Mokkasiinikäärme

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mokkasiinikäärme (eng. Copperhead) on usean DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvän superrikollisen nimi. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran The Brave and the Boldin numerossa 78 heinäkuussa 1968. Hahmon loivat Bob Haney ja Bob Brown. Hahmo on toiminut pääosin Batmanin ja tämän liittolaisten vastustajana.

Ensimmäinen Mokkasiinikäärme oli John Doe -niminen rikollinen, joka pukeutui käärmeasuun. Hän teki useita varkauksia, kunnes Batman ja Batgirl saivat hänet kiinni. Myöhemmin Mokkasiinikäärme siirtyi henkirikoksiin. Hän oli sarjamurhaaja ja tukehdutti uhrinsa pukunsa hännällä. Tänä aikana hän tuli pakkomielteiseksi kohteensa suhteen eikä ajattele mitään ennen kuin kohde oli kuollut, mikä osoittautui toisinaan heikkoudeksi, koska hän jätti huomiotta kaiken, mitä hän ei pitänyt välittömästi merkityksellisenä. Vaikka hän oli mestarillinen vääntämään ruumistaan käärmeihmisenä, hän oli suurelta osin voimaton ilman käärmeennahkaista pukuaan. Underworld Unleashed -tarinan aikana Mokkasiinikäärme myi sielunsa demoni Neronille vastineeksi voimista, ja hänet muutettiin tappavaksi ihmisen ja käärmeen hybridiksi. Hän myöhemmin kuoli Manhunterin, Kate Spencerin tappamana.

Toinen Mokkasiinikäärme oli Nathan Prince, joka oli Terror Titans ryhmän jäsen ja Teinititaanien vihollinen. Hän toimi Kellokuninkaan apulaisena, kunnes tämä petti hänet. Hänellä ei ollut supervoimia ja hän käytti käärmeteemaista pukua, kuten alkuperäinen Mokkasiinikäärme teki.

Kolmas Mokkasiinikäärme oli Sameer Park niminen Pakistanilainen mutatoitunut antropomorfinen käärmemies, jolla oli käärmemäisiä kykyjä. Hän oli Secret Society of Super Villains järjestön jäsen, kunnes Deathstroke tappoi hänet Forever Evil #5 tarinassa.

Neljäs naispuolinen Mokkasiinikäärme oli Jane Doe, joka debytoi joskus edeltäjänsä kuoleman jälkeen. Hänellä ei näytä olevan mitään supervoimia ja hän käyttää sen sijaan erilaisia ​​myrkkyvälineitä, kuten heittotikkoja, sen lisäksi, että hän on taitava kamppailulajeissa. Hän on eteläamerikkalainen rikospomo Central Cityssä sekä entinen palkkasoturi, joka on taistellut Batmania ja Salamaa vastaan. Kaksinaama asetti Batmanin päästä suuren palkkion, jonka monet superroistot ja palkkasoturit, mukaan lukien Mokkasiinikäärme, aikoivat kerätä. Useiden muiden roistojen ohella Mokkasiinikäärme jäljitti Batmanin aktiiviseen junaan. Kyytiin kiipeävä Doe yritti tappaa Batmanin, mutta hän pääsi pakoon hyppäämällä virtaavaan puroon. Lyhyen salamurhien ja muiden palkkasoturitöiden jälkeen Doe kutsuttiin johtamaan perheidensä rikosliiketoimintaa Central Cityssä. Kun salaperäinen kilpailijapomo alkoi tunkeutua hänen alueelleen, hän päätti palkata useita palkkasotureita valvomaan sääntöään, mukaan lukien Shrapnel, Musta Hämähäkki ja Trigger Twins. Salama kuitenkin pidätti heidät kaikki, mikä sai Mokkasiinikäärmeen aloittamaan neuvottelut salaperäisen rikollisherran kanssa, joka paljastui Konnien Kapteeni Pakkaseksi löytääkseen tavan voittaa Salaman. Mokkasiinikäärme seurasi tämän suunnitelmaa Salaman tappamiseksi, mutta Kapteeni Pakkanen kääntyi häntä vastaan, kun hän asetti kylmäpommin asetoimitukseen. Salama pystyi pelastamaan hänet saatuaan Kapteeni Pakkasen kiinni, mutta ilman todisteita hänen osallisuudestaan ​​hänen annettiin kävellä vapaana.

Viides tuntematon Mokkasiinikäärme, jonka nimi ei ole tiedossa, osallistui Helena Bertinellin äidin Fenicen järjestämään suunnitelmaan, ja Petolinnut (Birds of Prey) pidättävät hänet. Myöhemmin hän esiintyy yhtenä monista roistoista, jotka Batman ja Kissanainen kukistavat, kun hän ottaa jälkimmäisen työnsä tyypillisenä yönä. Tämä versio näyttää epäinhimilliseltä, kuparinen iho ja ei-käärmeen kaltaiset ominaisuudet, kuten hampaat. Myöhemmin heidät on esitetty yhtenä Batman's Rogues Galleryn monista roistoista, jotka Bane kukisti yrittäessään tavoittaa Batmanin Arkhamissa.

Mokkasiinikäärmeen käärmeihmistaidot antavat hänelle mahdollisuuden sovittaa itsensä uskomattoman pieniin tiloihin (kuten savupiippuihin). Hän käytti alun perin käärme-aiheista pukua, joka oli valmistettu metalli- ja elastisista kuiduista ja peitti haavoittuvat kohdat Kevlarilla, mikä teki siitä luodinkestävän ja läpäisemättömän lähes mihin tahansa leikkausaseeseen. Puku oli käsitelty erittäin liukkaalla veden- ja lämmönkestävällä silikonigeelillä, jonka ansiosta Mokkasiinikäärme pystyi liukumaan mitä tahansa pintaa pitkin ja liukumaan pois ahtaista kohdista. Puvun häntää voitiin venyttää useita jalkoja ja se oli riittävän vahva murskaamaan luuta ja särkemään kiven. Puvun kypärässä oli kaksi seitsemän tuumaa pitkää hampaat, jotka pystyivät lävistämään ihmisen ihon ja jotka oli päällystetty voimakkaalla kuparipääkäärmeistä peräisin olevalla neurotoksiinilla. Myrkky voi halvaannuttaa ihmisen melkein välittömästi, ja kuolema seuraisi 30 minuutin sisällä. Myöhemmin alkuperäinen Mokkasiinikäärme myi sielunsa demoni Neronille ja muutettiin ihmisen ja käärmeen hybridiksi. Hänen refleksinsä ja ketteryytensä kasvoivat huomattavasti, ja hän sai myrkylliset hampaat, haarukkakielen, kynnet ja tarttuvan hännän.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • John Doen versio Mokkasiinikäärmeestä esiintyi animaatiosarjoissa Justice League ja Justice League Unlimited, joissa häntä ääninäyttelivät Efrain Figueroa ja Jose Yenque. Tätä versiota kuvataan yleensä akrobaattisena idioottina, joka jatkuvasti ylittää itsensä melkein jokaisessa esiintymisessään.
  • John Doen versio Mokkasiinikäärmeestä esiintyi cameo-roolissa Batman: The Brave and the Bold sarjan jaksossa "Legends of the Dark Mite!"
  • John Doen versio Mokkasiinikäärmeestä esiintyi lyhyesti animaatioelokuvassa Superman/Batman: Public Enemies, jossa hänellä ei ollut puheroolia.
  • Sameer Parkin versio Mokkasiinikäärmeestä esiintyi animaatioelokuvassa Suicide Squad: Hell to Pay, jossa häntä ääninäytteli Gideon Emery. Tämä versio on meta-inhimillinen käärmeihminen, jolla on useita kyberneettisiä modifikaatioita, mikä antaa hänelle tarraavan hännän ja metallileuan, joka pystyy sylkemään hapanta myrkkyä. Hänet värvätään Amanda Wallerin Suicide Squadiin ja hänen tehtäväkseen on noutaa hänelle "Get Out of Hell Free" -kortti. Tehtävän aikana Killer Frost pettää joukkueen ja melkein pakenee kortin kanssa, mutta Mokkasiinikäärme taistelee häntä vastaan, kunnes Waller räjäyttää hänen kaulaansa istutetun pommin pitääkseen joukkueen linjassa tappaen hänet ja Killer Frostin.
  • Naispuolinen versio Mokkasiinikäärmeestä esiintyy Gotham televisiosarjan jaksossa "Lovecraft", jossa häntä esittää Lesley-Ann Brandt. Tämä versio hahmosta on Larissa Diaz, ammattimainen salamurhaaja, käärmeihminen ja kaksintaistelija.

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • John Doen versio Mokkasiinikäärmeestä esiintyy Batman: The Brave and the Bold – The Videogame -pelissä, jossa häntä ääninäyttelee Dee Bradley Baker.
  • John Doen versio Mokkasiinikäärmeestä esiintyy Lego DC Super Villains -pelissä, jossa häntä ääninäyttelee Gideon Emery.
  • Tuntematon naispuolinen versio Mokkasiinikäärmeestä esiintyy Batman: Arkham Origins -pelissä, jossa häntä ääninäyttelee Rosa Salazar. Tämä versio on taitava käärmeihminen ja pakotaiteilija, joka käyttää metallisia kynsiä, käsineitä, jotka on päällystetty myrkyllä, joka saa hänen raapimansa kokemaan voimakkaita hallusinaatioita ennen kuolemaansa. Hänen uskotaan myös kuuluvan eteläamerikkalaisten salamurhaajien ryhmään, jotka kaikki käyttävät nimimerkkiä "Copperhead". Sarjakuvissa esiintynyt Jane Doen versio Mokkasiinikäärmeestä muistuttaa ulkonäöltään pelissä esiintynyttä hahmoa.