Phil Coulson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Phil Coulson
Luoja(t)
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Iron Man (2008)
Oikea nimi Phillip J. Coulson
Ryhmäsidokset S.H.I.E.L.D.
Suhteet

Phil Coulson on Marvel Cinematic Universen elokuvissa ja televisiosarjoissa esiintyvä hahmo, jota näyttelee Clark Gregg. Hän on rauhanturva- ja vakoilujärjestö S.H.I.E.L.D.:n agentti. Hän on esiintynyt elokuvissa Iron Man (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011), The Avengers (2012) ja Captain Marvel (2019). Hahmo on myös yksi televisiosarjan S.H.I.E.L.D. Agentit (2013–) päähenkilöistä.[1] Hahmo on sittemmin esiintynyt myös Marvel Comicsin sarjakuvissa sekä Marvel Animationin animaatiosarjoissa.[2][3][4]

Marvel Cinematic Universe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phil Coulson esiteltiin elokuvassa Iron Man, jossa hän yritti udella Tony Starkilta tietoja tämän ajasta terroristijärjestö Kymmenen Sormuksen panttivankina Afghanistanissa. Hän on myös yksi useista S.H.I.E.L.D.-agenteista, jotka Pepper Pottsin opastamina yrittävät pidättää Obadiah Stanen, joka oli tehnyt yhteistyötä Kymmenen Sirmuksen kanssa ja havitellut Stark-yhtiöitä itselleen. Elokuvassa Iron Man 2 Coulson saa tehtäväkseen valvoa Starkia, kun tämä syntetisoi uutta alkuainetta kaarireaktorin voimanlähteeksi. Mutta sitten Coulson saa tehtäväkseen lähteä suorittamaan uutta tehtävää New Mexicoon. Sekä elokuvan lopputekstien jälkeinen kohtaus että elokuvan Thor juoni paljastivat, että Coulsonin tehtävä oli tutkia kraateri, johon Thorin vasara oli pudonnut. Coulson ja Thor ansaitsevat elokuvan toistensa luottamuksen ja varmistavat, että S.H.I.E.L.D. tekisi Thorin kanssa yhteistyötä vastaisuudessakin. Elokuvassa The Avengers Coulson saa kuolettavan haavan Lokin valtikasta ja S.H.I.E.L.D.:n johtaja Nick Fury käyttää tätä motivoidakseen Kostajia tekemään yhteistyötä. Captain Marvelissa, joka sijoittuu vuoteen 1995, Coulson oli vielä aloitteleva S.H.I.E.L.D.-agentti, mutta työskenteli jo siihen aikaan Furyn alaisena.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Leppilampi, Markku: Marvel herättää henkiin suositun kuolleen hahmon - nähdään tulevassa elokuvassa Episodi.fi. 27.3.2018. Viitattu 12.08.2018.
  2. Richards, Dave: NYCC: Spencer's "Secret Avengers" are the Newest Agents of S.H.I.E.L.D. Comic Book Resources. Arkistoitu . Viitattu 14.8.2018. (englanniksi)
  3. Thor: God of Thunder #19 (huhtikuu 2014)
  4. Collura, Scott: Comic-Con: Ultimate Spider-Man Toon and Avengers Season 2 IGN. 23.7.2011. Arkistoitu . Viitattu 14.8.2018. (englanniksi)
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.