huumeidenkäyttäjien klinikkaa Gotham Cityssä. Vaikka suurin osa hänen potilaistaan ​​on toistuvia rikoksentekijöitä, hän jatkaa työnsä tekemistä pitkäjänteisesti ja päättäväisesti. No Man's Land -tarinasarjan aikana hän johtaa Gothamin ainoaa lääketieteellistä klinikkaa, joka toimii tiukan "ei väkivaltaa" -politiikan mukaisesti potilaiden toimista ja aikeista riippumatta. Jopa Killer Croc kunnioittaa sääntöä ja pysyy poissa.

Joskus No Man's Landin jälkeen paljastetaan, että hänellä on veli nimeltä Jeremia. Hän pyytää Jean Paul Valleyn etsimään hänet.

War Games crossoverin aikana Stephanie Brown kärsii vakavista vammoista Black Maskin käsissä, ja hänet viedään Leslien klinikalle hoitoon. Batman luuli alun perin Stephanien kuolleen vammoihinsa, mutta myöhemmin Batman huomaa sotarikosten tarinan aikana, että Leslie hoiti häntä tarkoituksellisesti väärin, mikä johti hänen kuolemaansa toivoen, että se opettaisi Batmanille sen, että hänen jatkuva lasten käyttäminen kumppaneina oli vain heidän laittamista elämään vaarassa.

Purettuaan omaisuutensa ja luovutettuaan ne Stephanien tyttärelle hän pakenee Afrikkaan. Batman seuraa häntä ja pakottaa hänet tunnustamaan kertoen hänelle kylmästi, ettei hän ehkä lopeta väkivaltaa, mutta hän ei ollut koskaan heittänyt toista ruumista kasaan lausunnon toivossa. Hän varoittaa häntä, että hän on nyt vain yksi murhaaja hänen silmissään, ja jos hän koskaan palaisi Yhdysvaltoihin tai harjoittaisi lääketiedettä uudelleen, hän toisi hänet oikeuden eteen.

Salaperäinen tuttu hahmo on väijynyt Tim Drakea pukeutuneena Stephanien Spoiler-asuun, jonka Tim jossain vaiheessa luulee kuvitelleensa sen olevan Stephanie itse. Seuraaja osoittautuu todellakin Stephanieksi. Paljastettiin, että Leslie lavasti tytön kuoleman ja vaihtoi ruumiin yliannostuksen uhrin kanssa, jolla oli samanlainen vartalotyyppi. Vuoden 2008 Robin/Spoiler-erikoiskuvassa näytetään sekä Leslie että Stephanie elossa ja maanpaossa suojelemassa kylää jossain Afrikassa.

Batman: Battle for the Cowl -tarinan tapahtumien jälkeen Leslie Thompkins on jälleen perustanut liikkeen Gothamiin yrittääkseen aloittaa alusta ja jatkaa onnettomien auttamista. Hän sai Cavalierin henkivartijakseen ja on yhdessä Barbara Gordonin kanssa alkanut auttaa Teinititaanien entistä työtoveria nimeltä Wendy Harris selviytymään hänen jalkojensa käytön menettämisestä. Alfred ja Dick Grayson ovat toivottaneet Leslien lämpimästi tervetulleiksi. Tim Drake kuitenkin säilyttää kylmän asenteensa häntä kohtaan hänen Stephanieta koskevien toimiensa vuoksi.

Vuonna 2011 The New 52 käynnisti DC-universumin uudelleen. Leslie Thompkins esiintyy nuorempana kuin tavallisesti kuvataan Red Hood and the Outlaws -lehden sivuilla. Häneen viitaataan Jason Toddin takaumassa Punahuppuna: hän otti hänet luokseen Gotham Cityn klinikkaansa sen jälkeen, kun Jokeri hakkasi hänet henkihieveriin tuuman päässä hänen elämästään.

Myöhemmin Batman Eternal #27 tarinassa Killer Croc astuu sisään väkivaltaisesti Gotham Child Servicesin toimistoon yllättäen Leslien ja vaatii, että Jade palautettaisiin hänelle, jotta tämä voi antaa hänelle tavaroita, joita hänellä ei koskaan ollut. Leslie myöntää, että Jade on palautettu Ibanescun perheelle.

Vuonna 2016 DC Comics toteutti uuden julkaisunsa uudelleen nimeltä DC Rebirth, joka palautti jatkuvuutensa sellaiseen muotoon kuin se oli ennen The New 52:ta. Lesliellä on salainen klinikka, joka on perustettu hylättyyn rakennukseen, jota Azrael (Jean-Paul Valley) käytti aiemmin tukikohtana, jossa hän hoitaa hänen vammojaan tarinan aiemmin tapahtuneesta pommi-iskusta. Hän ei hyväksy Batmanin suunnitelmaa saada teini-ikäiset mukaan, mikä tarkoittaa tiimiä, jonka Batman ja Batwoman olivat koonneet äskettäisessä Detective Comicsissa.

Myöhemmin hänen kimppuunsa hyökättiin ja hänet ilmeisesti tapettiin hänen altistuttua Jokerimyrkyn muunnelmalle. Detective Comics #999 numerossa paljastetaan, että koko tapahtuma oli vain simulaatiota.

Marco Palmierin novellissa "Best of All", joka esiintyy ei-kaanonisessa antologiassa The Further Adventures of The Joker, Jokeri kertoo Batmanille, että Leslie on hänen äitinsä. Hän kertoo Leslien laittaneen hänet lapsena mielisairaalaan, kun hän murhasi isänsä, joka pahoinpiteli häntä. Tarina on moniselitteinen sen suhteen, puhuuko Jokeri totta, ja Leslie selittää tarinan tapansa viitata "lapsiinsa" erilaisiin aiemmin hoitamiinsa orpoihin.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Leslie Thompkins esiintyi vuoden 1992 Batman: The Animated Series -sarjassa, jossa häntä ääninäytteli Diana Muldaur. Tämä versio on Bruce Waynen elinikäinen ystävä, joka on käynyt lääketieteellistä koulua tämän isän Thomasin kanssa. Hän tietää Batmanin salaisen henkilöllisyyden ja toimii hänelle paikan päällä lääkärinä hoitaen luottamuksellisesti vammoja, joita Bruce Waynella ei voitu julkisesti tietää ilman epäilyksiä. Leslie ei esiintynyt sarjan jatko-osassa The New Batman Adventuresissa lukuun ottamatta cameo-esiintymistä jaksossa "Chemistry".
  • Animaatioelokuvassa Batman: Gotham by Gaslight Leslie Thompkinsiin pohjautuvaa hahmoa Sisar Leslietä ääninäytteli Grey Griffin.
  • Televisiosarjassa Gotham Leslie Thompkinsia esitti Morena Baccarin. Tämä versio on lääkäri, jolla on on-off-suhde James Gordoniin ja jolla ei ole yhteyksiä Thomas Wayneen. Myöhemmin hän toimii hetken Narrowsin johtajana Edward Nygman rinnalla. Sarjan loppuun mennessä hän on naimisissa Gordonin kanssa ja auttaa häntä kasvattamaan tytärtään Barbara Gordonia.
  • Leslie Thompkins esiintyi Titans televisiosarjan jaksossa Lazarus, jossa häntä esitti Krista Bridges. Tämä versio on terapeutti ja Jonathan Cranen entinen kollega. Bruce määrää Jason Toddin hänen kanssaan terapiaan, jotta tämä pystyy olemaan taas Robin. Kahden istunnon jälkeen, joissa Jason tajuaa, että Bruce aikoo korvata hänet, Jason soittaa lyhyesti Leslielle ja kutsuu häntä valehtelijaksi ennen kuin vierailee Jonathan Cranen luona.