Daisy Johnson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daisy Johnson
Luoja(t)
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Salattu sota #2 (heinäkuu 2004)
Henkilötiedot
Oikea nimi Daisy Johnson
Status elossa
Ryhmäsidokset
Henkilöllisyydet Järistys, Cory Sutter, Gabrielle, Wewer, Skye
Voimat
  • värinoiden luominen ja manipulointi
  • immuuni värinöiden vaikutuksille
  • itsepuolustustaidot

Daisy Johnson, tunnettu myös nimellä Järistys (esiintynyt Suomessa myös alkuperäisellä nimellään Quake), on Marvel Comicsin luoma sarjakuvahahmo.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo esiintyy Marvel Cinematic Universeen kuuluvassa S.H.I.E.L.D. Agentit -televisiosarjassa, jota näyttelee Chloe Bennet.

  • Sarjan alussa Bennetin esittämä hahmo tunnetaan nimellä Skye, joka on hakkeri ja kuuluu Rising Tide -haktivistiryhmään. Phil Coulsonin johtaman agenttiryhmän ensimmäinen tehtävä oli napata Skye, koska tämä hakkeroitui S.H.I.E.L.D.:n tietokantaan. Nappaamisen jälkeen Skye kuitenkin liittyy Coulsonin ryhmään tarkoituksenaan kerätä tietoa S.H.I.E.L.D.:istä Rising Tidelle. Ensimmäisen kauden edetessä Skye kuitenkin ihastuu agentti Grant Wardin ja ihastuminen näyttää olevan molemmin puolista. Kauden puolessa välissä paljastuu, että Hydra on soluttautunut S.H.I.E.L.D.:iin ja Ward paljastuu yhdeksi soluttautujista.
  • Toisella kaudella paljastuu, että Skyen vanhemmat ovat elossa. Hänen isänsä on Calvin Johnson ja äiti epäinhimillinen nimeltä Jiaying, joka oli aikoinaan Hydran johtajiin kuuluvan Daniel Whitehallin vankina. Skye itsekin on epäinhimillinen ja altistuu viimeisessä taistelussa Whitehallia vastaan terrigeenisumulle, jonka seurauksena hänen järistysvoimansa aktivoituvat. Aluksi hän ei hallitse voimiaan, mutta hän kehittyy niiden käytössä, kun hänet viedään epäinhimillisten salaiseen kylään Tuonpuoleiseen, jossa Jiaying on johtajana. Kauden lopussa Skye menettää molemmat vanhempansa, kun Calvin joutuu tappamaan S.H.I.E.L.D.:iä vihollisenaan pitävän Jiayingin ja Calvinin omat muistot pyyhitään, jotta hän saisi uuden alun elämälleen.
  • Kolmannella kaudella Skye on ottanut käyttöön oikean nimensä, eli Daisy Johnsonin. Hän ihastuu epäinhimilliseen Lincoln Campbelliin, johon tutustui Tuonpuoleisessa, ja heistä molemmista tulee Coulsonin perustaman ryhmän Salaiset Soturit jäseniä, Johnsonin itse johtaessa ryhmää. Mutta kun Hydra onnistuu tuomaan planeetta Mavethilta takaisin Maahan lukuisista loisista koostuvan Hive-nimisen epäinhimillisen, joka riivaa Coulsonin tappaman Grant Wardin, tämä käyttää yhtä loisistaan aivopestäkseen Johnsonin puolelleen. Kauden lopussa epäinhimillinen Lash vapauttaa Johnsonin Hiven vallasta ja tekee hänestä immuunin Hiven loisille. Johnson oli kuitenkin ennen aivopesuaan saanut Charles Hintonilta näyn Lincolnin kuolemasta, mikä käy lopulta toteen, kun Lincoln lähettää itsensä Hiven mukana avaruuteen quinjet-suihkukoneella, jonka räjähdys tappaa molemmat. Järkyttynyt ja syyllisyyttä tunteva Johnson eroaa S.H.I.E.L.D.:istä ja alkaa toimia lainsuojattomana nimeltä Quake.
  • Neljännellä kaudella Johnson auttaa S.H.I.E.L.D.:iä ja Robbie Reyesiä / Aaveajajaa pysäyttämään Robbien eno Eli Morrow ja kiitoksena avusta sekä Johnsonin maineen palauttamiseksi S.H.I.E.L.D.:in uusi johtaja Jeffrey Mace antaa hänen liittyä takaisin S.H.I.E.L.D.:iin. Kun kauden lopussa S.H.I.E.L.D. julistetaan jälleen lainsuojattomaksi, Johnson on valmis kantamaan vastuun yhdessä kaikkien muiden kanssa, pelkän itsensä sijasta. Mutta ennen antautumista heidät siepataan ja lähetetään avaruuteen.
  • Viidennellä kaudella paljastuu, että Johnson ja muut Coulsonin tiimistä oli lähetetty vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, jossa Maa oli tuhoutunut ja kriit pitivät ihmisiä orjina Majakaksi kutsutulla avaruusasemalla. Suurin osa ihmisistä, joille oli ennustettu S.H.I.E.L.D.:n saapuvan menneisyydestä pelastamaan heidät, luulivat Johnsonin olevan vastuussa Maan tuhosta ja yrittivät siksi tappaa hänet. Mutta kun S.H.I.E.L.D.-tiimi palasi nykyhetkeen, paljastui, että tuhon todellinen aiheuttaja tulee olemaan Glenn Talbot, joka oli menettänyt järkensä ollessaan Hydran vankina sekä altistuessaan gravitoniumille. Kun paljastui, että Coulson teki kuolemaa lainattuaan neljännen kauden lopussa Aaveajajan voimia, Johnson halusi estää Coulsonin kuoleman, koska ei uskonut pärjäävänsä ilman tätä, mutta viimeisessä taistelussa Talbotia vastaan Johnson päätyi käyttämään Coulsonin hänen hansikkaaseensa piilottaman viimeisen jäljellä olevan annoksen Tuhatjalkais-seerumia, joka olisi voinut parantaa Coulsonin, voidakseen pysäyttää Talbotin.