Anarky

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anarky
Luoja(t) Alan Grant
Norm Breyfogle
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics #608 (marraskuu 1989)
Henkilötiedot
Oikea nimi Lonnie Machin
Pituus 172 cm
Paino 68 kg
Henkilöllisyydet Moneyspider
Suhteet
Sukulaiset Linda Penman (biologinen äiti)
Jokeri (mahdollinen biologinen isä)
Roxanne Machin (adoptio äiti kuollut)
Mike Machin (adoptio isä kuollut)

Anarky oikealta nimeltään Lonnie Machin on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo ja Batmanin vihollinen. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui Detective Comics #608 -sarjakuvassa vuonna 1989.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lonnie Machin oli opiskelija ja lapsinero kun hän kehitti Anarkyn identiteetin omien uskomustensa mukaisesti ja alkoi puhdistaa Gotham Cityä korruptiosta. Hänen väkivaltainen toimintatapansa ja horjumaton uskonsa anarkiaan asettavat hänet kuitenkin vastakkain Batmanin kanssa. Batman otti hänet kiinni, vaikka hänen isänsä Mike yritti suojella häntä.

Lonnien ollessa pidätettynä nuorisovankilassa hän alkoi toimia salanimellä Moneyspider ja ryhtyi varastamaan rahaa suurilta yrityksiltä tietokoneen avulla. Hän ohjasi varastamansa rahat kolmansille osapuolille, jotka sitä hänen mielestään eniten tarvitsivat. Tim Drake kuitenkin pysäytti toiminnan ennen kuin Timistä tuli Robin.

Kun Arkham Asylumin vankeja vapautettiin, Lonnie vapautui myös ja jatkoi toimintaansa Anarkyna ja taisteluaan Gothamin korruptiota vastaan. Lonnie piti Batmania syypäänä Gothamin kaaokseen. Kun hän alkoi suunnitella Batmanin kaatamista Linnunpelätin aloitti suunnitelmansa levittää pelkokaasua kaupunkiin. Anarky omi suunnitelman itselleen Batmanin ja Linnunpelätin tuhoamiseksi. Hän melkein onnistui suunnitelmassaan, mutta hänelle annettiin Linnunpelätin pelkokaasua eikä hän kyennyt voittamaan Batmania ja Linnunpelätintä. Batman varoitti Anarkya, ettei tämä enää yrittäisi taistella häntä vastaan. Anarky suostui eikä häntä viety takaisin vankilaan.

Henkilötiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]