Hullu Hatuntekijä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Batmanin hahmoa. Hullu Hatuntekijä voi viitata myös Liisan seikkailut ihmemaassa -kirjan hahmoon Hatuntekijä.
Hullu Hatuntekijä
Hullu Hatuntekijä piirrossarjassa The New Batman Adventures
Hullu Hatuntekijä piirrossarjassa The New Batman Adventures
Luoja(t) Bob Kane
Lew Sayre Schwartz
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Batman nro 49
Henkilötiedot
Oikea nimi Jervis Tetch
Status aktiivinen
Pituus 142 cm
Paino 68 kg
Voimat Tekniset mielenhallintalaitteet

Hullu Hatuntekijä (Jervis Tetch) on fiktiivinen rikollinen DC Comicsin sarjakuvamaailmassa ja Batmanin vihollinen. Hän esiintyi ensi kerran Batman-lehdessä nro 49, ja hänet loivat Bob Kane ja Bill Finger.[1] Hahmon alkuperä on Lewis Carrollin kirjassa Liisan seikkailut ihmemaassa (Hatuntekijän hahmo). Hän on myös tiedemies, joka keksii ja käyttää teknisiä mielenhallintalaitteita vaikuttaakseen uhriensa mieliin ja manipuloidakseen niitä. Hän on yksi Batmanin kestävimmistä vihollisista ja kuuluu vastustajakollegioon, joka muodostaa Batmanin rikollisten gallerian.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jervis Tetch syntyi köyhään perheeseen mutta oli hyvin älykäs. Hän ihastui alakoulussa Alice-nimiseen tyttöön. Kerran hän pyysi tyttöä tanssiaisiin mutta Alice ei ollut kiinnostunut Jervisistä "sillä tavalla". Tämä särki Jervisin sydämen. Hän onkin kidnapannut tämän monta kertaa.

Ensiesiintymisessään Hulluna Hatuntekijänä Tetch yrittää varastaa pokaalin Gothamin huviveneklubilta ja aloittaa rikosharrastuksen, joka päättyy Batmanin huijatessa häntä hänen yrittäessään ryöstää katsojia korkean yhteiskunnan hevosnäytöksestä. Tetch lähetetään myöhemmin Arkham Asylumiin (vaikka hänen kohtalonsa paljastetaan vasta Detective Comics #510:ssä). Hullua Hatuntekijää ei tämän jälkeen enää nähty Silver Agen sarjakuvissa. Myöhemmissä Silver Agen tarinoissa esiintyi huijarihahmoja, jotka väittivät Batmanille olevansa Hullu Hatuntekijä, kunnes oikea Jarvis Tech onnistui pakenemaan Arkhamista ja paljastamaan totuuden.

Hullu Hatuntekijä muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mad Hatter (comic book character) Comic Vine Viitattu 20.9.2012 (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.