Amanda Waller

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Amanda Blake Waller on kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvakirjoissa. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran Legends #1 -sarjassa vuonna 1986, ja sen loivat John Ostrander, Len Wein ja John Byrne.

Amanda Waller on Suicide Squad -antisankariryhmän toimeksiantaja. Hän työskentelee Yhdysvaltain hallitukselle ja hän on antagonisti ja satunnainen liittolainen DC-universumin supersankareille, kuten Batmanille ja Teräsmiehelle. Myöhemmin hän toimi metaihmisten asioiden sihteerinä presidentti Lex Luthorin alaisuudessa, ennen kuin hänet pidätettiin Luthorin julkisen luopumisen jälkeen. Waller määrättiin uudelleen Checkmaten johtoon Valkoisena kuningattarena, mutta hänen oli pakko erota, koska hän osallistui Operation Salvation Run -operaatioon.

Amanda Waller oli ennen naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta, mutta hänen perheensä murhattiin. Hänen alkuperäinen sukunimensä oli White. Waller menestyi valtiotieteissä ja hänestä tuli kongressin avustaja. The New 52 sarjakuvissa Amanda Waller perusti myöhemmin Oikeuden Yhteiskunnan, järjestön, joka on erillinen ryhmä Oikeuden Puolustajista, jossa hänet esitetään A.R.G.U.S.:n johtajana.

Injustice 2 sarjakuvassa Amanda Waller pakkovärvää Harley Quinnin liittymään Suicide Squadiin, koska hän ei ole tämän mielestä hyvittänyt rikoksiaan. Myöhemmin Jason Todd tappoi Amandan ottaessaan tämän johtaman ryhmän haltuunsa Teräsmiehen ja Damianin vapauttamiseksi.

Muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]