Aikavarianssivirasto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aikvarianssivirasto (AVV) (engl. Time Variance Authority, TVA) on kuvitteellinen järjestö Marvel-universumissa. Järjestö teki ensiesiintymisensä Thor-lehden numerossa 372 lokakuussa 1986.

Fiktiivinen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AVV väittää valvovansa multiversumin olemassaoloa ja hävittävänsä sellaiset aikajanat, joiden olemassaoloa pidetään lian vaarallisena. He voivat myös estää menneisyyden tai tulevaisuuden muuttumisen. Heidät nähtiin ensi kerran, kun he lähettivät Justice Peacen, lakimiehen tulevaisuudesta, matkustamaan 1900-luvulle pidättämään murhaajan nimeltä Zaniac. Peace onnistui tehtävässään Thorin avustuksella.[1]

AVV:n vaikutus aikaan ei ollut kuitenkaan täysin ehdoton. Elävä myrsky Alioth oli kaukaisessa menneisyydessä aiheuttanut heille ongelmia ja muilla aikausilla heille aiheuttavat ongelmia myös Kang Valloittaja sekä Delubric Consortium.[2] Näiden lisäksi tunnetaan myös muitakin tapauksia, joissa AVV ei ole onnistunut korjaamaan ajan tai todellisuuden kärsimiä vahinkoja.

Edellisen universumin lopussa Jäljellä oleva (engl. He Who Remains) (esiintynyt Suomessa myös nimellä Hän joka jää), Aikavarianssiviraston viimeinen johtaja, oli luonut kolme Aikavartijaa (engl. Time Keepers) nimeltä Ast, Vorth ja Zanth valvomaan ja johtamaan seuraavan universumin AVV:tä.[3][4]

Tunnetut työntekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Professori Justin Alphonse Gamble – Entinen työntekijä, joka erosi ja varasti yhden aikakapseleista
 • Mobius M. Mobius[5] – Byrokraatti, joka on joutunut Marvel-universumin sankareiden kanssa tekemisiin enemmän kuin kukaan muu työntekijä. Syytti kerran Ihmenelosia AVV:n lakien rikkomisesta.
 • Herra Orobouros[6] – Herra Paradoksin tulevaisuuden klooni, joka lakkasi olemasta, kun Clockwise hävitti Herra Paradoksin.
 • Herra Paradoksi[6] – Työntekijä, joka lakkasi olemasta, kun Clockwise ampui häntä retroaktiivisella tykillä.
 • Herra Tesserakti – Mobiuksen alainen, joka sai tehtäväkseen koota ja korjata Maa-616:n kadotettu data.
 • Justice Peace[7] – Entinen freelancer-agentti, jota rangaistiin aikamatkustusrikkomuksista. Hän palvelee nykyään Brooklynpoliksen poliisivoimissa.
 • Jäljellä oleva (engl. He Who Remains)[3] – Aikavarianssiviraston viimeinen johtaja ajan lopussa.
 • Aikavartijat (engl. Time Keepers)[4] – Ast, Vorth ja Zanth ovat kolme olentoa, jotka Jäljellä oleva loi suojelemaan aikaa ja valvomaan Aikavarianssivirastoa.
 • Aikavarianssiviraston poliisivoimat[8] – auttoivat Justice Peacea pidättämään Godwulfin.
 • Minuuttimiehet (engl. Minutemen)[9] – Haarniskoituja agentteja, jotka vartioivat AVV:n laitoksia. Jokainen sen jäsen on joko klooni, kyborgi tai robotti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Thor #372 (lokakuu 1986). Marvel Comics.
 2. Avengers: The Terminatrix Objective #3 (Nov. 1993). Marvel Comics.
 3. a b Thor #245 (maaliskuu 1976). Marvel Comics.
 4. a b Thor #282. Marvel Comics.
 5. Fantastic Four #346 (marraskuu 1990). Marvel Comics.
 6. a b She-Hulk vol. 2 #3 (helmikuu 2006). Marvel Comics.
 7. Thor #371 (syyskuu 1986).
 8. Deathlok vol. 2 #32 (helmikuu 1994). Marvel Comics.
 9. Fantastic Four #352. Marvel Comics.
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.