Anarky

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anarky
Luoja(t) Alan Grant
Norm Breyfogle
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics #608 (marraskuu 1989)
Oikea nimi Lonnie Machin
Pituus 172 cm
Paino 68 kg
Henkilöllisyydet Moneyspider
Suhteet
Sukulaiset Linda Penman (biologinen äiti)
Jokeri (mahdollinen biologinen isä)
Roxanne Machin (adoptio äiti kuollut)
Mike Machin (adoptio isä kuollut)

Anarky oikealta nimeltään Lonnie Machin on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo ja Batmanin vihollinen. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui Detective Comics #608 -sarjakuvassa vuonna 1989.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lonnie Machin oli opiskelija ja lapsinero kun hän kehitti Anarkyn identiteetin omien uskomustensa mukaisesti ja alkoi puhdistamaan Gotham Cityä korruptiosta mutta hänen väkivaltainen toimintatapansa ja horjumaton uskonsa anarkiaan asettavat hänet napit vastakkain Batmanin kanssa. Batman otti hänet kiinni, vaikka hänen isänsä Mike yritti suojella häntä.

Lonnien ollessa pidätettynä nuorten vankilassa. Hän alkoi toimia salanimellä Moneyspider ja alkoi varastamaan rahaa suurilta yrityksiltä tietokoneen avulla ja ohjasi varastamansa rahat kolmansille osapuolille, jotka sitä hänen mielestään enemmän tarvitsivat. Tim Drake kuitenkin pysäytti toiminnan ennen kuin Timistä tuli Robin.

Kun Arkham Asylumin vankeja vapautettiin, Lonnie vapautui myös ja jatkoi Anarkyn toimia ja taisteluaan Gothamin korruptiota vastaan. Kun hän huomasi tilanteen huonouden hän ajatteli, että Batman olisi vastuussa Gothamin kaaoksesta. Kun hän alkoi suunnitella Batmanin kaatamista Linnunpelätin aloitti suunnitelmansa levittää pelkokaasua kaupunkiin. Anarky otti suunnitelman itselleen Batmanin ja Scarecrowin tuhoamiseksi. Hän melkein onnistui suunnitelmastaan, mutta hänelle annettiin Scarecrowin pelkokaasua eikä hän kyennyt voittamaan Batmania ja Linnunpelätintä, Batman varoitti Anarkia, ettei tämä enää yrittäisi taistella häntä vastaan. Anarky suostui eikä häntä viety takaisin vankilaan.

Henkilötiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]