Luettelo Marvel Cinematic Universen televisiosarjoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marvel Cinematic Universe -televisiosarjat
Marvel Cinematic Universe television series
Kestoaika 41–69 minuuttia
Perustuu Marvel Comicsin sarjakuvahahmoihin
Alkuperämaa Yhdysvallat
Verkko
Esitetty 2013-9-2424. syyskuuta 2013 –
jatkuu edelleen
Tuotantokausia
  • Marvel Television
  • 29 (12 eri sarjasta)
Jaksoja
  • Marvel Television
  • 386
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t)
Tuotantoyhtiö(t)
Levittäjä

Marvel Cinematic Universen (MCU) televisiosarjat ovat Marvel Comicsin sarjakuviin perustuvia supersankaritelevisiosarjoja. Sarjat ovat olleet tuotannossa vuodesta 2013 alkaen, ja siitä asti Marvel Television ja ABC Studios, yhdessä sen tuotanto-osasto ABC Signature Studiosin kanssa, ovat esittäneet yksitoista televisiosarjaa, esittäen niitä antennilähetyksinä ABC:llä, suoratoistona Netflixissä ja Hulussa sekä kaapelitelevisiolähetyksinä Freeformilla. Lisäksi Marvel Studios—MCU-elokuvat toteuttanut tuotantostudio—kehittää Disney+:lle lukuisia televisiosarjoja, joilla on Marvel Televisionin sarjoista poiketen ovat suuremmat budjetit ja ovat virallisesti osa elokuvien muodostamia vaiheita, keskittyen elokuvista tuttuihin sivuhahmoihin.

Ensimmäinen Marvel Cinematic Universen televisiosarja, S.H.I.E.L.D. Agentit, alkoi Yhdysvalloissa ABC-kanavalla syksyllä 2013, ja sitä seurasi Agent Carter alkuvuodesta 2015. Marvel myös teki Imax Corporationin kanssa sopimuksen televisiosarjan Inhumans kahden ensimmäisen jakson esittämisestä Imax-teattereissa syyskuussa 2017 ennen koko sarjan esittämistä ABC-kanavalla saman vuoden aikana. Netflixin Marvel-sarjoista kaksi ensimmäistä, Daredevil ja Jessica Jones, julkaistiin vuonna 2015. Luke Cage julkaistiin vuonna 2016 sekä Iron Fist, The Defenders ja The Punisher vuonna 2017. MCU laajentui vuonna 2017 laajentui televisiosarjan Runaways myös Huluun, jonne julkaistiin vuonna 2020 myös Helstrom. Vuonna 2018 Freeform-kanavalla alettiin esittämään televisiosarjaa Cloak & Dagger. Disney+-sarjoista julkaistaan WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, Ms. Marvel, Hawkeye ja What If...? -animaatiosarjan ensimmäinen tuotantokausi vuonna 2021, sekä Moon Knight, She-Hulk ja televisiospesiaali The Guardians of the Galaxy Holiday Special vuonna 2022. Lisäksi Disney+-sarjoista on julkistettu Secret Invasion, Ironheart, Armor Wars ja lyhytanimaatiosarja I Am Groot.

Marvel Television[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ABC-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen esitys Showrunner
Alkoi Päättyi Verkko
S.H.I.E.L.D. Agentit 1 22 2013-9-2424. syyskuuta 2013 2014-5-1313. toukokuuta 2014 ABC Jed Whedon, Maurissa Tancharoen ja Jeffrey Bell[1]
2 22 2014-9-2323. syyskuuta 2014 2015-5-1212. toukokuuta 2015
3 22 2015-9-2929. syyskuuta 2015 2016-5-1717. toukokuuta 2016
4 22 2016-9-2020. syyskuuta 2016 2017-5-1616. toukokuuta 2017
5 22 2017-12-11. joulukuuta 2017 2018-5-1818. toukokuuta 2018
6 13 2019-5-1010. toukokuuta 2019 2019-8-22. elokuuta 2019
7 13 2020-5-2727. toukokuuta 2020 2020-8-1212. elokuuta 2020
Agent Carter 1 8 2015-1-66. tammikuuta 2015 2015-2-2424. helmikuuta 2015 Tara Butters, Michele Fazekas ja Chris Dingess[2]
2 10 2016-1-1919. tammikuuta 2016 2016-3-11. maaliskuuta 2016
Inhumans 1 8 2017-9-2929. syyskuuta 2017[a] 2017-11-1010. marraskuuta 2017 Scott Buck[4]
  1. Kaksi ensimmäistä Inhumansin jaksoa esitettiin Imax-teattereissa 1. syyskuuta 2017 alkaen elokuvana nimeltä Inhumans: The First Chapter kahden viikon ajan ja esitettiin sen jälkeen televisiossa ABC:llä 29. syyskuuta.[3]

Ensimmäinen Marvel Cinematic Universeen kuuluva Marvel Televisionin kehittämä televisiosarja oli S.H.I.E.L.D. Agentit, jonka pilottjakson ABC tilasi elokuussa 2012.[5][6] Tammikuussa 2014 paljastettiin, että ABC oli tilannut toisenkin televisiosarjan, Agent Carterin.[7] In Marraskuussa 2016, Marvel ja IMAX Corporation julkistivat televisiosarjan nimeltä Inhumans, kun samanniminen elokuva oli poistettu Marvel Studiosin julkaisuaikataulusta.[8][9][10] Keskustellessaan Marvel Televisionin sarjojen luokittelusta elokuussa 2019, Loeb selitti Marvelin luokitelleen ABC-sarjat nimelle ”Marvel Heroes”, koska niissä oli enemmän yhteyksiä elokuviin kuin muissa sarjoissa, erityisesti S.H.I.E.L.D. Agenteissa ja Agent Carterissa, joiden avainpäähenkilöt esiintyivät elokuvissa ennen omia televisiosarjojaan.[11]

Netflix-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen julkaisu Verkko Showrunner
Daredevil 1 13 2015-4-1010. huhtikuuta 2015 Netflix Steven S. DeKnight[12]
2 13 2016-3-1818. maaliskuuta 2016 Doug Petrie ja Marco Ramirez[13]
3 13 2018-10-1919. lokakuuta 2018 Erik Oleson[14]
Jessica Jones 1 13 2015-11-2020. marraskuuta 2015 Melissa Rosenberg[15]
2 13 2018-3-88. maaliskuuta 2018
3 13 2019-6-1414. kesäkuuta 2019
Luke Cage 1 13 2016-09-3030. syyskuuta 2016 Cheo Hodari Coker[16]
2 13 2018-6-2222. kesäkuuta 2018
Iron Fist 1 13 2017-3-1717. maaliskuuta 2017 Scott Buck[17]
2 10 2018-9-77. syyskuuta 2018 Raven Metzner[18]
The Defenders 1 8 2017-8-1818. elokuuta 2017 Marco Ramirez[19]
The Punisher 1 13 2017-11-1717. marraskuuta 2017 Steve Lightfoot[20]
2 13 2019-1-1818. tammikuuta 2019

Lokakuussa 2013 Marvel valmisteli neljää draamasarjaa ja yhtä minisarjaa, yhteensä 60 jaksoa, esittääkseen niitä VOD-palveluissa tai kaapelitelevision välityksellä, Netflixin, Amazonin ja WGN American osoittaessa kiinnostusta.[21] Marraskuussa 2013 ilmoitettiin, että Disney tulisi julkaisemaan Netflixiin näyteltyjä televisiosarjoja Daredevilistä, Jessica Jonesista, Rautanyrkistä ja Luke Cagesta, johtaen lopulta Puolustajista kertovaan minisarjaan.[22] Näitä sarjoja ja niiden hahmoja kutsutaan Marvel Televisionin sisällä kutsutaan nimillä ”Marvel Street-Level Heroes” tai ”Marvel Knights”.[23]

Nuortensarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen esitys / julkaisu Showrunner
Alkoi Päättyi Verkko
Runaways 1 10 2017-11-2121. marraskuuta 2017 2018-1-88. tammikuuta 2018 Hulu Josh Schwartz ja Stephanie Savage[24]
2 13 2018-12-2121. joulukuuta 2018
3 10 2019-12-1313. joulukuuta 2019
Cloak & Dagger 1 10 2018-6-77. kesäkuuta 2018 2018-8-22. elokuuta 2018 Freeform Joe Pokaski[25]
2 10 2019-4-44. huhtikuuta 2019 2019-5-3030. toukokuuta 2019

Vuoden 2011 San Diego Comic-Con Internationalissa Loeb paljasti, että Viitasta ja Tikarista oli kehitteillä televisiosarja[26] Freeform tilasi projektin huhtikuussa 2016.[27] Saman vuoden elokuussa Hulu tilasi televisiosarjan Karkureista.[28] Marveli alun perin aikonut toteuttaa crossoveria sarjojen välille,[29] mutta lopulta elokuussa 2019 ilmoitettiin, että Viitta ja Tikari tekisivät esiintymisen Runawaysin kolmannella tuotantokaudella.[30] Loeb selitti Marvelin luokittelevan sekä Runawaysin että Cloak & Daggerin Marvel Televisionin nuortenfiktioon, kun Marvel Studios oli toteuttanut omana nuortenfiktionaan uudet Hämähäkkimies-elokuvat. Loeb toivoi alun perin sarjojen välille enemmän crossover-esiintymisiä,[11] mutta Cloak and Daggerin ilmoitettiin lokakuussa 2019 päättyvän toiseen tuotantokauteen,[31] ja Runawaysin ilmoitettiin saman vuoden marraskuussa päättyvän kolmanteen tuotantokauteen.[32]

Adventure into Fear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Adventure into Fear
Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen julkaisu Verkko Showrunner
Helstrom[a] 1 10 2020-10-1616. lokakuuta 2020 Hulu Paul Zbyszewski[34]
  1. Helstromin tuotanto siirtyi Marvel Studiosille kun Marvel Television yhdistettiin siihen ja sen johtajien siirtyessä töihin edellä mainitulle studiolle sarjan tuotannon viimeistelemiseksi.[33]

Hulu tilasi toukokuussa 2019 kaksi televisiosarjaa, joista ensimmäinen keskittyisi Aaveajajaan ja toinen keskittyisi Daimon ja Ana Helstromiin. Tarkoitus oli muodostaa niiden välille samanlainen crossover kuin Netflix-sarjojen välille.[35] Loeb itse kertoi elokuussa Marvelin käyttävän näistä sarjoista kollektiivistä nimitystä ”Adventure into Fear”, ja että siihen oli suunnitteilla useampikin sarja.[11] Ghost Rider peruttiin kuukausi myöhemmin luovien erimielisyyksien vuoksi.[36] Joulukuussa 2019, kun Marvel Television lakkautettiin ja vastuu kaikista jo tuotannossa olevien sarjojen tuotannoista siirtyi Marvel Studiosille, kehitysvaiheeseen jääneet sarjat päätettiin jättää toteuttamatta.[33] Helstromin ilmoitettiin joulukuussa 2020 olevan lopetettu yhteen ainoaan tuotantokauteen.[37]

Marvel Studios[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkoi Päättyi Verkko Pääkäsikirjoittaja Status
Neljäs vaihe
WandaVision 1 9[38] 2021-1-1515. tammikuuta 2021 2021-3-55. maaliskuuta 2021[38] Disney+ Jac Schaeffer[39] Julkaistavana
The Falcon and the Winter Soldier 1 6[40] 2021-3-1919. maaliskuuta 2021[41] 2021-4-2323. huhtikuuta 2021[42] Malcolm Spellman[43] Odottaa julkaisua
Loki 1 6[44] toukokuu 2021[45] Ei tiedossa Michael Waldron[46] Kuvattavana
What If...? 1 10[47] kesä 2021[48] Ei tiedossa A. C. Bradley[49] Tuotannossa
2 10[47] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Esituotannossa
Ms. Marvel 1[50] Ei tiedossa syksy 2021[51] Ei tiedossa Bisha K. Ali[52] Kuvattavana
Hawkeye 1[53] Ei tiedossa loppusyksy 2021[54] Ei tiedossa Jonathan Igla[55]
Moon Knight 1[50] 6[56] 2022[57] Ei tiedossa Jeremy Slater[58] Esituotannossa
She-Hulk 1[50] 10[56] 2022[57] Ei tiedossa Jessica Gao[59]
The Guardians of the Galaxy Holiday Special Spesiaali[60] joulukuu 2022[60] James Gunn[60] Kehityksessä
Secret Invasion 1[61] 6[62] Ei tiedossa Ei tiedossa Kyle Bradstreet[63]
Ironheart 1[61] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa
Armor Wars 1[61] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa
I Am Groot 1[64] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa

Neljäs vaihe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2019 San Diego Comic-Con Internationalissa Feige julksti sarjojen WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If...? ja Hawkeye olevan osa Marvel Studiosin neljättä vaihetta useiden elokuvien rinnalla.[48] Lisäksi vuoden 2019 D23-messuilla julkistettiin, että Ms. Marvel, Moon Knight ja She-Hulk ovat myös osa neljättä vaihetta.[65] Joulukuussa 2020 Disneyn Investor Day -virtuaalitapahtumassa julkistettiin osana neljättä vaihetta myös sarjat Secret Invasion, Ironheart, and Armor Wars sekä jouluaiheinen televisiospesiaali The Guardians of the Galaxy Holiday Special.[66]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel Television[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Rotten Tomatoes Metacritic
Marvel Heroes (ABC-sarjat)
S.H.I.E.L.D. Agentit 1 88% (72 arvostelua)[67] 74 (33 arvostelua)[68]
2 91% (32 arvostelua)[69]
3 100% (22 arvostelua)[70]
4 96% (23 arvostelua)[71]
5 100% (23 arvostelua)[72]
6 93% (15 arvostelua)[73]
7 100% (6 arvostelua)[74]
Agent Carter 1 96% (46 arvostelua)[75] 72 (27 arvostelua)[76]
2 76% (21 arvostelua)[77]
Inhumans 1 11% (47 arvostelua)[78] 27 (20 arvostelua)[79]
Marvel Knights (Netflix-sarjat)
Daredevil 1 99% (71 arvostelua)[80] 75 (22 arvostelua)[81]
2 81% (57 arvostelua)[82] 68 (13 arvostelua)[83]
3 97% (640 arvostelua)[84] 71 (6 arvostelua)[85]
Jessica Jones 1 94% (80 arvostelua)[86] 81 (32 arvostelua)[87]
2 83% (86 arvostelua)[88] 70 (19 arvostelua)[89]
3 72% (39 arvostelua)[90] 58 (5 arvostelua)[91]
Luke Cage 1 90% (72 arvostelua)[92] 79 (30 arvostelua)[93]
2 85% (62 arvostelua)[94] 64 (13 arvostelua)[95]
Iron Fist 1 20% (84 arvostelua)[96] 37 (21 arvostelua)[97]
2 55% (47 arvostelua)[98] 39 (6 arvostelua)[99]
The Defenders 1 78% (100 arvostelua)[100] 63 (30 arvostelua)[101]
The Punisher 1 67% (78 arvostelua)[102] 55 (20 arvostelua)[103]
2 60% (35 arvostelua)[104] 58 (6 arvostelua)[105]
Nuortensarjat
Runaways 1 86% (81 arvostelua)[106] 68 (22 arvostelua)[107]
2 86% (22 arvostelua)[108]
3 86% (22 arvostelua)[109]
Cloak & Dagger 1 89% (54 arvostelua)[110] 68 (15 arvostelua)[111]
2 86% (7 arvostelua)[112]
Adventure into Fear
Helstrom 1 27% (26 arvostelua)[113] 40 (9 arvostelua)[114]

Marvel Studios[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Rotten Tomatoes Metacritic
Neljäs vaihe
WandaVision 1 97% (101 arvostelua)[115] 75% (35 arvostelua)[116]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Littleton, Cynthia: ABC orders Marvel 'S.H.I.E.L.D' pilot Variety. 28.8.2012. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  2. McIntrye, Gina: ‘Agent Carter': Hayley Atwell reprises capable 1940s spy for Marvel TV show Los Angeles Times. 2.1.2015. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  3. Petski, Denise: ‘Marvel’s Inhumans’ Gets Premiere Date On ABC Deadline.com. 26.6.2017. Arkistoitu . Viitattu 21.7.2017. (englanniksi)
  4. Goldberg, Lesley: Marvel's 'Inhumans' Sets 'Dexter' Grad as Showrunner (Exclusive) The Hollywood Reporter. 6.12.2016. Arkistoitu . Viitattu 6.12.2016. (englanniksi)
  5. Andreeva, Nellie: ABC Greenlights ‘S.H.I.E.L.D’ Marvel Pilot, Joss Whedon To Co-Write & Possibly Direct 28.8.2012. Deadline.com. Arkistoitu . Viitattu 10.9.2015. (englanniksi)
  6. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D April 6, 2013. ABC Studios. Arkistoitu . Viitattu 10.9.2015. (englanniksi)
  7. Goldberg, Lesley: Marvel's 'Agent Carter': Hayley Atwell, Writers, Showrunners Confirmed for ABC Drama The Hollywood Reporter. 17.1.2014. Arkistoitu . Viitattu 17.12.2019. (englanniksi)
  8. 'Marvel's The Inhumans' Coming To IMAX & ABC In 2017 Marvel.com. 14.11.2016. Arkistoitu . Viitattu 18.11.2016. (englanniksi)
  9. Goldberg, Lesley: Marvel, ABC Set 'The Inhumans' TV Series The Hollywood Reporter. 14.11.2016. Arkistoitu . Viitattu 18.11.2016. (englanniksi)
  10. Andreeva, Nellie: 'Marvel's Inhumans': 'Hell on Wheels' Anson Mount To Star As Black Bolt in ABC Series Deadline Hollywood. 28.2.2017. Arkistoitu . Viitattu 17.12.2019. (englanniksi)
  11. a b c Patten, Dominic: Marvel TV Boss Jeph Loeb On Secret ABC Series, Disney+, 'Legion' End, More Crossovers, 'Ghost Rider' & Hulu Plans Deadline Hollywood. 12.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 17.12.2019. (englanniksi)
  12. Steven S. DeKnight Joins 'Marvel's Daredevil' 24.5.2014. Marvel.com. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  13. Cavanaugh, Patrick: Netflix Orders a Second Season of 'Marvel's Daredevil' 21.4.2015. Marvel.com. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  14. Dinh, Christine: Vincent D'Onofrio Returns As Wilson Fisk In Season 3 Of 'Marvel's Daredevil' Marvel.com. 25.10.2017. Arkistoitu . Viitattu 26.10.2017. (englanniksi)
  15. Couch, Aaron: Melissa Rosenberg to Oversee Marvel's Jessica Jones Series for Netflix The Hollywood Reporter. 12.11.2013. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  16. Spangler, Todd: Netflix, Marvel Pick ‘Luke Cage’ Showrunner, Cheo Hodari Coker Variety. 31.3.2015. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  17. Scott Buck to Showrun the Netflix Original Series 'Marvel's Iron Fist' Marvel.com. 7.12.2015. Arkistoitu . Viitattu 8.12.2015. (englanniksi)
  18. Hibberd, James: Iron Fist changing showrunners for season 2 Entertainment Weekly. 22.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 28.7.2017. (englanniksi)
  19. Li, Shirley: The Defenders EP talks juggling four heroes — and the 'crisis' that unites them Entertainment Weekly. 13.1.2017. Arkistoitu . Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  20. Hibberd, James: Marvel's The Punisher spin-off ordered by Netflix Entertainment Weekly. 29.4.2016. Arkistoitu . Viitattu 29.4.2016. (englanniksi)
  21. Andreeva, Nellie: Marvel Preps 60-Episode Package Of Four Series & A Mini For VOD & Cable Networks 14.10.2013. Deadline.com. Arkistoitu . Viitattu 11.9.2015. (englanniksi)
  22. Lieberman, David: Disney To Provide Netflix With Four Series Based On Marvel Characters 7.11.2013. Deadline.com. Arkistoitu . Viitattu 11.9.2015. (englanniksi)
  23. Patten, Dominic: Marvel TV Boss Jeph Loeb On Secret ABC Series, Disney+, ‘Legion’ End, More Crossovers, ‘Ghost Rider’ & Hulu Plans Deadline Hollywood. 12.8.2019. Viitattu 14.8.2019. (englanniksi)
  24. Andreeva, Nellie: Hulu Orders ‘Marvel’s Runaways’ Series From Josh Schwartz & Stephanie Savage Deadline.com. 17.8.2016. Arkistoitu . Viitattu 18.8.2016. (englanniksi)
  25. Goldberg, Lesley: Freeform's Fraught Year: Inside the Rebranded Network's Chase for Millennials (and a Hit Show) hollywoodreporter.com. 11.11.2016. Arkistoitu . Viitattu 11.11.2016. (englanniksi)
  26. Brothers, David: Marvel TV: ‘Hulk,’ ‘Alias’ and ‘Cloak and Dagger’ Comics To Be Adapted for Television with ABC Comics Alliance. 24.7.2011. Arkistoitu . Viitattu 31.1.2017. (englanniksi)
  27. Wagmeister, Elizabeth: Freeform Greenlights Marvel Romance Superhero Series ‘Cloak and Dagger’ (EXCLUSIVE) Variety. 7.4.2016. Arkistoitu . Viitattu 31.1.2017. (englanniksi)
  28. Goldberg, Lesley: Marvel's 'Runaways,' From 'The O.C.' Creators, Ordered to Series at Hulu The Hollywood Reporter. 3.5.2017. Arkistoitu . Viitattu 29.7.2017. (englanniksi)
  29. Goldberg, Lesley: Hulu's 'Runaways' "Lives in the Same World" as Other Marvel Fare The Hollywood Reporter. 27.7.2017. = http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/hulus-runaways-lives-same-world-as-marvel-fare-1024910 Arkistoitu . Viitattu 1.8.2019. (englanniksi)
  30. Boucher, Geoff & Hipes, Patrick: Marvel Sets 'Runaways' And 'Cloak & Dagger' Crossover Episode Deadline Hollywood. 1.8.2019. Viitattu 2.8.2019. (englanniksi)
  31. Andreeva, Nellie: 'Marvel's Cloak & Dagger' Canceled By Freeform After 2 Seasons Deadline Hollywood. 24.10.2019. Arkistoitu . Viitattu 25.10.2019. (englanniksi)
  32. Marvel’s Runaways’ To End With Season 3 On Hulu Deadline. 18.11.2019. Arkistoitu . Viitattu 18.11.2019. (englanniksi)
  33. a b Goldberg, Lesley: Marvel TV Division Folded Into Studio Unit, Layoffs Expected The Hollywood Reporter. 8.12.2019. Arkistoitu . Viitattu 14.12.2019. (englanniksi)
  34. Goldberg, Lesley: 'Ghost Rider,' 'Helstrom' Marvel Live-Action Dramas a Go at Hulu The Hollywood Reporter. 1.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 16.3.2020. (englanniksi)
  35. Goldberg, Lesley: 'Ghost Rider,' 'Helstrom' Marvel Live-Action Dramas a Go at Hulu The Hollywood Reporter. 1.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 14.1.2021. (englanniksi)
  36. Andreeva, Nellie: ‘Marvel’s Ghost Rider’ Live-Action Series Not Going Forward At Hulu Deadline. 25.9.2019. Arkistoitu . Viitattu 26.9.2019. (englanniksi)
  37. Andreeva, Nellie: ‘Helstrom’ Canceled By Hulu After One Season As Marvel Ramps Up Series Output For Disney+ Deadline Hollywood. 14.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 14.12.2020. (englanniksi)
  38. a b Davis, Brandon: Marvel Officially Announces WandaVision Is A Nine-Episode Series ComicBook.com. 4.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 4.1.2021. (englanniksi)
  39. Kit, Borys: Marvel's 'Vision and Scarlet Witch' Series Lands 'Captain Marvel' Writer (Exclusive) The Hollywood Reporter. 9.1.2019. Arkistoitu . Viitattu 10.1.2019. (englanniksi)
  40. Fleming Jr., Mike: Kari Skogland To Direct 6-Part ‘The Falcon And The Winter Soldier’ Miniseries With Anthony Mackie, Sebastian Stan, Daniel Bruhl & Emily Van Camp Deadline Hollywood. 20.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 21.5.2019. (englanniksi)
  41. Romano, Nick: The Falcon and the Winter Soldier continues Cap's legacy with new trailer Entertainment Weekly. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  42. Shows A-Z - falcon and the winter soldier, the on disney plus The Futon Critic. Viitattu 12.12.2020. (englanniksi)
  43. Kroll, Justin & Otterson, Joe: Falcon-Winter Soldier Limited Series in the Works With ‘Empire’ Writer (EXCLUSIVE) Variety. 30.10.2018. Arkistoitu . Viitattu 1.12.2018. (englanniksi)
  44. Bonomolo, Cameron: Loki to Get Six 1-Hour Episodes Directed by Kate Herron Comicbook.com. 23.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2019. (englanniksi)
  45. Bui, Hoai-Tran: ‘Loki’ Trailer: Tom Hiddleston’s God of Mischief Finds Himself at the Center of a Crime Thriller /Film. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  46. Kit, Borys: Marvel's 'Loki' Series Lands 'Rick and Morty' Writer (Exclusive) The Hollywood Reporter. 15.2.2019. Arkistoitu . Viitattu 15.2.2019. (englanniksi)
  47. a b Bonomolo, Cameron: Kevin Feige Reveals What If…? Has More Episodes Than Marvel Studios’ Other Disney+ Series Comicbook.com. 19.12.2019. Arkistoitu . Viitattu 20.12.2019. (englanniksi)
  48. a b Couch, Aaron & Kit, Borys: Marvel Unveils Post-'Endgame' Slate with 'Eternals', 'Shang-Chi' and Multiple Sequels The Hollywood Reporter. 20.7.2019. Arkistoitu . Viitattu 21.7.2019. (englanniksi)
  49. Radulovic, Petrana: Everything we learned at D23’s Disney Plus presentation Polygon. 24.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 25.8.2019. (englanniksi)
  50. a b c Couch, Aaron: Marvel Unveils 3 New Disney+ Shows Including 'She-Hulk' and 'Moon Knight' The Hollywood Reporter. 23.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2019. (englanniksi)
  51. Fisher, Jacob: Production Tidbits: 'Moon Knight', 'Aquaman 2', 'Ms. Marvel' and More Discussing Film. 11.11.2020. Arkistoitu . Viitattu 12.11.2020. (englanniksi)
  52. Kit, Borys & Goldberg, Lesley: 'Ms. Marvel' Series in the Works for Disney+ (Exclusive) The Hollywood Reporter. 23.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2019. (englanniksi)
  53. Otterson, Joe: Hawkeye Series Starring Jeremy Renner in the Works at Disney+ (EXCLUSIVE) Variety. 10.4.2019. Arkistoitu . Viitattu 10.4.2019. (englanniksi)
  54. Dinh, Christine: Hailee Steinfeld Stars as Archer Kate Bishop in ‘Hawkeye’ Series Marvel.com. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020.
  55. Kit, Borys: Marvel's 'Hawkeye' Series Finds Its Writer With 'Mad Men' Scribe (Exclusive) The Hollywood Reporter. 6.9.2019. Arkistoitu . Viitattu 7.9.2019. (englanniksi)
  56. a b Goldberg, Matt: How Long Are Marvel's Disney+ Shows? Kevin Feige Talks 'Loki', 'Falcon and the Winter Soldier', and 'She-Hulk' Collider. 11.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 12.1.2021. (englanniksi)
  57. a b Jennings, Collier: Disney+ France Reveals Hawkeye, Loki & More Marvel Shows' Release Dates Comic Book Resources. 7.4.2020. Arkistoitu . Viitattu 8.4.2020. (englanniksi) – via Dossier de Presse Disney+ 1.4.2020. The Walt Disney Company France. Arkistoitu . Viitattu 8.4.2020. (ranskaksi)
  58. Kit, Borys & Goldberg, Lesley: Marvel's 'Moon Knight' Series Finds Its Head Writer With 'Umbrella Academy' Series Creator (Exclusive) The Hollywood Reporter. 8.11.2019. Arkistoitu . Viitattu 9.11.2019. (englanniksi)
  59. Kit, Borys: Marvel's 'She-Hulk' Finds Its Head Writer With 'Rick and Morty' Scribe (Exclusive) The Hollywood Reporter. 8.11.2019. Arkistoitu . Viitattu 9.11.2019. (englanniksi)
  60. a b c Dinh, Christine: James Gunn Returns to Write and Direct 'The Guardians of the Galaxy Holiday Special' Ahead of 'Guardians of the Galaxy 3' Marvel.com. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 12.12.2020. (englanniksi)
  61. a b c Gelman, Vlada: Secret Invasion, Marvel Series Starring Samuel L. Jackson, Coming to Disney+ TVLine. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  62. Chitwood, Adam: Kevin Feige Explains Why Marvel's 'Secret Invasion' Is a Disney+ Series and Not a Movie Collider. 11.1.2021. Arkistoitu . (englanniksi)
  63. Otterson, Joe: Samuel L. Jackson to Play Nick Fury in New Marvel Disney Plus Series (Exclusive) Variety. 25.9.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  64. Anderton, Ethan: ‘Guardians of the Galaxy’ is Getting a Live-Action Holiday Special in 2022 Before Vol. 3 Arrives in 2023 /Film. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  65. Bonomolo, Cameron: Moon Knight, Ms. Marvel and She-Hulk Confirmed as Part of Marvel Studios’ Phase 4 Comicbook.com. 23.8.2019. Arkistoitu . (englanniksi)
  66. Paige, Rachel: All of the Marvel Studios News Coming out of The Walt Disney Company's 2020 Investor Day Presentation Marvel.com. 11.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 14.1.2021. (englanniksi)
  67. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  68. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D – Season 1 Reviews Metacritic. CBS. Viitattu 4.10.2016. (englanniksi)
  69. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 2.10.2018. (englanniksi)
  70. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 3 Rotten Tomatoes. Viitattu 1.12 .2018. (englanniksi)
  71. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 4 Rotten Tomatoes. Viitattu 15.6.2019. (englanniksi)
  72. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 5 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  73. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 6 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  74. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 7 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  75. Marvel's Agent Carter: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 12.9.2018. (englanniksi)
  76. Agent Carter : Season 1 Metacritic. CBS. (englanniksi)
  77. Marvel's Agent Carter: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 12.9.2018. (englanniksi)
  78. Marvel's Inhumans: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  79. Marvel's Inhumans : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 21.7.200. (englanniksi)
  80. Marvel's Daredevil: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  81. Marvel's Daredevil : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 14.2.2018. (englanniksi)
  82. Marvel's Daredevil: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  83. Marvel's Daredevil: Season 2 Metacritic. CBS. Viitattu 4.10.2016. (englanniksi)
  84. Marvel's Daredevil: Season 3 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  85. Marvel's Daredevil : Season 3 Metacritic. CBS. Viitattu 24.10.2018. (englanniksi)
  86. Marvel's Jessica Jones: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  87. Marvel's Jessica Jones : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 4.10.2016. (englanniksi)
  88. Marvel's Jessica Jones: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  89. Marvel's Jessica Jones : Season 2 Metacritic. CBS. Viitattu 10.3.2018. (englanniksi)
  90. Marvel's Jessica Jones: Season 3 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  91. Marvel's Jessica Jones : Season 3 Metacritic. CBS. Viitattu 10.3.2018. (englanniksi)
  92. Marvel's Luke Cage: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  93. Marvel's Luke Cage : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 2.11.2016. (englanniksi)
  94. Marvel's Luke Cage: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  95. Marvel's Luke Cage : Season 2 Metacritic. CBS. Viitattu 25.6.2018. (englanniksi)
  96. Marvel's Iron Fist: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  97. Marvel's Iron Fist : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 22.4.2017. (englanniksi)
  98. Marvel's Iron Fist: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  99. Marvel's Iron Fist : Season 2 Metacritic. CBS. Viitattu 12.9.2018. (englanniksi)
  100. Marvel's The Defenders: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  101. Marvel's The Defenders : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 1.9.2017. (englanniksi)
  102. Marvel's The Punisher: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  103. Marvel's The Punisher : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 14.2.2018. (englanniksi)
  104. Marvel's The Punisher: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  105. Marvel's The Punisher : Season 2 Metacritic. Viitattu 12.4.2019. (englanniksi)
  106. Marvel's Runaways: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  107. Marvel's Runaways : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 14.2.2018. (englanniksi)
  108. Marvel's Runaways: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  109. Marvel's Runaways: Season 3 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  110. Marvel's Cloak & Dagger: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.3030. (englanniksi)
  111. Marvel's Cloak & Dagger : Season 1 Metacritic. Viitattu 14.6.2018. (englanniksi)
  112. Marvel's Cloak & Dagger: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  113. Marvel's Helstrom: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 14.1.2021. (englanniksi)
  114. Marvel's Helstrom : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 14.1.2021. (englanniksi)
  115. WandaVision: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 15.1.2021. (englanniksi)
  116. WandaVision Metacritic. CBS. Viitattu 15.1.2021. (englanniksi)