Harvey Bullock (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Harvey Bullock
Luoja(t) Doug Moench
Don Newton
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Detective Comics nro 441 (heinäkuu 1974)
Henkilötiedot
Oikea nimi Harvey Bullock
Status aktiivinen
Pituus 178 cm
Paino 113 kg
Ryhmäsidokset GCPD
Edelliset ryhmäsidokset Checkmate

Harvey Bullock on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä poliisietsivä. Doug Moenchin ja Don Newtonin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1974 Detective Comics -sarjakuvalehden numerossa 441.

Harvey Bullock on Gotham Cityn kiistanalaisin poliisi. Hän oli 1980-luvun sarjakuvissa korruptoitunut poliisi, joka otti vastaan lahjuksia ja sai tehtäväkseen pormestari Hamilton Hilliltä sabotoida komisario James Gordonin uraa. Sittemmin hän kuitenkin pelasti Gordonin hengen Jokerin käsistä, kaksikko pysäytti myös roiston räjäyttämästä kaupunkia Bullockin selvittämien vihjeiden perusteella.

Vuosia myöhemmin hänet ylennettiin etsiväksi ja hän sai parikseen Renee Montoyan, josta tuli Bullockin uskollinen työpari. Kaksikko työskenteli yhdessä siihen asti kunnes Bullock erosi GCPD:sta sisäisen tutkimuksen seurauksena, kun häntä epäiltiin osasyylliseksi komisario Gordonin salamurhayritykseen.[1] Hän kuitenkin toimi silloin tällöin yksityisetsivänä Gotham Centralissa. Myöhemmin Bullock työskenteli jonkin aikaa kansainvälisen vakoojatoimiston Checkmaten kanssa. He kohtaavat uhkauksia väärentäjistä kulttiterroristeihin. Hänellä on kivinen suhde yläpuolellaan oleviin, kuten tiedusteluasiantuntijan Amanda Wallerin uhmaamiseen sankarillisen vartijan Black Thornin murhasta.

Osana DC:n One Year Later -tarinaa Bullock on palannut GCPD:hen ymmärtäen, että hänelle ei sallita yhtäkään virhettä. Tämän taustalla olevia olosuhteita ei tunneta, ja ainoa vihje on toistaiseksi linja: "Kuusi kuukautta siitä, kun Harvey Bullock teki löytönsä." Batman ja Bullock ovat tehneet rauhan ja sopivat antavansa toisilleen toisen mahdollisuuden menneiden erimielisyyksiensä jälkeen; Batman kertoo Bullockille, että hän pitää kirjanpitoa "poistettuna". City of Bane tarinan jälkeen Harvey Bullockista tuli uusi Gothamin poliisipäällikkö Jim Gordonin erottua virastaan.

Injustice: Gods Among Us sarjakuvassa Harvey Bullock liittyy Teräsmiestä vastaan taisteleviin kapinallisiin, kunnes Year Three julkaisussa hän kuolee Aaveen tappamana.

Muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harvey Bullock esiintyi ensi kerran televisiossa animaatiosarjassa Batman, jaksossa ”On Leather Wings” syyskuussa 1992. Häntä ääninäytteli sarjassa Robert Costanzo. Hahmo pohjautui hyvin pitkälti sarjakuvaversioonsa ja hän inhosi Batmania, syyttäen tätä osalliseksi useimpiin rikoksiin.

Bullock kuvataan sarjassa usein nihkeänä, ylimielisenä, ja älyllisesti ja motorisesti sarjan muita poliiseja yksinkertaisempana ja kömpelömpänä hahmona, joka esimerkiksi kompastelee pienimpiinkin esteisiin ja tajuaa rikospaikkojen johtolangat vasta kun ne erikseen hänelle selitetään. Bullock on myös sarjakuvaversioita lyhytpinnaisempi ja menettää usein malttinsa varsinkin nokkelampien konnien kuten Linnunpelättimen ja Jokerin suhteen. Hän on myös Pormestari Hillin ohella sarjan ainoa ei-rikollinen hahmo joka tuntee suoraa inhoa Batmania ja Robinia kohtaan.

Harvey Bullockin suomenkielinen ääninäyttelijä oli Ilkka Merivaara vuoden 1992 Batman sarjan suomeksi dupatussa versiossa.

Harvey Bullock esiintyi myös The New Batman Adventures -sarjassa sekä vierailevana hahmona Superman: The Animated Series sarjan jaksoissa "World's Finest" and "Knight Time". Bullock esiintyi myös Static Shock animaatiosarjan jaksossa "Hard as Nails".

Harvey Bullock esiintyi televisiosarjassa Gotham, jossa häntä esitti Donal Logue.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1992–1998
2003, 2013
Robert Costanzo Batman
Teräsmies
The New Batman Adventures
Static Shock
Batman ja Pakkasherra
Batman: Salaperäinen Batwoman
Batman: Arkham Origins
2003 Dean Elliott Batman: Dark Tomorrow
2014– Donal Logue Gotham
2019 Bill Camp Joker
  1. Harvey Bullock ComicVine Viitattu 2.5.2010 (englanniksi)