Lego Marvel Super Heroes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
LEGO Marvel Super Heroes
Kehittäjä Traveller’s Tales
Julkaisija Warner Bros. Interactive Entertainment
Feral Interactive (OS X)
Jakelija Steam, Humble Store, Nintendo eShop, Microsoft Store, Google Play, App Store ja PlayStation Store
Ohjaaja Arthur Parsons
Tuottaja Steve Harding
Käsikirjoittaja Arthur Parsons
Stephen Sharples
Jonathan Smith
Säveltäjä Rob Westwood
Pelisarja Lego Marvel Super Heroes
Julkaistu
  • NA 22. lokakuuta 2013
  • AUS 13. marraskuuta 2013
  • EU 15. marraskuuta 2013
PlayStation 4
  • NA 15. marraskuuta 2013
  • EU 29. marraskuuta 2013
Xbox One
  • NA 22. marraskuuta 2013
  • EU 29. marraskuuta 2013
Mac OS X
  • 8. toukokuuta 2014
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 10 vuotta tai vanhempi, 10 vuotta tai vanhempi ja 10 vuotta tai vanhempi
PEGI 7
USK 12, USK 12, USK 12, USK 12, USK 12, USK 12 ja USK 12
Alusta Mac OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, Windows, Wii U, Xbox 360, Xbox One
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

LEGO Marvel Super Heroes on TT Gamesin kehittämä ja Warner Bros. Interactive Entertainmentin julkaisema toimintaseikkailupeli, joka julkaistiin vuonna 2013 usealle alustalle. Pelissä pelaaja pääsee New Yorkin kaupungin vapaaseen maailmaan, pelaamaan monipuolisia kenttiä ja kokeilemaan uusia hahmoja.

Pelissä pääsee muun muassa Vapaudenpatsaalle ja Empire State Buildingille. Hahmot pystyvät muun muassa heittämään autoja ilmaan ja matkustamaan junalla. Käytössä on useita hahmoja, joilla on monenlaisia voimia, kuten kyky lentää tai muuttua näkymättömäksi. Pelillä on kaksi jatko-osaa: LEGO The Avengers ja LEGO Marvel Super Heroes 2. Mobiilialustoille (älypuhelimet ja käsikonsolit) on julkaistu peli LEGO Marvel Super Heroes: Universe in Peril.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hopeasurffari lentää kilpaa Rautamiehen kanssa S.H.I.E.L.D.:n helialuksen lähellä. Tohtori Doom ampuu Hopeasurffaria tuhoten tämän laudan joka muuttuu moneksi Kosmisiksi palikoiksi. Doom vie palikat piilopaikkaansa Keski-Eurooppaan. Doom juttelee asiasta salaperäiselle miehelle televisioruudun kautta ja sanoo aloittavansa ”Doctor Doom’s Doom Rise of Doom” -nimisen aikeensa. Samaan aikaan New Yorkissa Rautamies ja Hulk kukistavat Kuvotuksen ja Hiekkamiehen, jotka riehuvat lähellä keskustaa.

S.H.I.E.L.D:n komentaja Nick Fury ja tämän avustaja Phil Coulson tulevat paikalle. Fury lähettää Kapteeni Kapteeni Amerikan ja Herra Fantastisen Ihmenelosten tornille hakemaan kosmista palikkaa. Kapteeni Amerikka ja Herra Fantastinen löytävät Tohtori Mustekalan sabotoimassa, ja tämä lähettää sankareiden kimppuun Octobotteja ja pakenee. Kapteeni Amerikka ja Herra Fantastinen lähtevät perään, ja joukon tappelu johtaa Daily Buglelle asti jossa J. Jonah Jameson raivoaa työntekijöille. Hämähäkkimies tulee apuun, ja he päihittävät Tohtori Mustekalan, mutta Vihreä Menninkäinen sieppaa kosmisen palikan. Fury, Coulson ja Maria Hill lähettävät matkaan Haukansilmän ja Mustan Lesken. Coulson opastaa Haukansilmän ja Mustan Lesken OSCORPiin, jossa Hämähäkkimies jo odottaa. Joukko löytää Vihreän Menninkäisen, mutta tämä pakenee ja tuhoaa seinän jonka takana oleva Deadpool vahingoittuu. Seuraavassa kohtaamisessa Vihreä Menninkäinen pudottaa ryhmän roskapuristimeen. He selviytyvät ja huomaavat käytävien olevan Symbiootin peitossa. He taistelevat tiensä Symbiootin peittämien tiedemiesten läpi ja kohtaavat Venomin, jonka voitettuaan Hulk ja Rautamies auttavat merikapteenia laivan korjauksessa ja tämä vie heidät vankilasaarelle.

Vankilalla he tapaavat Wolverinen sekä Whiplashin, Johtajan, Sapelihampaan ja Mystikon. Whiplash ja Johtaja kukistetaan. Sapelihammas vapauttaa Carnagen, Punakallon, Deadpoolin, Magneton, Stan Leen ja muita. Magneto tuhoaa Rautamiehen Mark 6 -puvun. Hulk ja Wolverine taistelevat Magnetoa ja Sapelihammasta vastaan hississä, joka vie katolle. Roistot pakenevat ja Kuvotus hyökkää Hulkin ja Wolverinen kimpuun. Magneto pakenee helikopterilla ja Sapelihammas toisella. Magneton Helikopterin ohjaaja paljastuu Mystikoksi. Hulk paiskaa Kuvotuksen päin helikopteria jossa Sapelihammas on. Kuvotus että Sapelihammas pidätetään. Kapteeni Amerikka saapuu paikalle ja Wolverine aistii Lokin karanneen myös ja kysyy missä Thor on. Selviää, että salaperäinen mies jonka kanssa Doom puhui, on Loki.

Tony Stark ja Kapteeni Amerikka lähtevät Stark Towerille hakemaan uutta Rautamies-pukua, mutta selviää että joku on sabotoinut turvatoimia. Selviää, että Loki, Mandariini ja Aldrich Killian ovat hyökänneet. Sankarit käynnistävät järjestelmän uudelleen ja lopulta Rautamies saa Mark 42 -puvun. Loki pakenee ja sankarit kukistavat Killianianin. Mandariini tunkeutuu Hulkille tarkoitetun rautapuvun sisään ja alkaa terrorisoida. Kukistettuaan Mandariinin Haukansilmä ja Musta Leski lähtevät Empire State Buildingille. He aistivat Wolverinen olevan jo paikalla. Haukansilmä ja Musta Leski löytävät Hydran piilopaikan. Punakallo huomaa heidät ja sulkee oven mutta Liekki sulattaa oven. Joukko jahtaa Punakalloa, Lokia ja Kallon apuria Arnim Zolaa. Kallo tainnuttaa Haukansilmän ja Mustan Lesken ja Loki pakenee jälleen. Kapteeni Amerikka rientää apuun, ja hän sekä Liekki aloittavat taiston Punakalloa vastaan. Wolverine kamppaa Punakallon reaktoria päin, jolloin tämä saa sähköiskun ja menettää tajunsa. Ulkona Wolverine lähtee omalle tielleen ja Liekki ja kapteeni Amerikka näkevät salaman iskevän satamassa ja lähtevät sinne samalla kun Deadpool piiloutuu nakkisämpyläkojun taakse.

Satamassa Wolverine, Kapteeni Amerikka ja Liekki tapaavat Thorin, joka Thor vie muut Asgardiin, jossa on kaaos meneillään. He jahtaavat Lokia, kunnes tämä herättää tuhoajapatsaan henkiin. Lopulta Loki kukistetaan, mutta Wolverine vie asgardilaisperäisen palikan (tesserakti) X-kartanoon. Roistojen seuraava kohde on X-kartano. X-kartanolla odottaa Jean Grey Ja kyklooppi. He menevät sisään ja huomaavat Juggernautin, voimakkaan mutantin. Lopulta he tapaavat Pedon. Seuraavaksi he saavat Juggernautin tajuttomaksi, kun Magneto ja Mystikko pakenee. Ihmeneloset menevät seuraavaksi Pysäyttämään Tohtori Doomin aikeita, mutta saavat vastaansa Vihreän menninkäisen ja vangitsevat hänet. Seuraavaksi Magneto menee vapaudenpatsasaan kanssa aktivoimaan Lokin Avaruusasemaa. Mutta Möykky,Kapteeni Amerikka Ja Storm Yrittää pysäyttää heidät ja joutuvat taisteluun Magneton kanssa. Taistelun jälkeen Magneto paljastuu Mystikoksi, ja oikea Magneto pakenee Lokin Avaruusasemalla avaruuteen Lokin ja Doomin kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.