Luettelo Marvel Cinematic Universen televisiosarjoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marvel Cinematic Universe -televisiosarjat
Marvel Cinematic Universe television series
Kestoaika 29–69 minuuttia
Perustuu Marvel Comicsin sarjakuvahahmoihin
Alkuperämaa Yhdysvallat
Verkko
Esitetty 2013-9-2424. syyskuuta 2013 –
jatkuu edelleen
Tuotantokausia
  • Marvel Television
  • 29 (12 eri sarjasta)
  • Marvel Studios
  • 7 (7 eri sarjasta)
Jaksoja
  • Marvel Television
  • 386
  • Marvel Studios
  • 45
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t)
Tuotantoyhtiö(t)
Levittäjä

Marvel Cinematic Universen (MCU) televisiosarjat ovat Marvel Comicsin sarjakuviin perustuvia supersankaritelevisiosarjoja. Sarjat ovat olleet tuotannossa vuodesta 2013 alkaen, ja siitä asti Marvel Television ja ABC Studios, yhdessä sen tuotanto-osasto ABC Signature Studiosin kanssa, ovat esittäneet yksitoista televisiosarjaa, esittäen niitä antennilähetyksinä ABC:llä, suoratoistona Netflixissä ja Hulussa sekä kaapelitelevisiolähetyksinä Freeformilla. Lisäksi Marvel Studios—MCU-elokuvat toteuttanut tuotantostudio—kehittää Disney+:lle lukuisia televisiosarjoja, joilla on Marvel Televisionin sarjoista poiketen ovat suuremmat budjetit ja ovat virallisesti osa elokuvien muodostamia vaiheita, keskittyen elokuvista tuttuihin sivuhahmoihin.

Ensimmäinen Marvel Cinematic Universen televisiosarja, S.H.I.E.L.D. Agentit, alkoi Yhdysvalloissa ABC-kanavalla syksyllä 2013, ja sitä seurasi Agent Carter alkuvuodesta 2015. Marvel myös teki Imax Corporationin kanssa sopimuksen televisiosarjan Inhumans kahden ensimmäisen jakson esittämisestä Imax-teattereissa syyskuussa 2017 ennen koko sarjan esittämistä ABC-kanavalla saman vuoden aikana. Netflixin Marvel-sarjoista kaksi ensimmäistä, Daredevil ja Jessica Jones, julkaistiin vuonna 2015. Luke Cage julkaistiin vuonna 2016 sekä Iron Fist, The Defenders ja The Punisher vuonna 2017. MCU laajentui vuonna 2017 laajentui televisiosarjan Runaways myös Huluun, jonne julkaistiin vuonna 2020 myös Helstrom. Vuonna 2018 Freeform-kanavalla alettiin esittämään televisiosarjaa Cloak & Dagger. Disney+-sarjoista julkaistiin WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If...? ja Hawkeye vuonna 2021, sekä Moon Knight, Ms. Marvel, She-Hulk: Attorney at Law, nimeämätön halloween-spesiaali ja The Guardians of the Galaxy Holiday Special vuonna 2022. Lisäksi Disney+-sarjoista on julkistettu Secret Invasion, Echo, Ironheart, Armor Wars, nimeämätön Wakandaan sijoittuva televisiosarja, Agatha: House of Harkness, Spider-Man: Freshman Year ja Marvel Zombies.

Marvel Television[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ABC-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen esitys Showrunner
Alkoi Päättyi Verkko
S.H.I.E.L.D. Agentit 1 22 2013-9-2424. syyskuuta 2013 2014-5-1313. toukokuuta 2014 ABC Jed Whedon, Maurissa Tancharoen ja Jeffrey Bell[1]
2 22 2014-9-2323. syyskuuta 2014 2015-5-1212. toukokuuta 2015
3 22 2015-9-2929. syyskuuta 2015 2016-5-1717. toukokuuta 2016
4 22 2016-9-2020. syyskuuta 2016 2017-5-1616. toukokuuta 2017
5 22 2017-12-11. joulukuuta 2017 2018-5-1818. toukokuuta 2018
6 13 2019-5-1010. toukokuuta 2019 2019-8-22. elokuuta 2019
7 13 2020-5-2727. toukokuuta 2020 2020-8-1212. elokuuta 2020
Agent Carter 1 8 2015-1-66. tammikuuta 2015 2015-2-2424. helmikuuta 2015 Tara Butters, Michele Fazekas ja Chris Dingess[2]
2 10 2016-1-1919. tammikuuta 2016 2016-3-11. maaliskuuta 2016
Inhumans 1 8 2017-9-2929. syyskuuta 2017[a] 2017-11-1010. marraskuuta 2017 Scott Buck[4]
  1. Kaksi ensimmäistä Inhumansin jaksoa esitettiin Imax-teattereissa 1. syyskuuta 2017 alkaen elokuvana nimeltä Inhumans: The First Chapter kahden viikon ajan ja esitettiin sen jälkeen televisiossa ABC:llä 29. syyskuuta.[3]

Ensimmäinen Marvel Cinematic Universeen kuuluva Marvel Televisionin kehittämä televisiosarja oli S.H.I.E.L.D. Agentit, jonka pilottjakson ABC tilasi elokuussa 2012.[5][6] Tammikuussa 2014 paljastettiin, että ABC oli tilannut toisenkin televisiosarjan, Agent Carterin.[7] In Marraskuussa 2016, Marvel ja IMAX Corporation julkistivat televisiosarjan nimeltä Inhumans, kun samanniminen elokuva oli poistettu Marvel Studiosin julkaisuaikataulusta.[8][9][10] Keskustellessaan Marvel Televisionin sarjojen luokittelusta elokuussa 2019, Loeb selitti Marvelin luokitelleen ABC-sarjat nimelle ”Marvel Heroes”, koska niissä oli enemmän yhteyksiä elokuviin kuin muissa sarjoissa, erityisesti S.H.I.E.L.D. Agenteissa ja Agent Carterissa, joiden avainpäähenkilöt esiintyivät elokuvissa ennen omia televisiosarjojaan.[11]

Netflix-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen julkaisu Verkko Showrunner
Daredevil 1 13 2015-4-1010. huhtikuuta 2015 Netflix Steven S. DeKnight[12]
2 13 2016-3-1818. maaliskuuta 2016 Doug Petrie ja Marco Ramirez[13]
3 13 2018-10-1919. lokakuuta 2018 Erik Oleson[14]
Jessica Jones 1 13 2015-11-2020. marraskuuta 2015 Melissa Rosenberg[15]
2 13 2018-3-88. maaliskuuta 2018
3 13 2019-6-1414. kesäkuuta 2019
Luke Cage 1 13 2016-09-3030. syyskuuta 2016 Cheo Hodari Coker[16]
2 13 2018-6-2222. kesäkuuta 2018
Iron Fist 1 13 2017-3-1717. maaliskuuta 2017 Scott Buck[17]
2 10 2018-9-77. syyskuuta 2018 Raven Metzner[18]
The Defenders 1 8 2017-8-1818. elokuuta 2017 Marco Ramirez[19]
The Punisher 1 13 2017-11-1717. marraskuuta 2017 Steve Lightfoot[20]
2 13 2019-1-1818. tammikuuta 2019

Lokakuussa 2013 Marvel valmisteli neljää draamasarjaa ja yhtä minisarjaa, yhteensä 60 jaksoa, esittääkseen niitä VOD-palveluissa tai kaapelitelevision välityksellä, Netflixin, Amazonin ja WGN American osoittaessa kiinnostusta.[21] Marraskuussa 2013 ilmoitettiin, että Disney tulisi julkaisemaan Netflixiin näyteltyjä televisiosarjoja Daredevilistä, Jessica Jonesista, Rautanyrkistä ja Luke Cagesta, johtaen lopulta Puolustajista kertovaan minisarjaan.[22] Näitä sarjoja ja niiden hahmoja kutsutaan Marvel Televisionin sisällä kutsutaan nimillä ”Marvel Street-Level Heroes” tai ”Marvel Knights”.[23]

Nuortensarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen esitys / julkaisu Showrunner
Alkoi Päättyi Verkko
Runaways 1 10 2017-11-2121. marraskuuta 2017 2018-1-88. tammikuuta 2018 Hulu Josh Schwartz ja Stephanie Savage[24]
2 13 2018-12-2121. joulukuuta 2018
3 10 2019-12-1313. joulukuuta 2019
Cloak & Dagger 1 10 2018-6-77. kesäkuuta 2018 2018-8-22. elokuuta 2018 Freeform Joe Pokaski[25]
2 10 2019-4-44. huhtikuuta 2019 2019-5-3030. toukokuuta 2019

Vuoden 2011 San Diego Comic-Con Internationalissa Loeb paljasti, että Viitasta ja Tikarista oli kehitteillä televisiosarja[26] Freeform tilasi projektin huhtikuussa 2016.[27] Saman vuoden elokuussa Hulu tilasi televisiosarjan Karkureista.[28] Marveli alun perin aikonut toteuttaa crossoveria sarjojen välille,[29] mutta lopulta elokuussa 2019 ilmoitettiin, että Viitta ja Tikari tekisivät esiintymisen Runawaysin kolmannella tuotantokaudella.[30] Loeb selitti Marvelin luokittelevan sekä Runawaysin että Cloak & Daggerin Marvel Televisionin nuortenfiktioon, kun Marvel Studios oli toteuttanut omana nuortenfiktionaan uudet Hämähäkkimies-elokuvat. Loeb toivoi alun perin sarjojen välille enemmän crossover-esiintymisiä,[11] mutta Cloak and Daggerin ilmoitettiin lokakuussa 2019 päättyvän toiseen tuotantokauteen,[31] ja Runawaysin ilmoitettiin saman vuoden marraskuussa päättyvän kolmanteen tuotantokauteen.[32]

Adventure into Fear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Adventure into Fear
Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen julkaisu Verkko Showrunner
Helstrom[a] 1 10 2020-10-1616. lokakuuta 2020 Hulu Paul Zbyszewski[34]
  1. Helstromin tuotanto siirtyi Marvel Studiosille kun Marvel Television yhdistettiin siihen ja sen johtajien siirtyessä töihin edellä mainitulle studiolle sarjan tuotannon viimeistelemiseksi.[33]

Hulu tilasi toukokuussa 2019 kaksi televisiosarjaa, joista ensimmäinen keskittyisi Aaveajajaan ja toinen keskittyisi Daimon ja Ana Helstromiin. Tarkoitus oli muodostaa niiden välille samanlainen crossover kuin Netflix-sarjojen välille.[35] Loeb itse kertoi elokuussa Marvelin käyttävän näistä sarjoista kollektiivistä nimitystä ”Adventure into Fear”, ja että siihen oli suunnitteilla useampikin sarja.[11] Ghost Rider peruttiin kuukausi myöhemmin luovien erimielisyyksien vuoksi.[36] Joulukuussa 2019, kun Marvel Television lakkautettiin ja vastuu kaikista jo tuotannossa olevien sarjojen tuotannoista siirtyi Marvel Studiosille, kehitysvaiheeseen jääneet sarjat päätettiin jättää toteuttamatta.[33] Helstromin ilmoitettiin joulukuussa 2020 olevan lopetettu yhteen ainoaan tuotantokauteen.[37]

Marvel Studios[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljäs vaihe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki neljännen vaiheen televisiosarjat ovat julkaistu Disney+:aan ja ovat olemassa yhdessä kyseisen vaiheen elokuvien kanssa.[38][39]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkuperäinen julkaisu Pääkäsikirjoittaja Ohjaaja(t)
Alkoi Päättyi
WandaVision 1 9 2021-1-1515. tammikuuta 2021 2021-3-55. maaliskuuta 2021 Jac Schaeffer[40] Matt Shakman[41]
The Falcon and the Winter Soldier 1 6 2021-3-1919. maaliskuuta 2021 2021-4-2323. huhtikuuta 2021 Malcolm Spellman[42] Kari Skogland[43]
Loki 1 6 2021-6-99. kesäkuuta 2021 2021-7-1414. heinäkuuta 2021 Michael Waldron[44] Kate Herron[45]
What If...? 1 9 2021-8-1111. elokuuta 2021 2021-10-66. lokakuuta 2021 A. C. Bradley[46][47] Bryan Andrews[46][47]
Hawkeye 1 6 2021-11-2424. marraskuuta 2021 2021-12-2222. joulukuuta 2021 Jonathan Igla[48] Rhys Thomas sekä Bert ja Bertie[49]
Moon Knight 1 6 2022-3-3030. maaliskuuta 2022 2022-5-44. toukokuuta 2022 Jeremy Slater[50] Mohamed Diab, Justin Benson ja Aaron Moorhead[51]
Ms. Marvel 1 6 2022-6-88. kesäkuuta 2022 2022-7-1313. heinäkuuta 2022 Bisha K. Ali[52] Adil ja Bilall, Meera Menon ja Sharmeen Obaid-Chinoy[53]

Tulevaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Jaksot Alkoi Päättyi Pääkäsikirjoittaja Ohjaaja(t) Status
Neljäs vaihe
She-Hulk: Attorney at Law 1 9[54] 2022-8-1717. elokuuta 2022[54] 2022-10-1212. lokakuuta 2022[55] Jessica Gao[56] Kat Coiro ja Anu Valia[57] Jälkituotannossa
Nimeämätön halloween-spesiaali Spesiaali[58] lokakuu 2022[59] Ei tiedossa Michael Giacchino[60] Kuvattavana
What If...? 2 9[61] 2022[62] Ei tiedossa A. C. Bradley[46][47] Bryan Andrews[46][47] Tuotannossa
The Guardians of the Galaxy Holiday Special Spesiaali[63] joulukuu 2022[63] James Gunn[63] Jälkituotannossa
Secret Invasion 1 6[64] Ei tiedossa Ei tiedossa Kyle Bradstreet[65] Thomas Bezucha ja Ali Selim[66]
Echo 1[47] Ei tiedossa 2023[67] Ei tiedossa Marion Dayre[68] Sydney Freeland[69] Kuvattavana
Loki 2 6[70] Ei tiedossa Ei tiedossa Eric Martin[71] Justin Benson ja Aaron Moorhead[71]
Ironheart 1 6[72] Ei tiedossa Ei tiedossa Chinaka Hodge[72] Sam Bailey ja Angela Barnes[73]
Armor Wars 1[74] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Yassir Lester[75] Ei tiedossa Esituotannossa
Nimeämätön Wakanda-televisiosarja 1[76] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Ryan Coogler[76] Ei tiedossa Kehityksessä
Tulevaisuus
Agatha: House of Harkness 1[47] Ei tiedossa 20232024[77] Ei tiedossa Jac Schaeffer[47] Ei tiedossa Kehityksessä
Spider-Man: Freshman Year 1[47] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Jeff Trammell[47] Ei tiedossa Tuotannossa
Marvel Zombies 1[47] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Zeb Wells[47] Bryan Andrews[47]
Wonder Man 1[78] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Andrew Guest[78] Destin Daniel Cretton[78] Kehityksessä
Nimeämätön Daredevil-jatkosarja 1[79] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Matt Corman ja Chris Ord[80] Ei tiedossa
Nova 1[81][82] Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa Ei tiedossa

Joulukuuhun 2020 mennessä, julkistettuaan vuoteen 2022 esitettävät sarjat,[83] Marvel Studiosin suunnitelmana oli julkaista lisää televisiosarjoja vielä viisi tai kuusi vuotta tähänkin asti julkistettujen sarjojen julkaisun jälkeen vuoteen 2028 asti.[84]

Agatha: House of Harkness[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös: Hawkeye (televisiosarja) § Spin-off

WandaVisionille alettiin lokakuussa 2021 toteuttaa Kathryn Hahnin näyttelemään Agatha Harknessiin keskittyvää spin-offia, Jac Schaefferin palatessa pääkäsikirjoittajaksi ja vastaavaksi tuottajaksi.[85] Agatha: House of Harkness julkistettiin virallisesti Disney+-päivänä, marraskuussa 2021.[47]

Spider-Man: Freshman Year[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös: Spider-Man: Homecoming § Esiosasarja

Animaatiosarja Spider-Man: Freshman Year tutkii Peter Parkerin hämähäkkivoimien alkuperää ja hänen varhaisia vaiheitaan Hämähäkkimiehenä.[47]

Sarja julkistettiin virallisesti Disney+-päivänä, marraskuussa 2021, Jeff Trammelin toimiessa sarjan pääkäsikirjoittajana ja vastaavana tuottajana. Sarjan tyyli muistuttaa varhaisia Hämähäkkimies-sarjakuvia.[47]

Spider-Man: Freshman Year sijoittuu ennen Captain America: Civil Warin (2016) ja Spider-Man: Homecomingin (2017) tapahtumia.[86]

Marvel Zombies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös: What If...? (animaatiosarja) § Marvel Zombies

Uuden sukupolven sankarit käyvät taisteluun zombipandemiaa vastaan, jolle monet Kostajista ja muista sankareista ovat altistuneet.[47]

Marvel Zombies julkistettiin virallisesti Disney+-päivänä, marraskuussa 2021, Bryan Andrewsin ohjatessa sarjan jaksot ja Zeb Wellsin toimiessa pääkäsikirjoittajana.[47] Sarja perustuu samannimiseen sarjakuvaan,[87] ja toimii jatkona What If...?:n viidennen jakson, ”Mitä jos...zombeja!?”, tarinalle.[88]

Wonder Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joulukuussa 2021, Destin Daniel Cretton allekirjoitti monivuotisen sopimuksen useiden Disney+-sarjojen toteuttamisesta Marvel Studioille, yhden komediasarjan ollessa kehityksessä jo siinä vaiheessa. Crettonin oma yhtiö Family Owned on mukana toteuttamassa sarjaa.[89][90] Kesäkuussa 2022 sarjan nimeksi paljastettiin Wonder Man, ja se keskittyy Simon Williamsiin / Ihmemieheen. Andrew Guest palkattiin sarjaan pääkäsikirjoittajaksi. Crettonin itse odotetaan ohjaavan osa sarjan jaksoista. Kuvausten odotetaan alkavan vuonna 2023.[78]

Nimeämätön Daredevil -jatkosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa 2022 paljastettiin, että Daredevilille oli suunnitteilla jatkoa,[91][79] Disneyn saatua hahmon televisio-oikeudet takaisin Netflix ja julkaistua se Disney+:aan.[92][93] Toukokuussa Matt Corman ja Chris Ord olivat kiinnitetty pääkäsikirjoittajiksi ja sarjan vastaaviksi tuottajiksi.[80]

Nova[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa 2022 paljastettiin, että Richard Riderista / Novasta oli tekeillä sarja, jonka käsikirjoittajana toimisi Sabir Pirzada.[81][82][94]

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel Televisionin lopettamisesta huolimatta, ABC sanoi olevansa valmis esittämään lisää Marvel-sarjoja.[33] Tammikuussa 2020 ABC Entertainmentin johtajat Karey Burke sanoi, että Feige ja Marvel Studios kävivät parhaillaan keskustelua siitä mitä sarjoja esittää ABC:llä, mutta huomautti Marvel Studiosin keskittyvän ensisijaisesti Disney+-sarjoihin.[95]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel Television[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Rotten Tomatoes Metacritic
Marvel Heroes (ABC-sarjat)
S.H.I.E.L.D. Agentit 1 88% (72 arvostelua)[96] 74 (33 arvostelua)[97]
2 91% (32 arvostelua)[98]
3 100% (22 arvostelua)[99]
4 96% (23 arvostelua)[100]
5 100% (23 arvostelua)[101]
6 93% (15 arvostelua)[102]
7 100% (6 arvostelua)[103]
Agent Carter 1 96% (46 arvostelua)[104] 72 (27 arvostelua)[105]
2 76% (21 arvostelua)[106]
Inhumans 1 11% (47 arvostelua)[107] 27 (20 arvostelua)[108]
Marvel Knights (Netflix-sarjat)
Daredevil 1 99% (71 arvostelua)[109] 75 (22 arvostelua)[110]
2 81% (57 arvostelua)[111] 68 (13 arvostelua)[112]
3 97% (640 arvostelua)[113] 71 (6 arvostelua)[114]
Jessica Jones 1 94% (80 arvostelua)[115] 81 (32 arvostelua)[116]
2 83% (86 arvostelua)[117] 70 (19 arvostelua)[118]
3 72% (39 arvostelua)[119] 58 (5 arvostelua)[120]
Luke Cage 1 90% (72 arvostelua)[121] 79 (30 arvostelua)[122]
2 85% (62 arvostelua)[123] 64 (13 arvostelua)[124]
Iron Fist 1 20% (84 arvostelua)[125] 37 (21 arvostelua)[126]
2 55% (47 arvostelua)[127] 39 (6 arvostelua)[128]
The Defenders 1 78% (100 arvostelua)[129] 63 (30 arvostelua)[130]
The Punisher 1 67% (78 arvostelua)[131] 55 (20 arvostelua)[132]
2 60% (35 arvostelua)[133] 58 (6 arvostelua)[134]
Nuortensarjat
Runaways 1 86% (81 arvostelua)[135] 68 (22 arvostelua)[136]
2 86% (22 arvostelua)[137]
3 86% (22 arvostelua)[138]
Cloak & Dagger 1 89% (54 arvostelua)[139] 68 (15 arvostelua)[140]
2 86% (7 arvostelua)[141]
Adventure into Fear
Helstrom 1 27% (26 arvostelua)[142] 40 (9 arvostelua)[143]

Marvel Studios[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja Tuotantokausi Rotten Tomatoes Metacritic
Neljäs vaihe
WandaVision 1 91% (407 arvostelua)[144] 77 (43 arvostelua)[145]
The Falcon and the Winter Soldier 1 83% (332 arvostelua)[146] 74 (32 arvostelua)[147]
Loki 1 92% (327 arvostelua)[148] 74 (32 arvostelua)[149]
What If...? 1 94% (101 arvostelua)[150] 69 (16 arvostelua)[151]
Hawkeye 1 92% (172 arvostelua)[152] 66 (27 arvostelua)[153]
Moon Knight 1 86% (236 arvostelua)[154] 69 (27 arvostelua)[155]
Ms. Marvel 1 98% (235 arvostelua)[156] 78 (23 arvostelua)[157]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Littleton, Cynthia: ABC orders Marvel 'S.H.I.E.L.D' pilot Variety. 28.8.2012. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  2. McIntrye, Gina: ‘Agent Carter': Hayley Atwell reprises capable 1940s spy for Marvel TV show Los Angeles Times. 2.1.2015. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  3. Petski, Denise: ‘Marvel’s Inhumans’ Gets Premiere Date On ABC Deadline.com. 26.6.2017. Arkistoitu . Viitattu 21.7.2017. (englanniksi)
  4. Goldberg, Lesley: Marvel's 'Inhumans' Sets 'Dexter' Grad as Showrunner (Exclusive) The Hollywood Reporter. 6.12.2016. Arkistoitu . Viitattu 6.12.2016. (englanniksi)
  5. Andreeva, Nellie: ABC Greenlights ‘S.H.I.E.L.D’ Marvel Pilot, Joss Whedon To Co-Write & Possibly Direct 28.8.2012. Deadline.com. Arkistoitu . Viitattu 10.9.2015. (englanniksi)
  6. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D April 6, 2013. ABC Studios. Arkistoitu . Viitattu 10.9.2015. (englanniksi)
  7. Goldberg, Lesley: Marvel's 'Agent Carter': Hayley Atwell, Writers, Showrunners Confirmed for ABC Drama The Hollywood Reporter. 17.1.2014. Arkistoitu . Viitattu 17.12.2019. (englanniksi)
  8. 'Marvel's The Inhumans' Coming To IMAX & ABC In 2017 Marvel.com. 14.11.2016. Arkistoitu . Viitattu 18.11.2016. (englanniksi)
  9. Goldberg, Lesley: Marvel, ABC Set 'The Inhumans' TV Series The Hollywood Reporter. 14.11.2016. Arkistoitu . Viitattu 18.11.2016. (englanniksi)
  10. Andreeva, Nellie: 'Marvel's Inhumans': 'Hell on Wheels' Anson Mount To Star As Black Bolt in ABC Series Deadline Hollywood. 28.2.2017. Arkistoitu . Viitattu 17.12.2019. (englanniksi)
  11. a b c Patten, Dominic: Marvel TV Boss Jeph Loeb On Secret ABC Series, Disney+, 'Legion' End, More Crossovers, 'Ghost Rider' & Hulu Plans Deadline Hollywood. 12.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 17.12.2019. (englanniksi)
  12. Steven S. DeKnight Joins 'Marvel's Daredevil' 24.5.2014. Marvel.com. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  13. Cavanaugh, Patrick: Netflix Orders a Second Season of 'Marvel's Daredevil' 21.4.2015. Marvel.com. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  14. Dinh, Christine: Vincent D'Onofrio Returns As Wilson Fisk In Season 3 Of 'Marvel's Daredevil' Marvel.com. 25.10.2017. Arkistoitu . Viitattu 26.10.2017. (englanniksi)
  15. Couch, Aaron: Melissa Rosenberg to Oversee Marvel's Jessica Jones Series for Netflix The Hollywood Reporter. 12.11.2013. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  16. Spangler, Todd: Netflix, Marvel Pick ‘Luke Cage’ Showrunner, Cheo Hodari Coker Variety. 31.3.2015. Arkistoitu . Viitattu 4.9.2015. (englanniksi)
  17. Scott Buck to Showrun the Netflix Original Series 'Marvel's Iron Fist' Marvel.com. 7.12.2015. Arkistoitu . Viitattu 8.12.2015. (englanniksi)
  18. Hibberd, James: Iron Fist changing showrunners for season 2 Entertainment Weekly. 22.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 28.7.2017. (englanniksi)
  19. Li, Shirley: The Defenders EP talks juggling four heroes — and the 'crisis' that unites them Entertainment Weekly. 13.1.2017. Arkistoitu . Viitattu 19.3.2017. (englanniksi)
  20. Hibberd, James: Marvel's The Punisher spin-off ordered by Netflix Entertainment Weekly. 29.4.2016. Arkistoitu . Viitattu 29.4.2016. (englanniksi)
  21. Andreeva, Nellie: Marvel Preps 60-Episode Package Of Four Series & A Mini For VOD & Cable Networks 14.10.2013. Deadline.com. Arkistoitu . Viitattu 11.9.2015. (englanniksi)
  22. Lieberman, David: Disney To Provide Netflix With Four Series Based On Marvel Characters 7.11.2013. Deadline.com. Arkistoitu . Viitattu 11.9.2015. (englanniksi)
  23. Patten, Dominic: Marvel TV Boss Jeph Loeb On Secret ABC Series, Disney+, ‘Legion’ End, More Crossovers, ‘Ghost Rider’ & Hulu Plans Deadline Hollywood. 12.8.2019. Viitattu 14.8.2019. (englanniksi)
  24. Andreeva, Nellie: Hulu Orders ‘Marvel’s Runaways’ Series From Josh Schwartz & Stephanie Savage Deadline.com. 17.8.2016. Arkistoitu . Viitattu 18.8.2016. (englanniksi)
  25. Goldberg, Lesley: Freeform's Fraught Year: Inside the Rebranded Network's Chase for Millennials (and a Hit Show) hollywoodreporter.com. 11.11.2016. Arkistoitu . Viitattu 11.11.2016. (englanniksi)
  26. Brothers, David: Marvel TV: ‘Hulk,’ ‘Alias’ and ‘Cloak and Dagger’ Comics To Be Adapted for Television with ABC Comics Alliance. 24.7.2011. Arkistoitu . Viitattu 31.1.2017. (englanniksi)
  27. Wagmeister, Elizabeth: Freeform Greenlights Marvel Romance Superhero Series ‘Cloak and Dagger’ (EXCLUSIVE) Variety. 7.4.2016. Arkistoitu . Viitattu 31.1.2017. (englanniksi)
  28. Goldberg, Lesley: Marvel's 'Runaways,' From 'The O.C.' Creators, Ordered to Series at Hulu The Hollywood Reporter. 3.5.2017. Arkistoitu . Viitattu 29.7.2017. (englanniksi)
  29. Goldberg, Lesley: Hulu's 'Runaways' "Lives in the Same World" as Other Marvel Fare The Hollywood Reporter. 27.7.2017. Arkistoitu . Viitattu 1.8.2019. (englanniksi)
  30. Boucher, Geoff & Hipes, Patrick: Marvel Sets 'Runaways' And 'Cloak & Dagger' Crossover Episode Deadline Hollywood. 1.8.2019. Viitattu 2.8.2019. (englanniksi)
  31. Andreeva, Nellie: 'Marvel's Cloak & Dagger' Canceled By Freeform After 2 Seasons Deadline Hollywood. 24.10.2019. Arkistoitu . Viitattu 25.10.2019. (englanniksi)
  32. Marvel’s Runaways’ To End With Season 3 On Hulu Deadline. 18.11.2019. Arkistoitu . Viitattu 18.11.2019. (englanniksi)
  33. a b c Goldberg, Lesley: Marvel TV Division Folded Into Studio Unit, Layoffs Expected The Hollywood Reporter. 8.12.2019. Arkistoitu . Viitattu 14.12.2019. (englanniksi)
  34. Goldberg, Lesley: 'Ghost Rider,' 'Helstrom' Marvel Live-Action Dramas a Go at Hulu The Hollywood Reporter. 1.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 16.3.2020. (englanniksi)
  35. Goldberg, Lesley: 'Ghost Rider,' 'Helstrom' Marvel Live-Action Dramas a Go at Hulu The Hollywood Reporter. 1.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 14.1.2021. (englanniksi)
  36. Andreeva, Nellie: ‘Marvel’s Ghost Rider’ Live-Action Series Not Going Forward At Hulu Deadline. 25.9.2019. Arkistoitu . Viitattu 26.9.2019. (englanniksi)
  37. Andreeva, Nellie: ‘Helstrom’ Canceled By Hulu After One Season As Marvel Ramps Up Series Output For Disney+ Deadline Hollywood. 14.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 14.12.2020. (englanniksi)
  38. Bisset, Jennifer: Marvel Cinematic Universe Phase 4: The Full List of Release Dates CNET. 17.5.2022. Arkistoitu . Viitattu 24.6.2022. (englanniksi)
  39. Nair, Rupesh: All Marvel Cinematic Universe Movies and TV Shows Releasing in 2022 IGN India. 21.1.2022. Arkistoitu . Viitattu 24.6.2022. (englanniksi)
  40. Kit, Borys: Marvel's 'Vision and Scarlet Witch' Series Lands 'Captain Marvel' Writer (Exclusive) The Hollywood Reporter. 9.1.2019. Arkistoitu . Viitattu 10.1.2019. (englanniksi)
  41. Couch, Aaron: Marvel Unveils 3 New Disney+ Shows Including 'She-Hulk' and 'Moon Knight' The Hollywood Reporter. 23.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2019. (englanniksi)
  42. Kroll, Justin & Otterson, Joe: Falcon-Winter Soldier Limited Series in the Works With ‘Empire’ Writer (EXCLUSIVE) Variety. 30.10.2018. Arkistoitu . Viitattu 1.12.2018. (englanniksi)
  43. Fleming Jr., Mike: Kari Skogland To Direct 6-Part ‘The Falcon And The Winter Soldier’ Miniseries With Anthony Mackie, Sebastian Stan, Daniel Bruhl & Emily Van Camp Deadline Hollywood. 20.5.2019. Arkistoitu . Viitattu 21.5.2019. (englanniksi)
  44. Kit, Borys: Marvel's 'Loki' Series Lands 'Rick and Morty' Writer (Exclusive) The Hollywood Reporter. 15.2.2019. Arkistoitu . Viitattu 15.2.2019. (englanniksi)
  45. Vejvoda, Jim: Loki Will Take Character "to an Entirely New Part of the MCU" IGN. 24.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 25.8.2019. (englanniksi)
  46. a b c d Radulovic, Petrana: Everything we learned at D23’s Disney Plus presentation Polygon. 24.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 25.8.2019. (englanniksi)
  47. a b c d e f g h i j k l m n o p q Hipes, Patrick: Disney+ Day: All The Streamer’s Film & TV News From Premiere Dates To Series Orders Deadline Hollywood. 12.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 13.11.2021. (englanniksi)
  48. Kit, Borys: Marvel's 'Hawkeye' Series Finds Its Writer With 'Mad Men' Scribe (Exclusive) The Hollywood Reporter. 6.9.2019. Arkistoitu . Viitattu 7.9.2019. (englanniksi)
  49. Kit, Borys: Marvel's 'Hawkeye' Disney+ Series Lands 'Troop Zero,' 'Comrade Detective' Directors (Exclusive) The Hollywood Reporter. 17.7.2020. Arkistoitu . Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  50. Kit, Borys & Goldberg, Lesley: Marvel's 'Moon Knight' Series Finds Its Head Writer With 'Umbrella Academy' Series Creator (Exclusive) The Hollywood Reporter. 8.11.2019. Arkistoitu . Viitattu 9.11.2019. (englanniksi)
  51. Kit, Borys: Marvel's 'Moon Knight': Indie Auteurs Justin Benson and Aaron Moorhead Board as Directors (Exclusive) The Hollywood Reporter. 8.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 9.1.2021. (englanniksi)
  52. Kit, Borys & Goldberg, Lesley: 'Ms. Marvel' Series in the Works for Disney+ (Exclusive) The Hollywood Reporter. 23.8.2019. Arkistoitu . Viitattu 24.8.2019. (englanniksi)
  53. Couch, Aaron: 'Ms. Marvel' Finds Directors in Pakistani Oscar Winner, 'Bad Boys For Life' Filmmakers (Exclusive) The Hollywood Reporter. 18.9.2020. Arkistoitu . Viitattu 19.9.2020. (englanniksi)
  54. a b Parker, Ryan: 'She-Hulk: Attorney at Law' Drops First Disney+ Trailer The Hollywood Reporter. 17.5.2022. Arkistoitu . Viitattu 18.5.2022. (englanniksi)
  55. Bisset, Jennifer: 'She-Hulk' Release Schedule: When Does Episode 1 Hit Disney Plus? CNET. 17.5.2022. Arkistoitu . Viitattu 18.5.2022. (englanniksi)
  56. Kit, Borys: Marvel's 'She-Hulk' Finds Its Head Writer With 'Rick and Morty' Scribe (Exclusive) The Hollywood Reporter. 8.11.2019. Arkistoitu . Viitattu 9.11.2019. (englanniksi)
  57. Paige, Rachel: Tatiana Maslany Stars in new 'She-Hulk' Comedy Series Coming to Disney+ Marvel.com. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 12.12.2020. (englanniksi)
  58. Gonzalez, Umberto: Marvel is Seeking Latino Lead for Disney+ Halloween Special (Exclusive) TheWrap. 26.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 12.11.2021. (englanniksi)
  59. King, Jack: Marvel's 'Blade' Reportedly Sets Filming Start Date for Summer 2022 Collider. 26.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 6.12.2021. (englanniksi)
  60. Kit, Borys: Composer Michael Giacchino to Direct Marvel's Halloween Special The Hollywood Reporter. 11.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 15.3.2022. (englanniksi)
  61. Sneider, Jeff: Exclusive: Marvel's 'What If...?' Episode Count Revealed — And It's Not What You Think Collider. 2.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 12.11.2021. (englanniksi)
  62. Barnhardt, Adam: Official Marvel Site May Confirm Four Disney+ Shows in Summer 2022 ComicBook.com. 15.1.2022. Arkistoitu . Viitattu 19.1.2022. (englanniksi)
  63. a b c Dinh, Christine: James Gunn Returns to Write and Direct 'The Guardians of the Galaxy Holiday Special' Ahead of 'Guardians of the Galaxy 3' Marvel.com. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 12.12.2020. (englanniksi)
  64. Chitwood, Adam: Kevin Feige Explains Why Marvel's 'Secret Invasion' Is a Disney+ Series and Not a Movie Collider. 11.1.2021. Arkistoitu . (englanniksi)
  65. Otterson, Joe: Samuel L. Jackson to Play Nick Fury in New Marvel Disney Plus Series (Exclusive) Variety. 25.9.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  66. Kit, Borys: ‘Secret Invasion’: Marvel’s Next Series Finds Its Directors (Exclusive) The Hollywood Reporter. 14.5.2021. Arkistoitu . Viitattu 14.5.2021. (englanniksi)
  67. Anthony, Lund: Daredevil and Kingpin Seemingly Confirmed to Appear Together in New Disney+ Series MovieWeb. 5.4.2022. Arkistoitu . Viitattu 26.4.2022. (englanniksi)
  68. Davids, Brian: 'Hawkeye' EP Trinh Tran on Casting Hailee Steinfeld and the Influence of 'Better Call Saul' The Hollywood Reporter. 19.11.2021. Viitattu 8.12.2021. (englanniksi)
  69. Barnhardt, Adam: Marvel's Echo Adds Reservation Dogs Director ComicBook.com. 19.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 24.3.2022. (englanniksi)
  70. Kroll, Justin: 'Loki' Exec Producer Michael Waldron Tapped To Write Kevin Feige's 'Star Wars' Movie As Part Of New Deal With Disney Deadline Hollywood. 7.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 1.2.2021. (englanniksi)
  71. a b Kroll, Justin: 'Loki': Justin Benson and Aaron Moorhead Tapped As Directors Of Season Two Of The Marvel Series Deadline Hollywood. 17.2.2022. Arkistoitu . Viitattu 17.3.2022. (englanniksi)
  72. a b Otterson, Joe: ‘Ironheart’: Marvel-Disney Plus Series Sets Chinaka Hodge as Head Writer (Exclusive) Variety. 27.4.2021. Arkistoitu . Viitattu 28.4.2021. (englanniksi)
  73. Kit, Borys: Marvel's 'Ironheart' Finds Its Directors While Ryan Coogler Boards as Executive Producer The Hollywood Reporter. 11.4.2022. Arkistoitu . Viitattu 12.5.2022. (englanniksi)
  74. Gelman, Vlada: Secret Invasion, Marvel Series Starring Samuel L. Jackson, Coming to Disney+ TVLine. 10.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 11.12.2020. (englanniksi)
  75. Kroll, Justin: Marvel’s ‘Armor Wars’ Starring Don Cheadle Taps Yassir Lester As Head Writer Of Disney+ Series Deadline Hollywood. 20.8.2021. Arkistoitu . Viitattu 20.8.2021. (englanniksi)
  76. a b Fleming Jr., Mike: ‘Black Panther’ Helmer Ryan Coogler Stakes His Proximity Media Banner To 5-Year Exclusive Disney Television Deal; Wakanda Series In Works For Disney+ Deadline Hollywood. 1.2.2021. Arkistoitu . Viitattu 2.2.2021. (englanniksi)
  77. Loroff, Alex: WandaVision, Moon Knight Writers Join Agatha: House of Harkness Series MovieWeb. 20.5.2022. Arkistoitu . Viitattu 14.6.2022. (englanniksi)
  78. a b c d Kit, Borys: Marvel Developing ‘Wonder Man’ Series with Destin Daniel Cretton, Andrew Guest (Exclusive) The Hollywood Reporter. 16.6.2022. Arkistoitu . Viitattu 17.6.2022. (englanniksi)
  79. a b Barnhardt, Adam: Daredevil Reboot Series Reported to Begin Filming This Year ComicBook.com. 17.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 24.3.2022. (englanniksi)
  80. a b Otterson, Joe: 'Daredevil' Disney+ Series in the Works With Matt Corman, Chris Ord Set to Write (Exclusive) Variety. 19.5.2022. Arkistoitu . Viitattu 14.6.2022. (englanniksi)
  81. a b Kroll, Justin: Marvel Developing 'Nova' Project With 'Moon Knight' Scribe Sabir Pirzada Deadline Hollywood. 24.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 26.3.2022. (englanniksi)
  82. a b Outlaw, Kofi: Marvel's Nova Reportedly Likely to Be Limited Series for Disney+ ComicBook.com. 24.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 26.3.2022. (englanniksi)
  83. Paige, Rachel: All of the Marvel Studios News Coming out of The Walt Disney Company's 2020 Investor Day Presentation Marvel.com. 11.12.2020. Arkistoitu . Viitattu 14.1.2021. (englanniksi)
  84. Chitwood, Adam: Kevin Feige Reveals How Far Out the MCU Is Planned Right Now Collider. 12.1.2021. Arkistoitu . Viitattu 14.7.2021.
  85. Otterson, Joe: 'WandaVision' Spinoff Starring Kathryn Hahn in the Works at Disney Plus (Exclusive) Variety. 7.10.2021. Arkistoitu . Viitattu 24.3.2022. (englanniksi)
  86. Couch, Aaron: Disney+ Orders '90s 'X-Men' Revival, 'Marvel Zombies' and 'Spider-Man: Freshman Year' The Hollywood Reporter. 12.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 24.3.2022. (englanniksi)
  87. Vary, Adam B.: Animated ‘X-Men,’ ‘Spider-Man,’ ‘Marvel Zombies’ Series Announced for Disney Plus Variety. 12.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 24.3.2022. (englanniksi)
  88. Baculinao, Michael: What If...? Producer Confirms Marvel Zombies Animated Series Setting Epicstream. 17.11.2021. Arkistoitu . Viitattu 24.3.2022. (englanniksi)
  89. D'Alessandro, Anthony & Andreeva, Nellie & Kroll, Justin: Destin Daniel Cretton Inks Overall Deal With Marvel Studios & Hulu’s Onyx Collective; Set For Disney+ MCU Series & ‘Shang-Chi’ Sequel Deadline Hollywood. 6.12.2021. Arkistoitu . Viitattu 6.12.2021. (englanniksi)
  90. Moreau, Jordan: ‘Shang-Chi’ Sequel in the Works With Director Destin Daniel Cretton Returning Variety. 6.12.2021. Arkistoitu . Viitattu 6.12.2021. (englanniksi)
  91. Production Weekly – Issue 1290 – Thursday, March 17, 2022 / 199 Listings – 45 Pages Production Weekly. 16.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 24.3.2022. (englanniksi)
  92. Andreeva, Nellie: Disney Preps Plans For Netflix’s ‘Daredevil’, ‘Jessica Jones’, ‘Luke Cage’ & Co. As It Is Set To Regain Control Of Marvel Series Deadline Hollywood. 11.2.2022. Arkistoitu . Viitattu 1.3.2022. (englanniksi)
  93. Sharf, Zack: 'Daredevil' and Other Marvel Shows to Stream on Disney Plus in March After Netflix Exit Variety. 1.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 14.6.2022. (englanniksi)
  94. Cavanaugh, Patrick: Marvel Developing Nova Project With Moon Knight Writer ComicBook.com. 24.3.2022. Arkistoitu . Viitattu 26.3.2022. (englanniksi)
  95. White, Peter: ABC Eyes Talks With Marvel's Kevin Feige To Develop Superhero Series For Broadcast Network Deadline Hollywood. 8.1.2020. Arkistoitu . Viitattu 14.7.2021. (englanniksi)
  96. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  97. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D – Season 1 Reviews Metacritic. CBS. Viitattu 4.10.2016. (englanniksi)
  98. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 2.10.2018. (englanniksi)
  99. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 3 Rotten Tomatoes. Viitattu 1.12 .2018. (englanniksi)
  100. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 4 Rotten Tomatoes. Viitattu 15.6.2019. (englanniksi)
  101. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 5 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  102. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 6 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  103. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Season 7 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  104. Marvel's Agent Carter: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 12.9.2018. (englanniksi)
  105. Agent Carter : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 4.10.2016. (englanniksi)
  106. Marvel's Agent Carter: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 12.9.2018. (englanniksi)
  107. Marvel's Inhumans: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  108. Marvel's Inhumans : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 21.7.200. (englanniksi)
  109. Marvel's Daredevil: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  110. Marvel's Daredevil : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 14.2.2018. (englanniksi)
  111. Marvel's Daredevil: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  112. Marvel's Daredevil: Season 2 Metacritic. CBS. Viitattu 4.10.2016. (englanniksi)
  113. Marvel's Daredevil: Season 3 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  114. Marvel's Daredevil : Season 3 Metacritic. CBS. Viitattu 24.10.2018. (englanniksi)
  115. Marvel's Jessica Jones: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  116. Marvel's Jessica Jones : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 4.10.2016. (englanniksi)
  117. Marvel's Jessica Jones: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  118. Marvel's Jessica Jones : Season 2 Metacritic. CBS. Viitattu 10.3.2018. (englanniksi)
  119. Marvel's Jessica Jones: Season 3 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  120. Marvel's Jessica Jones : Season 3 Metacritic. CBS. Viitattu 10.3.2018. (englanniksi)
  121. Marvel's Luke Cage: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  122. Marvel's Luke Cage : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 2.11.2016. (englanniksi)
  123. Marvel's Luke Cage: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  124. Marvel's Luke Cage : Season 2 Metacritic. CBS. Viitattu 25.6.2018. (englanniksi)
  125. Marvel's Iron Fist: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  126. Marvel's Iron Fist : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 22.4.2017. (englanniksi)
  127. Marvel's Iron Fist: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  128. Marvel's Iron Fist : Season 2 Metacritic. CBS. Viitattu 12.9.2018. (englanniksi)
  129. Marvel's The Defenders: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  130. Marvel's The Defenders : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 1.9.2017. (englanniksi)
  131. Marvel's The Punisher: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  132. Marvel's The Punisher : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 14.2.2018. (englanniksi)
  133. Marvel's The Punisher: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  134. Marvel's The Punisher : Season 2 Metacritic. Viitattu 12.4.2019. (englanniksi)
  135. Marvel's Runaways: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  136. Marvel's Runaways : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 14.2.2018. (englanniksi)
  137. Marvel's Runaways: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  138. Marvel's Runaways: Season 3 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.2020. (englanniksi)
  139. Marvel's Cloak & Dagger: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 21.7.3030. (englanniksi)
  140. Marvel's Cloak & Dagger : Season 1 Metacritic. Viitattu 14.6.2018. (englanniksi)
  141. Marvel's Cloak & Dagger: Season 2 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.5.2019. (englanniksi)
  142. Marvel's Helstrom: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 14.1.2021. (englanniksi)
  143. Marvel's Helstrom : Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 14.1.2021. (englanniksi)
  144. WandaVision: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 20.4.2022. (englanniksi)
  145. WandaVision Metacritic. CBS. Viitattu 3.2.2022. (englanniksi)
  146. The Falcon and the Winter Soldier: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 15.5.2022. (englanniksi)
  147. The Falcon and the Winter Soldier Metacritic. CBS. Viitattu 3.2.2022. (englanniksi)
  148. Loki: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 5.6.2022. (englanniksi)
  149. Loki - Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 3.2.2022. (englanniksi)
  150. What If...?: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 5.6.2022. (englanniksi)
  151. What If...? - Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 21.12.2021. (englanniksi)
  152. Hawkeye: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 5.6.2022. (englanniksi)
  153. Hawkeye - Season 1 Metacritic. CBS. Viitattu 13.12.2021. (englanniksi)
  154. Moon Knight: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 3.7.2022. (englanniksi)
  155. Moon Knight Metacritic. CBS. Viitattu 20.4.2022. (englanniksi)
  156. Ms. Marvel: Season 1 Rotten Tomatoes. Viitattu 8.6.2022. (englanniksi)
  157. Ms. Marvel Metacritic. CBS. Viitattu 3.7.2022. (englanniksi)