Blastaar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blastaar
Blastaar, elävä pommi
Blastaar, elävä pommi
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Fantastic Four nro 62 (1967)
Henkilötiedot
Oikea nimi Baluurin Blastaar
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Annihilus
Voimat Yliluonnolnen fyysinen voima ja kestävyys, räjähtävät energiaiskut
Suhteet
Sukulaiset Burstaar (poika)

Blastaar on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Blastaarin loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisessa Fantastic Four-lehden numerossa #62 (1967). Blastaar on pääasiallisesti Ihmenelosten vihollinen ja myös Annihiluksen, erään toisen Ihmenelosten vastustajan arkkivihollinen.

Blastaar on Negatiiviselta Vyöhykkeeltä kotoisin olevan muukalaisrodun jäsen ja oman kansansa kuningas. Hän hallitsi julmasti ja armottomasti, kunnes hänen alaisensa nousivat sortoon kyllästyneinä Blastaaria vastaan. Blastaar lukittiin erikoisvalmisteiseen pukuun ja singottiin ajelehtimaan Negatiivisen Vyöhykkeen ääriin. Murtauduttuaan lopulta ulos puvustaan Blastaar näki ensimmäiseksi Herra Fantastisen, joka yhdessä muiden Ihmenelosten kanssa oli paennut vyöhykkeeltä, mutta jäänyt ansaan muiden päästessä pakoon. Blastaarin onnistui seurata Herra Fantastista takaisin maapallolle ja siellä hän tapasi Hiekkamiehen, jota vastaan Blastaar alkoi taistella. Vasta Ihmenelosten väliintulon vuoksi Blastaar karkotettiin takaisin Negatiiviselle Vyöhykkeelle.

Seuraavien vuosien aikana Blastaar palasi säännöllisesti takaisin maapallolle taistelemaan Ihmenelosia vastaan. Blastaar on ajautunut konfliktiin myös Kostajien, Thorin ja monien muiden Marvel-universumin sankarien kanssa. Myöhemmin Blastaar nousi jälleen valtakuntansa Baluurin valtaistuimelle ja aloitti Negatiivisen Vyöhykkeen valloittamisen. Ainoastaan Annihilus, toinen Negatiivisen Vyöhykkeen valloittajahallitsija nousi Blastaarin sotajoukkoja vastaan. Vaikka kaksikko onkin liittoutunut eräitä kertoja, he ovat silti katkeria vihamiehiä. Blastaarin poika, Burstaar on useaan otteeseen auttanut isäänsä tämän toimissa, mutta omaa myös omia kunnianhimoja ja on liittoutunut erään kerran kriiden kanssa.

Amerikkalaisissa sarjakuvissa esitetyssä Annihilation-minisarjassa, Blastaar nousee auttamaan vastarintaliikettä käsittämättömän voimakasta Annihilusta ja tämän valtavaa armeijaa vastaan.

Voimat ja varusteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blastaar omaa valtavat fyysiset voimat ja kykenee nostamaan noin 50 tonnia. Hän kykenee ampumaan käsistään räjähtäviä energiaiskuja ja on yliluonnollisen kestävä. Blastaar on mm. selvinnyt liekin tulesta leikiten ja selviytyy avaruuden olosuhteissa helposti.