Seuraajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seuraajien rodun jäsenet ovat kukin fyysisesti hyvin toistensa näköisiä ja pukeutuvat samalla tavalla.

Seuraajat (engl. Watchers) ovat Marvel-kustantamon luoma kosminen puolijumalarotu, joka tarkkailee eri lajeja kehittyneen teknologiansa avulla. Seuraajia löytyy koko tunnetusta universumista, mutta Uatu (joka asuu kriiden luomalla Sinisellä Vyöhykkeellä Kuussa) on lähin maapallon sankareita oleva Seuraaja. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Ensiesiintyminen tapahtui Fantastic Four -lehden numerossa 13 (huhtikuu 1963).

Seuraajat olivat universumin ensimmäisiä älykkäitä rotuja. Heidän korkeateknologiset saavutuksensa kehittyivät miljoonia, kenties jopa miljardeja vuosia ennen muita lajeja.

Seuraajat olivat kuitenkin altruistinen rotu. He uskoivat heidän luomansa teknologian kuuluvan koko muullekin universumille. Niinpä rotu saapui planeetta Prosilicukselle, jossa he puuttuivat luonnolliseen evoluutioon ja lajikehitykseen antaen planeetan hallitsevalle rodulle pääsyn atomienergiaan.

Rotu osoittautui kuitenkin väkivaltaiseksi ja rauhallisen kehityksen sijaan olennot ajoivat itsensä sukupuuttoon ydinsodassa. Kauhistuneet Seuraajat vannoivat olematta enää koskaan puuttumatta luonnolliseen kehitykseen. Sen sijaan he päättivät vain tarkkailla ja seurata.

Myöhemmin eräs Seuraajista löysi kummallisen aluksen jonka sisällä uinui vastasyntynyt Galactus kehittäen itseään. Kunnioittaen miljoonia vuosia vanhaa valaansa Seuraaja ei tuhonnut alusta vaan keskittyi tarkkailemaan sitä.

Niin maailmankaikkeuden planeettojen tuhoaja, pelätty Galactus sai syntyä rauhassa. On väitetty Seuraajien kuitenkin tunteneen katumusta rotunsa mitääntekemättömyyteen ja välillistä syyllisyyttä Galactuksen hirmutekoihin.

Seuraajien lailla yksi kosmoksen suurista roduista on Celestiaalit. Celestiaalit kuitenkin toimivat päinvastoin mitä Seuraajat: he manipuloivat rotujen geneettistä kehitystä. Siksi rotujen välillä on jo miljardien vuosien ajan ollut konflikteja (joka kulminoitui amerikkalaisessa Fantastic Four -lehden numerossa 400 – tilanne rauhoittui kuitenkin Ihmenelosten väliintulolla).

Seuraajien yhteiskunta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraajia johtaa yksi ainoa muita ylempi Seuraaja joka tunnetaan nimellä Ensimmäinen. Ensimmäinen on fyysisesti paljon muita Seuraajia suurempi. Seuraajat lataavat kaiken keräämänsä informaation Ensimmäiseen, joka toimii näin myös tiedon varastointi- ja säilytyspaikkana.

Hyvin vähän tiedetään muuta Seuraajista.

Kaikki Seuraajat ovat kaljuja ja käyttävät samanlaisia vaatteita (pois lukien Aron). Seuraajien käyttämät kaavut muistuttavatkin munkkien käyttämiä uskonnollisia kaapuja. Ihmisten standardeilla Seuraajien päät ovat ylisuuria suhteessa heidän laihoihin ruumiisiinsa (tosin alkuaikoina Seuraajat kuvattiin tukevina). Seuraajien pituus vaihtelee noin viidestä metristä aina kuuteen metriin – tosin he voivat vaihtaa pituuttaan niin halutessaan.

Teknologinen taso

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraajat ovat O-luokan olentoja (Omnipotentti-luokka, Seuraajien oma luokitus), joten he kykenevät manipuloimaan todellisuutta suvereenisti niin tahtoessaan (ainakin paikallisesti).

Koska Seuraajat eivät osoita voimiaan taisteluissa, voidaan vain harvoista lähteistä vetää suoria kuvailuja heidän kyvyistään. Eräässä amerikkalaisessa What If…-lehdessä Uatu hyökkäsi Galactuksen kimppuun (nämä tarinat eivät kuitenkaan kuulu Marvel-universumin normaalijatkumoon) ajaakseen tämän lopullisesti pois maapallolta. Galactus voitti, mutta kykeni tyydyttämään ruokahalunsa Seuraajan hiipuvalla elämänenergialla. Sama salaperäinen elämänenergia jolla Galactus tyydyttää ruokahalunsa jyllää siis myös Seuraajien sisällä.

On mainittava että celestiaalit (jotka toimivat myös kosmisina tuomareina lajien jatkumiselle) ovat määränneet Seuraajat tuhottaviksi. Seuraajien rotu on kuitenkin niin laaja ja voimakas, että jopa celestiaaleilta kestäisi satojatuhansia vuosia säästääkseen tarpeeksi energiaa Seuraajien rodun lopettamiseen.

Tunnettuja seuraajia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Uatu, Kuun Sinisellä Vyöhykkeellä asuva Seuraaja
  • Aron, valansa rikkonut ilkeämielinen Seuraaja